Alverde Lipstick Review - 28 Deep Violet

3/27/2016 04:05:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Dneska se podíváme na rtěnku značky Alverde. Tuto rtěnku jsem si kupovala na podzim, protože jsem chtěla nějakou výraznou fialovou barvičku. Dlouhou dobu jsem neuměla žádou najít, nakonec jsem v DM narazila na tutu ostružinovou rtěnku Alverde. Alverde je značka drogerie DM. Jedná se o přírodní kosmetiku, která neobsahuje syntetické vonné, barvicí ani konzervační látky, což mě velice zaujalo. Tehdy to byl můj první produkt značky Alverde. Později jsem si koupila krémové oční linky, na které jsem už recenzi psala.


Jako obvykle začneme obalem, který jsem vám zapoměla vyfotit v celku, za což se omlouvám. Fotky už jsou foceny docela dávno, takže už jsem to nechtělo dofocovat, ale máte tam u toho i víčko, takže to zas takový problém není. Obal je výrazně zelený, čímž mě rtěna hned upoutala. Mezi všemi těmi tmavými obaly totiž krásně vynikne. Obal je opravdu pevný, bytelný a nevypadá, že by mu mělo něco ublížit. Nápis se neošoupává, takže jsem velice spokojená a za tu výraznou barvičku je opravdu chválím.

Já jsem si vybrala odstín 28 Deep Violet, protože přesně takovou barvu jsem hledala. Tento odstín je naprosto dokonalý, je to výrazná studená ostružinová fialová. ta fotce vypadá teple a víc do růžova, ale to dělal ten blesk.


Konzistence rtěnky je gelová, z čehož jsem na začátku byla nadšená, ale mé nadšení velice rychle opadlo. Rtěnka se totiž neskutečně blbě nanáší, nejde to rovnoměrně, na rtech vznikají stopy, jak se to pořád snažíte vylepšit, aby barva byla všude. Tím přejížděním si pak tu barvu ze rtů smýváte, prostě to vůbec nedrží. Když už to na rty nanesete v jakési ucházející formě, začnete jásat. Bohužel zbytečně. Ačkoliv na začátku to vypadá, že rtěnka do vrásek neleze, po chvíli se přesvědčíte o opaku. Rtěnka začne ze rtů záhadně mizet a začíná se schovávat akorát ve vráskách. U takové výrazné barvy to je samozřejmě problém. Rtěnka se navíc obtiskává na zuby, což mi taky hodně vadí, protože ji pak neustále musím kontrolovat a abych byla upřímná, tak jsem v ní ven vyšla asi tak dvakrát, jinak jsem ji nosila jen doma kvůli testování.


Na ruce vypadá pigmentace moc hezky, ale jak říkám, na rtech se musíte hodně snažit, aby to dobře krylo a bylo to nanesené rovnoměrně. A stejně vám to je houby platné, protože to nic nevydrží, ta gelová konzistence se prostě na rtech neudrží. Navíc je rtěnka jakoby lepivá, takže ji na rtech hodně cítíte a máte strach skoro jen pohnut pusou, aby jste si to někam neobtiskli. Nejsem si jistá, jestli se rtěnka i rozpíjí, protože tak dlouho mi nikdy nevydržela, abych to mohla posoudit.

Za co ovšem rtěnku chválím, je vůně. Rtěnka voní krásně sladce, ovocně, já v tom cítím ty ostružiny a ještě něco jiného, co ovšem nejsem schopna popsat. Každopádně voní nádherně a když už ji nemůžu pořádně používat, budu k ní aspoň čichat. Rtěnka stála asi 70 Kč, což není zas tak moc, ale i tak jsem ty peníze mohla investovat lépe. Na stránkách DM jsem tento odstín nenašla, ale v DM jsem ji ještě nedávno viděla, tak nevím, jestli se ještě dá sehnat, nebo ne.

Plusy:
+ přírodní
+ vůně
+ obal

Mínusy:
- špatně se nanáší
- pigmentace
- výdrž
- obtiskává se na zuby
- po chvíli zalézá do vrásek
- lepí, není na rtech moc příjemná

Já tuto rtěnku doporučit nemůžu. Nevím, jak jsou na tom ostatní, nějak jsem je neměla chuť zkoušet. Zatím mě kosmetika Alverde neoslovila a nemám s ní dobré zkušenosti. Možná časem vyzkouším rtěnku z jiné řady, ale momentálně mě to opravdu neláká.

Co vy a kosmetika Alverde? Zkoušeli jste od nich něco? A jak jste byli spokojení?

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Vypadá krásně, přesně ten problém s nanesením rtěnky mívám občas u některých také. Zkus ji nanést štětečkem to mi občas pomohlo.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts