Všem klukům, které jsem milovala (Jenny Han) - Book Review

4/13/2016 05:28:00 odp.

Původní název: To All the Boys I've Loved Before
Český název: Všem klukům, které jsem milovala
Autor: Jenny Han
Počet stran: 320
Jazyk: Čeština, Angličtina
Formát: Vázaná kniha, E-Book
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Romana Bičíková
Rok vydání: 2015
Žánr: Dívččí román, young adult, contemporary
Oficiální anotace (CZ): Co by se stalo, kdyby všem klukům, kteří se ti líbili, někdo najednou sdělil, že ses do nich zamilovala…?

Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala - na rozloučenou. Lara žádnému klukovi nedala najevo, že se do něj zamilovala. Místo toho mu napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem svým pocitům, které před světem - a hlavně přímo před adresáty - pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.

Moje recenze: Psali jste někdy milostné dopisy? A co takhle dopisy, které nikdy neměly být doručeny? Tak si představte, že přesně tyto soukromé dopisy někde rozešle adresátům. Přesně tohle se totiž stalo hlavní hrdince této knihy, Laře Jean. Pokaždé, když se zamilovala do nějakého kluka, nedala nic najevo, ale napsala mu dopis, který si ovšem schovala, takže se k tomu klukovi nikdy nedostal a ani neměl dostat. Jednoho dne se ale dopisy dostanou ke všem klukům, které kdy milovala a Lara Jean tak musí čelit svým citům.

O této knize se hodně mluvilo a ještě pořád je v knižním světě docela oblíbená, takže není divu, že jsem se k ní dostala i já. Očekávala jsem hezky nenáročný román, což jsem svým způsobem dostala. Když tedy pomineme fakt, že jsem se do knihy naprosto zamilovalo. Ono to nejde vyjádřit jinak, jen tak, že je neskutečně sladká a roztomilá. Vážně.

Nechci se více pouštět do toho příběhu, protože ta anotace je taková strohá, ale já vám nechci prozradit více, než je nutné, abych vás neochudila o krásu příběhu, takže se to bude snažit udržet co nejstručnější. Hlavní postavou knihy je, jak už jste pochopili, Lara Jean, jejíž dopisy se dostaly do světa. Lara Jean je milá dívka, trošku naivní a nezkušená, ale v dobrém slova smyslu. Má velmi milou povahu a číst její příběh bylo velice zábavné. Často jsem četla, jak někomu Lara Jean lezla na nervy. Netvrdím, že jsem u některých jejích rozhodnutí nechtěla praštit hlavou o stůl, ale všeobecně jsem ji měla ráda.

Lara Jean má dvě sestry - mladší Kitty a starší Margot. Kitty je zlatíčko, hned jsem si ji oblíbila. Sice občas dokáže být docela zákeřná, ale jinak je úžasná sestra. Jméno Kitty ji opravdu sedí. Naopak Margot mi úplně nesedla, na můj vkus byla trošku moc upjatá, ale pokud si přečtete knihu, tak pochopíte, proč je taková, jaká je. Ale i když vezmu toto v potaz, tak mi ze všech seter Coveyvých byla nejméně sympatická.

Další důležitou postavou je Josh, nejlepší kamarád všech sester a ano, tohle asi nebude až takový spoiler, jeden z adresátu milostného dopisu Lary Jean. Joshe jsem měla docela ráda, byl to milý kluk, ale něco mi na něm celou dobu vadilo.

A asi poslední důležitou postavou je Peter Kavinsky, další majitel milostného dopisu. Nebojte, bylo jich víc, jenom ti už nejsou tak důležití. Peter je... Peter. Typický frajírek, který může mít všechno, co chce, je oblíbený, hezký a ví to o sobě. A samozřejmě je to kluk, do kterého se všechny holky zamiluou. Včetně Lary Jean. A mě (no jo, já vím). Abych mohla více rozebrat cokoliv z tého knihy, musela bych zajít do detailů, což nechci, protože jak jsem řekla, ta anotace je velmi strohá a asi to bude mít nějaký důvod, takže vám tady nechci spoilerovat.

Kromě lásky ke klukům je tahle kniha z velké části o lásce k rodině. Velkou roli tam hrajou sestry Lary Jean a jejich otec. Takže se nebojte, nejde tam jenom o milostné vztahy, ale taky o ty rodiné a to dělá tuhle knihu ještě kouzelnější, protože opravdu pokrývá snad všechny druhy lásky. Pokud vám to ještě nedošlo, tak tuto knihu mohu jedině doporučit. Čte se to velmi snadno, rychle se do toho začtete a za chvilku zjistíte, že je konec. Pak to dočtete a okamžitě musíte mít druhou knihu (recenze bude brzo). Nevím, co víc vám k tomu říct. Asi nic, běžte si to přečíst.

Moje hodnocení:
5/5

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Túto knihu si už dlhšie chcem prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, Kitty je prý božán :D Všem klukům si chci přečíst už strašně dlouho, tak se k tomu snad brzo dokopu :D Super recenze :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts