November 2015 in Books

12/07/2015 08:13:00 odp.


Toto sice není vánoční článek, ale tu šablonku jsem si odpustit nemohla. Ale nebojte se, ještě se dočkáte spousty vánočních článků (teda doufám. Vždycky, když chci jít nějaký napsat, něco velmi důlěžitého mi do toho vleze. Ale sledování videí na YouTube je přece taky důlěžité, no ne?). Ale nejdříve tady chybí ještě knižní článek za listopad, o který vás opravdu nechci ochudit, protože tam opět najdete spoustu zajímavých knížek. Celkem jsem jich přečetla 15, což je o 5 knih víc, než v říjnu. Už jsem taky splnila Reading Challenge na Goodreads, dokonce jsem ji už o nějakých 8 knih přešvihla :D. Doufám, že se vám článek bude líbit a některé knihy vás zaujmou :). Pokud ano, určitě dejte vědět do komentářů, jak jsem vás inspirovala :)


1. Nadějné vyhlídky, Charles Dickens - Nejprve se podíváme na nějakou kalsiku, kterou Nadějné vyhlídky rozhodně jsou. Od Dickense jsem už předtím četla spoustu knih, na tuto jsem se chystala už dlouho. Bohužel musím říct, že mě trošičku zklamala. Začátek hodně dobrý, ale asi od poloviny mě to přestalo bavit, jakmile Pip vyrostl, už to nebylo tak zajímavé. Netvrdím, že to není dobrý kniha, ale od Dickense mám oblíbenější knihy. 574 stran jsem četla týden (25. října - 3. listopadu)

2. Slza, Lauren Kate - Od Lauren mám docela ráda její sérii o padlých andělech, takže jsem rozhodla pustit se i do Slzy. Není to špatné, rozhodně zajímavý nápad, ale nevím, na zadek jsem si z toho nesedla. Pávě čtu druhý díl a pořád se nemůžu rozhodnout, jestli se mi kniha líbí nebo ne. První díl má 336 stran a já ho četla 3 dny (3. listopadu - 6. listopadu)

3. Všem klukům, které jsem milovala, Jenny Hann - Toto je naopak kniha, do které jsem se zamilovala hned na první straně. Skvěle napsaná, úžasné postavy, které si okamžitě oblíbíte a i ten samotný příběh je skvělý. Ano, není to nic nového, ale asi to bude tím způsobem, jak je to napsané. Rozhodně knihu můžu doporučit. 320 stran jsem četla 2 dny (6. listopadu - 7. listopadu)

4. P.S. I Still Love You, Jenny Hann - Samozřejmě jsem se okamžitě musela pustit do druhého dílu, který se mi líbil snad ještě víc, než ten první, protože tady jsem už orpavdu mohli vidět vývoj vztahu Lary jean a petera (ups, spoiler. I když vlastně ani ne, tohle se dočtete už z anotace. Takže #sorrynotsorry). Ačkoliv bych si přála, aby existoval i třetí díl, s koncem jsem víceméně spokojená, doufala jsem, že to takhle dopadne ;-). Druhý díl jsem četla v angličtině (česky ještě nevyšel), kde má 257 stran a četla jsem ho opět 2 dny (7. listopadu - 8. listopadu)

5. Musela jsem zemřít. Má cesta od nemoci k opravdovému uzdravení, Anita Moorjani - Netradičně tady najdete i jednu autobiografickou knihu. Anita Moorjani v ní popisuje svůj životní příběh, jak se jí povedlo překonat rakovinu a uzdravit se. Možná jste si už všimli, že já se o rakovinu hodně zajímám (a mám k tomu důvody), takže mě zajímalo, jak se jí to povedlo. Nedokážu úplně přesně říct, jestli tomu všemu věřím. Já sice na nadpřirozeno věřím, věřím v Boha a v mnoho dalších věcí, ale tohle se týká spíše jiného druhu víry a upřímně v alternativní víru zrovna nevěřím a trošku by si to protiřečilo s mojí vírou v Boha, proto jsem se ještě nerozhodla. Ale rozhodně to byl zajímavý příběh a bylo by velmi krásné, kdyby to takhle fungovalo. Kniha má 208 stran, četla jsem ji 1 den (9. listopadu)

6. Život jedna báseň, Colleen Hoover - V knihovně jsem narazila na další knihu Colleen Hoover a jelikož Bez naděje se mi velmi líbila, musela jsem přečíst něco dalšího. A i tato kniha byla skvělá. A hlavně se mi líbí český překlad názvu, tohle se Yoli opravdu povedlo :) (v originále se to jmenuje Slammed). Sice tam byla jedna tragická událost, kterou bych asi vynechala, protože v tomhle případě už mi to přišlo jako klišé, ale zase chápu, čeho se Colleen snažila dosáhnout, takže budiž jí odpuštěno. 264 stran jsem četla 2 dny (10. - 11. listopadu)

7. Je to i můj život, Jodi Picoult - Toto je knižní předloha jednoho z mých nejoblíbenějších filmů. Proto jsem si myslela, že jsem připravená na všechno, co se tam stane. No, nebyla jsem. Na konci nastal dost velký zvrat, který jsem fakt nečekala a naprosto se to tedy liší od filmu. Tuhle knihu rozhodně doporučuju přečíst, je napsaná hodně autenticky, stejně jako film. Má 416 stran, četla jsem ji 3 dny (12. - 14. listopadu)

8. S láskou, Rosie, Cecelia Ahern - V angličtině jsem knihu už četla někdy na začátku roku, ale nebyla bych to já, kdybych nesáhla i po překladu. Je to zajímavá kniha, ale jak už jsem někde psala, pro mě je hodně protahovaná, chtělo by to trošičku zkrátit. Má 448 stran, přečetla jsem ji za 1 den (15. listopad). A jo, občas jsem některé pasáže přeskakovala, ale já už ji jednou četla, takže jsem o nic nepřišla. Ale stejně si nemůžu pomoct, film byl podle mě lepší. A nestává se často, že bych preferovala filmové zpracování proti knižnímu originálu.

9. Nenasytná, Meg Cabot - Konečně jsem se dostala i ke knize, kterou jsem vyhrála u Hevi. Hodně jsem se na ni těšila, protože se jedná o příběh s upíry, ale pro dospělé, takže žádné Twilight. A musím říct, že to opravdu bylo skvěle napsané, což knihy Meg většinou bývají. Určitě si přečtu i pokračování. Má 542 stran, četla jsem ji 4 dny (16. - 20. listopadu)

10. Den co den, David Levithan - Tahle kniha mě hodně zklamala. Námět mi přišel naprosto geniální, ale celou dobu jsem se do knihy neuměla pořádně dostat, nebyly tam vysvětleny základní myšlenky (aspoň pro mě) a ten konec byl jednoduše divný a já jsem ho nepochopila. Kniha má pokračování, takže třeba se něco dovím tam, ale moc se mi do toho nechce. 344 stran jsem četla 2 dny (21. - 22. listopadu), ale spíše proto, že jsem pořád čekala, kdy se něco dozvím.

11. Vzpomínáš si?, Sophie Kinsella - Příjemná, oddechová kniha, jako většina knih od Sophie. Nesedla jsem si z ní na zadek, ale čtení jsem si užila. Nějak už k ní nemám víc co říct. Má 328 stran, četla jsem ji opět 2 dny (23. - 24. listopadu)

12. Shopaholik za hranicemi, Sophie Kinsella - Minulý měsíc jsem začala číst sérii Shopaholik, rovněž od Sophie a v listopadu jsem přečetla pár dalších dílů. Opět hezká oddechovka. S hlavní postavou Becky je zábava, ačkoliv mi občas leze na nervy. Podobně to je s Lukem Brandonem, chvíli ho miluju, pak si říkám, že ho mám chuť umlátit pánvičkou. Druhý díl má 357 stran, četla jsem ho jeden den (26. listopadu)

13. Báječné nakupování před svatbou, Sophie Kinsella - Tento díl mě bavil asi nejvíc, plánování srandy bylo velmi zábavné. Třetí díl má 366 stran, přečetla jsem ho za 2 dny (26. - 27. listopadu)

14. Báječné nakupování se sestrou, Sophie Kinsella - Čtvrtý díl mě zatím bavil asi nejméně, ale i tak jsem si ho ráda přečetla. Má 331 stran, trvalo m ito jeden den (28. listopadu)

15. Báječné nakupování do kočárku, Sophie Kinsella - Zatím poslední díl, který jsem z této série četla, ale určitě budu dál pokračovat. 358 stran mi zabralo 2 dny (28. - 29. listopadu)

A jaké knihy jste v listopadu přečetli vy? Pochlubte se s nimi v komentářích.

You Might Also Like

4 komentářů

Popular Posts