February 2016 in Books

3/08/2016 02:49:00 odp.


S menším spožděním tady opět máme knižní přehled za měsíc únor. Na začátku února jsem ještě měla zkouškové, tudíž jsem většinou byla doma a "učila" se, od poloviny února mi pak začal letní semestr. A ačkoliv je únor kratší než ostatní měsíce, podařilo se mi přečíst 19 knih. Z toho jsou sice dvě jenom bonusové epilogy, ale to je jedno, i ty se počítají. Dneska to asi bude trošku delší, protože jsem přečetla hodně skvělých knih, tak se na to připravte.


1. P.S. I Still Love You, Jenny Han - První kniha, kterou jsem v únoru přečetla je pokračování To All the Boys I've Loved Before. Sice jsem ji četla už podruhé, ale to vůbec nevadí, ona je prostě skvělá. Letos by myslím měla vyjít v češtině, takže pokud ji z nějakého důvodu nechcete číst v originále, už brzo se dočkáte. Plánuju napsat recenzi, takže více se o knize dozvíte v ní. Jenom ještě zmínám, že má 352 stran (ebook) a četla jsem ji 2 dny (01. - 02. února)

2. Jen jeden den, Gayle Forman - Tuhle knihu jsem si vylosovala ze svého knižního kelímku, který jsem si letos založila, ale využila jsem ho zatím jenom jednou. Vlastně dvakrát, teď v březnu znovu. Od Gayle Forman už jsem předtím četla If I Stay a Where She Went, takže jsem si byla docela jistá, že se mi bude líbit. Bohožel jsem se spletla, kniha mě moc nezaujala, byla to takové zvláštní, nereálné, postavy byly otravné, pořádně se tam nic pořádného nedělo... Takže jsem byla docela zklamaná. Má 352 stran a četla jsem ji 5 dnů (30. ledna - 3. února). Ano, ještě jsem mezitím přečetla P.S. I Still Love You.

3. Obsidian, Jennifer L. Armentrout - Tuhle knihu jsem hodně dlouho měla na první místě v TBR a když jsem pak v únoru onemocněla, rozhodla jsem se ji konečně přečíst, protože jsem pořád narážela na skvělé recenze. A líbila se mi? Ne, nelíbila, já jsem si ji naprosto zamilovala. Většinou nečtu knihy, ve kterých jsou mimozemšťané, ale tahle byla prostě skvělá. Sice v porovnání se zbytkem série byl první díl trošku slabší, ale tak to je logické, jelikož se nejprve potřebovalo všechno vysvětlit a teprve potom mohla začít ta akce. 287 stran jsem četla 2 dny (03. - 04. února)

4. Než jsem tě poznala, Jojo Moyes - V únoru se objevil trailer na film Me Before You (Než jsem tě poznala) a jelikož mi to naprosto vyrazilo dech, začala jsem zvažovat, že si přečtu knihu. No, o 3 dny později jsem ji už měla přečtenou, takže jsem moc dlouho neuvažovala. Pokud jste taky četli novinkový článek tak víte, že jsem si knihu nakonec i koupila. Tak moc dobrá byla. Do toho příběhu se každý zamiluje, je velmi přirozený a realistický, jen teda počítejte, že vám bude dlouho trvat, než se z ní vzpamatujete. Mě se to ještě úplně nepovedlo. 408 stran mi trvalo 2 dny (04. - 05. února)

5. Onyx, Jennifer L. Armentrout - Po menší pauze v podobě jedné knížky jsem pokračovala v sérii Obsidian. Teprve tady začne ta správná sranda a musím přiznat, že jsem se naprosto totálně zamilovala do Daemona Blacka. Ono já mám pocit, že ho ani nejde nemilovat. A vývoj vztahu s Katy byl úžasný. Druhý díl má 328 stran, četla jsem ho 2 dny (05. - 06. února)

6. Opal, Jennifer L. Armentrout - Další skvělý díl, kde jsem na konci skoro dostala infarkt. Děj mi sice přišel trošku pomalejší než v předchozím díle, ale pořád to byla úžasné. A jde Daemona milovat ještě více? 323 stran, četla jsem to 4 dny (06. - 09. února)

7. Daemon and Kat Go Halloween Costume Shopping : Bonus Scene, Jennifer L. Armentrout - Dobře, tahle bonusová scéna možná má jenom 4 stránky, ale bylo to tak dokonalé, že jsem z toho málem dostala zástavu srdce. Čtení mi zabralo tak 5 minut, nějak jsem to nestopovala, ale četla jsem to 11. února

8. Origin, Jennifer L. Armentrout - U tohohle dílu jsem nevěděla, jestli se mám smát, brečet, mlátit hlavou do zdi nebo si volat záchranku kvůli zástavě srdce. Jestli jsem si myslela, že Daemona už nejde víc milovat, tak jsem se hezky spletla. Vztah Daemona a Katy je prostě úžasný. Navíc jsme se dozvěděli spoustu nových informací, bylo vysvětleno spoustu věcí a u konce jsem chtěla spáchat atentát. 364 stran jsem četla 2 dny (09. - 11. února)

9. Opposition, Jennifer L. Armentrout - Bohužel nadešel závěr série, který byl stejně úžasný, jako celá série. Už nevím, co víc k tomu napsat, ale chtěla bych si celou sérii pořádit, tak snad se mi to aspoň k narozeninám povede. Mělo to 533 stran, četla jsem ho 3 dny (11 - 13. února)

10. The Wedding, Jennifer L. Armentrout - Už jsem někdy zmiňovala, jak miluju bonusé epilogy? Ne? Tak to teda řeknu teď. Miluju bonusové epilogy, je to něco neskutečného a vždycky mám radost, když se můžu dozvědět, co se stalo po konci mojí oblíbené série. Epilog má asi 6 stran, četla jsem ho 13. února

11. Frankenstein, Mary Shelley - Na Frankensteina jsem se docela hodně těšila, přece jenom to má být klasický hororový příběh, ale docela mě to zklamalo. Prišlo mi to taková nemastné neslané, docela nudné, nic moc se tam nedělo, aspoň dle mého názoru. Velice zajímavý námět, ale mě prostě ta kniha až tak moc nebavila. Má to 120 stran a četla jsem to 2 dny (13. - 14. února)

12. Fangirl, Rainbow Rowell - O téhle knize všichni mluví a teď už konečně chápu proč. Jestli jste Fangirl ještě nečetli, děláte velkou chybu. Rainbow má naprosto skvělý literární styl, ta kniha je zábavná, děj skvěle plyne, postavy jsou zajímavé, je to předvídatelné v přijatelných mezích, prostě po všech stránkách skvělá kniha. Navíc Cath je velmi sympatická postava, která mi je v hodně věcech podobná. Opravdu skvělá kniha, už teď se těším, až si od Rainbow přečtu něco dalšího. Česká verze má 456 stran, četla jsem ji 3 dny (14 - 16. února)

13. Polibek pro Annu, Stephanie Perkins - O knize jsem psala tady, takže už se k ní nebudu moc rozepisovat, více se dočtete v článku a když budete hodní, možná bude i recenze. Kniha má 344 stran, četla jsem ji 2 dny (17. - 18. února)

14. Lola a kluk od vedle, Stephanie Perkins - Pokračování Anny, tentokrát se přesunulo z Paříže do San Francisca a jsou tam jiné hlavní postavy, nicméně se tam čas od času ukáží i Anna a St. Claire, což se mi velmi líbilo. Bohužel jinak mi knížka přijde slabší, asi jsem so nedokázala tolik oblíbit postavy, každopádně to pořád bylo skvělé čtení. 303 stran jsem četla 2 dny (19. - 20. února)

15. Isla a šťastné konce, Stephanie Perkins - Opět se přesouváme do Paříže, kde se příběh zaměřuje na Islu, která se kráce mihla v Anně a Joshe, který tam měl větší roli, teď si povýšil na hlavní postavu. Opět úžasná knihu, Islu i Joshe jsem si zamilovala. A pak ta dokonalá scéna ke konci knihy ♥. 339 stran jsem četla 2 dny (20. - 21. února)

16. Harry Potter a Kámen mudrců, J.K. Rowling - Dlouho jsem nečetla Harryho, tak jsem si řekla, že je správný čas si celou sérii zopakovat. Na Harryho je vždycky správný čas. A řeknu vám, ty knížky už mi hrozně moc chyběly. 285 stran jsem četla 3 dny (21. - 23. února)

17. Harry Potter a Tajemná komnata, J.K. Rowling - Tohle je možná můj druhý nejoblíbenější díl. Těžko říct, hrozně špatně se to určuje, každopádně jsem vždycky nadšená, když se na scénu dostane Ginny, protože kdo by jí a Harrymu nefandil, že? Druhý díl má 290 stran, četla jsem ho 3 dny (23. - 5. února)

18. Harry Potter a vězeň z Azkabanu, J.K. Rowling - A dostáváme se k mému naprosto nejoblíbenějšímu dílu celé série. Je tam Sirius Black, Lupin, poprvé tam je Záchranný autobus a ten úžasný konec♥. Třetí díl má 389 stran, četla jsem ho 2 dny (26. - 27. února)

19. Harry Potter a Ohnivý pohár, J.K. Rowling - Poslední knihou za únor je čtvrtý díl Harryho, který je asi můj nejméně oblíbený. Už jsem tu o tom psala, takže se nechci moc opakovat, ale ten děj mi asi vyhovuje nejméně ze všech dílů, ačkoliv ho mám pořád velice ráda. Má 571 stran, četla jsem ho 3 dny (27. - 29. února)

Takže toto jsou všechny knihy, které jsem za únor stihla přečíst. Nebudu lhát, asi jich není zrovna málo. A co jste v únoru četli vy?

You Might Also Like

1 komentářů

Popular Posts