Upcoming Book Releases (September 2016)

9/05/2016 08:52:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Dneska si připravte kafe nebo čaj a něco dobrého na zub, protože to bude dlouhé. Září je tady a nakladatelství si pro nás připravily velkou hromadu knižních novinek, ať už tady u nás, nebo v zahraničí. Moje peněženka, popřípadě bankovní účet už teď pláče a já se snažím vykoumat, jakou knížku opravdu chci koupit. Nebudu už zdržovat, pojďme na to.


Název: A Shadow Bright and Burning
Autor: Jessica Cluess
Série: Kingdom on Fire
Datum vydání: 20. září 2016
Nakladatelství: Random House BFYR


Čarodějové a Viktoriánský Londýn? To zní opravdu skvěle a hodně tajemně. Vypadá to na napínavou knihu plnou magie, tak snad mě můj instinkt nezklame a bude to dobré. Autorku neznám, ale myslím, že to má být její první kniha, takže ji asi nezná nikdo. I ta obálka vypadá skvěle, hlavní hrdinka Henrietta má totiž schopnost vzplanutí, což je ukázáno i na té obálce.




Název: Three Dark Crowns
Autor: Kendare Blake
Série: Three Dark Crowns
Datum vydání: 20. září 2016
Nakladatelství: HarperTeen
Goodreads


Další knížka s magií, ale takové já miluju. Tohle má hrozně zajímavý nápad, že královny se rodí jako trojčata, ale jen jedna přežije velkou bitvu a stane se tou jedinou královnou. Každá má nějakou magickou schopnost. Jak říkám, pokud tam je magie, tak se mi to okamžitě osloví. Autorku opět neznám, takže to bude velké překvapení.





Název: The Fever Code
Autor: James Dashner
Série: The Maze Runner
Datum vydání: 27. září 2016
Nakladatelství: Delacorte Press
Goodreads


Trilogie Maze Runner mě sice moc nebere, druhý a třetí díl mě bohužel vůbec nebavil. Nicméně ten nápad byl dobrý a tahle kniha nám má dát odpovědi na všechny otázky, které máme a prozradit všechny tajemství o Thomasovi, labyrintu a Skupině B. Asi si to nepřečtu hned, ale jsem zvědavá, co všechno se tam dozvíme.





Název: Stealing Snow
Autor: Danielle Paige
Série: Stealing Snow
Datum vydání: 20. září 2016
Nakladatelství: Bloomsbury USA Childrens
Goodreads

O Stealing Snow jsem už myslím na blogu mluvila. Jedná se o pohádkový retelling, tentokrát Sněhurky. Já pohádky miluju a jsem zvědavá, o jakou adaptaci se nám Danielle Paige postarala. Zatím to vypadá skvěle, Sněhurka zavřená v psychiatrické léčebně, sice to trošku zní jako Alenka, ale to je asi jenom můj dojem.






Název: Empire of Storms
Autor: Sarah J. Maas
Série: Throne of Glass
Datum vydání: 6. září 2016
Nakladatelství: Bloomsbury USA Childrens
Goodreads


Asi moje nejočekávanější kniha roku 2016, teda hned po novém Harrym Potterovi. Miluju knihy Sarah a od té doby, co jsem dočetla Queen of Shadows netrpělivě očekávám nový díl. Anotace toho moc neprozrazuje, takže jsem opravdu napnutá k prasknutí a jenom doufám, že Sarah nezabije moc lidí, to bych se pak zlobilo. No, už zítra se to dočkám, protože mě nic před čtením nezastaví.




Název: Tales of the Peculiar
Autor: Ransom Riggs
Série: Miss Peregrine's Peculiar Children
Datum vydání: 3. září 2016
Nakladatelství: Dutton Books for Young Readers
Goodreads


Tahle knížka už sice vyšla, ale na čtení jsem ještě čas neměla. Sirotčines slečny Peregrinové mám ráda, ačkoliv jsem ještě nečetla poslední díl. Tyto Pohádky tam jsou myslím zmíněné a určitě bude zajímavé si přečíst něco o původu podivných dětí, časových smyček, ymbryn a všeho ostatního.






Už zítra, 6. září se můžeme těšit na trojici povídek ze světa Harryho Pottera, které vydá Pottermore a autorkou je pochopitelně J. K. Rowling. Pokud se nepletu, tak na Pottermore už všechno vyšlo, akorát teď to vydají samostatně jako e-knihu, což je super, protože to aspoň bude všechno pohromadě. Můžeme se těšit na povídku Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists, Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies a Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide.

A teď už plynule přejdeme na knížky u nás, kde jsem vybrala celkem 13 knížek, které mě zaujaly a zvažuju jejich přečtení, popřípadě koupi.


1. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - Ransom Riggs (Jota, 14. září 2016) - Sirotčinec už samozřejmě vyšel, ale jelikož na konci září jde do kin stejnojmenný film, nakladatelství Jota vydá knihu i s filmovou obálkou. Já sice preferuju ty původní, a pokud bych si knížku koupila, tak asi s tou, ale uznávám, že zrovna tady je i ta filmová obálka skvěle a asi by mi ani nevadilo mít ji doma, jenom by pak neladila k těm ostatním.


2. Pomsta & Rozbřesk - Renee Ahdieh (CooBoo, 12. září 2016) - Na Pomstu se těším už od chvíle, co jsem na internetu viděla zprávy, že se chystá překlad. Příběhy Tisíce a jedné noci mi přijdou velmi fascinující a tahle knížka sklízí skvělé ohlasy, takže určitě stojí za to si ji přečíst. Dost silně zvažuju koupi, uvidím, jestli nám přijde do práce a jak bude vypadat fyzicky, ale zatím se přikláním k ano.


3. Sůl moře - Ruta Sepetys (CooBooe, 19. září 2016) - I tato novinka sklidila v zahraničích úspěch. Od Ruty jsem už četla V šedých tónech a byla to skvělá kniha. Sůl moře se nese v podobném duchu, takže to určitě bude super, ale zatím ji kupovat nehodlám, spíš se budu modlit, ať je k dispozici v knihovně.



4. Vážka v jantaru - Diana Gabaldon (Omega, 19. září 2016) - Naopak Vážku v jantaru rozhodně koupit plánuju a už se nemůžu dočkat, nutně tu knížku potřebuju. Tentokrát už nebudu váhat jako s Cizinkou, aby se zase nevyprodala. Ta obálka je nádherná, výjimečně jsem ráda za seriálové obálky, protože ty fotky jsou nádherní a komu by vadila se dívat na Claire a Jamieho, že? Taky to vypadá na krásnou bichli, skoro 1000 stránek, takže mám o zábavu postaráno.


5. Země příběhů: Kouzelné přání - Chris Colfer (Fragment, 12. září 2016) - Chrise Colfera možná znáte jako Kurta z Glee, ale kromě hraní taky píše knížky a první z nich letos vydá nakladatelství Fragment. Asi to není nic, co bych musela mít nutně doma, ale ráda bych si ji přečetla, pohádky já ráda.


6. Útěk do samoty - Nicholas Sparks (Ikar, 30. září 2016) - Tahle knížka by se mi rozhodně hodila do sbírky. Zatím vlastním dvě Sparksovy knihy, ale rozhodně bych si chtěla pořídit ještě Poslední píseň a Bezpečný přístav. Tuto jsem ještě nečetla, ale jestli to je od Sparkse, tak bude boží.




7. Navždy a věčně - Jennifer L. Armentrout (Baronet, 14. září 2016) - Prosím, řekněte mi, že si s touhle obálkou dělají srandu? Kdo jim ji navrhoval, tříleté batole. Dobře, ty barevně fleky jsou ještě inspirované originálem, ale co ten naprosto nudný a nehodící se font? A celková kompozice? Chtěla jsem si ji koupit, ale s tímhle fakt ne, to si radši seženu originál, který má obálku nádhernou.


8. Byla jsem tu - Gayle Forman (Yoli, 7. září 2016) - Od Gayle jsem už četla 3 knížky - 2 se mi líbily, jedna už tak moc ne, tak jsem zvědavá, kam bude spadat tahle. Ta obálka se myslím povedla, sice mohli mít tu, co ladí s obálkami If I Stay a Where She Went, ale tahle není špatná.


9. Křišťálový meč - Victoria Aveyard (CooBoo, 12. září 2016) - Po Rudé královně jsem rozhodně zvědavá, jak bude příběh pokračovat, ale nevím jestli dost na to, abych si ji koupila. Tu bych si pak musela koupit i první díl (no pochopte, přece doma nebudu mít neúplnou sérii) a nejsem milionář, že?




10. Ještě jeden den - David Levithan (CooBoo, 26. září 2016) - První díl mě sice moc nebavil, ale i tak zvažuju, že si eventuálně někdy v hodně daleké budoucnosti přečtu druhý díl. Ještě jsem se nerozhodla. Nechci totiž plýtvat svůj drahocenný čas na knížky, které mě tolik neberou. Ale zas je blbé nedočíst sérii, že? Uvidíme.


11. Harry Potter a prokleté dítě - J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany (Albatros, 24. září 2016) - V září taky vyjde očekávaný překlad osmého Harryho Pottera. Já už mám originál dávno přečtený, ale jsem samozřejmě docela zvědavá na překlad, jestli se liší od původních dílů.


12. Selekce (BOX) (1 - 4) - Kiera Cass (CooBoo, 26. září) - Tak tohle asi bude můj vánoční dárek, protože jsem po přečtení Šťastně až navěky zjistila, že tu sérii prostě doma potřebuju! A ten box se krásně hodí. Sice by bylo lepší mít box se všema pěti dílama, jakmile vyjde ten poslední, ale nechce se mi čekat, takže tohle asi poputuje ke mně domů.



13. Dívka, již jsi tu zanechal - Jojo Moyes (Ikar, 26. září 2016) - Opět kniha, která už vyšla, ale teď vychází jako paperback. Já si nemůžu pomoct, ale mě se obálky knížek Jojo Moyes více líbí jako paperbacky, nevím, čím to je. Přijde mi, že to lépe vynikne.


Jak vidíte, knížek se na září chystá opravdu hodně a to ještě samozřejmě nejsou všechny, jen můj malý výběr. Netuším, kdy to všechno přečtu, ale snad si někdy čas najdu. Máte i vy nějaké knížky, jejichž vydání očekáváte v září?

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Sněhurka v blázinci? Tak to bude zajímavý :D Jinak, ty obálky povídek HP jsou tak krásný, že skoro slintám :D

    Na Sůl moře jsem hrozně natěšená celý rok (a to jsem si od Ruth ještě nic nepřečetla :D), tak si ji asi koupím k narozkám. :D No a Navždy a věčně se moc nepovedlo, ale asi by to mohlo být i horší.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts