Books I want to read in 2016

12/30/2015 02:35:00 odp.


Zdravím moji milí čtenáři. V dnešním článku se podíváme na něco, co je podle mě velmi zajímavé a hodně jsem se na to těšila. Jak asi víte, velmi ráda čtu a můj seznam knížek je velice obsáhlý. Bohužel tam je velké množství knížek, které si už hodně dlouho chci přečíst, ale dosud jsem se k tomu nedostala. Proto jsem se rozhodla, že si ten seznam prohlédnu a vyberu několik knížek, které bych si příští rok opravdu chtěla přečíst. Nakonec jsem jich vybrala 22, což není zas tak moc. Myslím, že až na jednu už všechny vyšly, některé už před delší dobou, takže mi nic nebrání v tom si je přečíst. Teda až na to, že prostě nemám tolik času.


Obálky jsem dala zase takhle do jednoho obrázku, tak snad vám to nevadí. Když se na ně teď tak dívám, hned mám chuť se do nějaké pustit. Nakonec jsem se rozhodla nedávat sem anotace, protože jinak by to byl hrozně dlouhý článek. Ale kdyby vás nějaká zajímala, tak klidně napište do komentáře a já vám ji napíšu, ale ono není zas takový problém si je najít,

1. Outlander (Cizinka), Diana Gabaldon - Jakožto fanynka stejnojmenného seriálu si ty knížky musím přečíst. Problém je v tom, že zatím existuje asi 8 dílů a plánují se další a ty knihy nejsou zrovna nejtenčí, mají asi 900 stran, takže mi to zabere hodně času a jakmile si přečtu první díl, budu chtít číst i další. Ale stejně si ho chci přečíst.

2. Before I Die (Ještě než umřu), Jenny Downham - Na tuto knihu se chystám už hodně dlouho, snad od doby, co jsem viděla film Now is Good, který je natočen podle této knihy a ten vyšel snad v roce 2011. Dokonce mám pocit, že jsem už četla prvních pár stranek, ale to bylo hodně dávno. Navíc od Jenny jsem už knihu četla a byla skvělá, takže se mi určitě bude líbit i tahle.

3. Unearthly (Nadpozemská), Cynthia Hand - Přísahala bych, že jsem tu knihu už četla, protože si dokážu některé věci vybavit. Bohužel nevím, jestli jsem ji četla celou, takže si ji raději přečtu znovu. Myslím, že se mi i docela líbila. kdysi jsem měla andělské série hodně ráda, tak uvidímě, jak jsem na tom teď.

4. Throne of Glass (Skleněný trůn), Sarah J. Maas - Ach bože, nemáte ani tušení, jak hrozně se na tu knihu těším. Nejenže má naprosto skvělé recenze a všichni ji milují, ta anotace je boží a já si jí musím přečíst. Kniha už nedávno vyšla i v češtině, tak je opravdu načase si ji přečíst. Myslím, že v angličtině už vyšly všechny díly, takže si můžu udělat maraton.

5. Gone Girl (Zmizelá), Gillian Flynn - Pokud jste neslyšeli o knize, určitě jste slyšeli aspoň o filmu, který byl loni nominovaný na Oscara (bylo to loni?). Já jsem hrozně zvědavá, jak ten příběh vypadá formou knihy, ačkoliv se toho trošku bojí, přece jenom to je dost psycho a já už vidím, jak to budu číst někdy v noci a moje představivost pojede na plné obrátky. No, uvidíme.

6. Shatter Me (Jsem roztříštěná), Tahereh Mafi - Opět kniha, na kterou se moc těším, protože má dobré recenze a skvělou anotaci. A opět to je kniha, která už je pár let venku. No, občas prostě mívám velké spoždění.

7. Cinder, Marissa Meyer - Sci-fi běžně nečtu, ale tady musím udělat výjimku. Androidi a kyborgové? V Pekingu? To si protě musím přečíst i kdyby se dělo nevím co. A samozřejmě tady opět jsou ty krásně pozitivní recenze.

8. Delirium, Lauren Oliver - Od Lauren jsem už četla dvě knihy a její styl se mi moc líbí. A na Delirium se už dlouho chystám. Pokud si dobře pamatuju, tak chtěli natočit film/minisérii a část byla zveřejněná, hraje tam myslím Emma Roberts a docela se mi to líbilo, takže mi asi bude vyhovovat i kniha. Ačkoliv tady jsem slyšela dost rozporuplné názory, tak uvidíme.

9. Ruby Red (Rudá jako rubín), Kerstin Gier - Trošku netradičně tady máme knihu od populární německé autorky, kterou si tudíž v originále nepřečtu, ale je přeložená jak do češtiny, tak do angličtiny, takže mám z čeho vybírat.

10. Gameboard of Gods (Šachovnice bohů), Richelle Mead - Tak jo, tady se orpavdu hodně stydím. Richelle je jednou z mých nejoblíbenějších autorek a já jsem ještě nečetla její novou sérii. A to první díl vyšel už v roce 2013. No jo, jsem fakt hrozná a musím si to přečíst.

11. The Silver Linings Play Book (Terapie láskou), Matthew Quick - Od Matthewa už jsem jednu knihu četla (Leonarda), takže věřím, že tato mě nezklame. Navíc si určitě všichni pamatujeme ten geniální film s Jennifer Lawrence a Bradleym Cooperem. Jo, i tohle je velké lákadlo.

12. Eleanor & Park (Eleanor a Park), Rainbow Rowell - Opět kniha, o které se hodně mluví, prý je skvělá, takže i já si ji musím přečíst. Uvidíme, jestli je opravdu tak dobrá.

13. Fangirl, Rainbow Rowell - A ještě jedna kniha od Rainbow, která je asi stejně populární jako Eleanor a Park. Jsem docela dost zvědavá.

14. A Thousand Pieces of You, Claudia Gray - Abych pravdu řekla, o téhle knize toho moc nevím, ale naprosto mě fascinuje ta obálka. No řekněte sami, není nádherná? Ale pokud si dobře pamatuju, od autorky jsem už něco četla (asi Akademii Evernight?), takže snad budu spokojená.

15. Ugly Love (Odvrácená tvář lásky), Colleen Hoover - Colleen je boží, taže tady není co řešit. Na tenhle seznam jsem mohla dát orpavdu hodně jejich knížek, ale nejvíc mě zaujala asi právě Ugly Love.

16. Clockwork Princess, Cassandra Clare - Mechanického anděla i prince jsem četla už dávno, ale k té princezně jsem se ještě nedostala. Sice mám pocit, že už si nebudu pamatovat předchozí díly, ale to je jedno. Ráda bych tuhle sérii měla kompletní, ačkoliv vím, co se v knize stane a jak skončí.

17. The Immortal Crown (Nesmrtelná koruna), Richelle Mead - Druhá kniha z "nové" série Richelle. Zatím naštěstí vyšly jenom dva díly, třetí vyjde někdy příští rok, takže mám čas a aspoň si to přečtu pohromadě.

18. The Girl on the train (Dívka ve vlaku), Paula Hawkins - Další velice známá kniha, která je letošním bestsellerem. A vypadá opravdu zajímavě. Už ji mám zarezervovanou v knihovně, takže jakmile se mi dostane do ruky, jdu na to,

19. Girl Online On Tour, Zoe Sugg - Když jsem četla Girl Online, musím si přečíst i pokračování. První díl nebyl špatný, tak uvidíme, jak na tom je dvojka. Moc dobré recenze jsem sice nečetla, ale uvidíme.

20. Soundless, Richelle Mead - Ano, další Richelle. Ta je sice proslulá tím, že vydává knižní série, ale vydala i samostatně stojící knihu, která vypadá naprosto božsky. Chtěla jsem si ji přečíst hned po vydání (vyšla někdy v listopadu), no samozřejmě jsem se k tomu nedostala.

21. You First: Journal Your Way to Your Best Life, Lea Michele - Miluju Brunette Ambition a jsem hrozně zvědavá na druhou Leinu knihu. Problém je, že zatím nevím, kde se k ní dostat, jinak bych ji už dávno měla přečtenou.

22. The Crown, Kiera Cass - Jediná kniha ze seznamu, která ještě nevyšla a já si na ni budu muset počkat až do května :(. Jedná se o závěr Selekce a vy víte, jak moc miluju Selekci. Sice tu původní sérii s Maxonem a Americou mám radši, ale i tohle je super. A pane bože ta obálka je naprosto geniální.

Samozřejmě plánuju přečíst mnohem více knih než toto, mojí čtecí výzvu hodlám opět nastavit na 100 knih, ale záměrně jsem jich tam nedala tolik, protože vím, že se to zase nějak zvrhne a já budu číst náhodné knihy, které ani nemám na seznamu, nebo budu znovu číst knihy, které jsem už četla. S tím bych měla přestat, ale já si nemůžu pomoct.

Máte i vy nějaký seznam knih, které byste chtěli příští rok číst? Četli jste nějakou z knih? Jestli ano, můžete mi dát vědět, jak se vám líbila a jestl istojí za to si ji přečíst. Já se s vámi pro dnešek loučím, ale nebojte, knižních článků teď bude mnohem víc, nějak mě to začalo bavit :D.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Vidím, že si si vybrala skvelé knihy pár z nich som dokonca čítala :-) Tak držím palce nech sa ti ich podarí prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  2. jediný, co z toho znám je Fangirl, ale sama jsem ji nečetla :)

    eL

    OdpovědětVymazat
  3. Od Jenny Downham jsem kdysi dávno četla Ty proti mně a moc se mi líbila. Četla jsem i Eleanor&Park. Bylo to fajn, ale za mě tomu něco chybělo. Jinak mě strašně láká Zmizelá a Thousand pieces of you :) a už strašně dlouho chci nějakou knížku od Jojo Moyes!
    www.czech-bookworm.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Popular Posts