Avon Calming Effects Make-Up Review

4/16/2016 06:25:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Dnes se opět podíváme na recenzi na make-up. Tento je značky Avon a doma už ho mám pár měsíců, ačkoliv ho až tolik nepoužívám, spíš sahám po Dermacolu, ale i tak jsem ho měla párkrát na sobě, hlavně v době, kdy jsem ještě neměla Dermacol. Mělo by se jednat o zklidňující make-up s reflexní složkou a právě teď se podíváme, co si o tom myslím já.


Co make-up slibuje?

Rozjasňující a zklidňující make-up s výtažky z heřmánku, levandule, aloe vera a vitaminy A a E. Vhodný pro všechny typy pleti, doporučen zejména pro suchou a citlivou pleť.
  • hydratuje a rozjasňuje pleť
  • zmírňuje známky napjaté a unavené pleti
  • propůjčuje pleti svěží vzhled po celý den
  • poskytuje lehké až střední krytí
Účinky: Zklidňující make-up rozjasňuje pleť díky výtažkům z heřmánku, levandule a aloe vera. Zklidňuje a osvěžuje unavenou, napjatou pleť. Obohaceno o vitaminy A a E, které vyživují a sjednocují tón pleti. Vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé pleti. Bez aknegenního působení.Nekomedogenní. Dermatologicky testováno. Hypoalergenní.


Půjdu to postupně a začneme klasicky obalem. Ten je průhledný, skleněný s černým víčkem. Nic speciálního, ale funguje, jak má. Je klasicky na pumpičku, která funguje dobře, ale vymačkává menší množství make-upu, takže ji musíte zmáčknout vícekrát. Ale aspoň se vám nemůže stát, že to přeženete s množstvím. Já mám odstín Ivory, což by měl být ten nejsvětlejší, bohužel jak v katalogu tak na stránkách to mají zvláštně řazené a není to od nejsvštlejšího po nejtmavší, což trochu nechápu a člověk se pak může snadno splést. Odstín je opravdu relativně světlý, ale teď na zimu bych možná snesla ještě o odstín světlejší, což bohužel Avon nenabízí, pokud jsem tedy neudělala chybu v odhadování nejsvětlejšího odstínu. Nicméně odstín má růžový podtón, což velice oceňuji a lépe se tedy přizpůsobí pleti.


Na fotce se může zdát do béžova, ale jakmile se rozetře, tak je orpavdu do růžova. Konzistence je taková tekutější, ale dobře se nanáší a roztírá. Že by byl nějak extrémně hydratační se mi bohužel nezdá. Určitě pleť nevysušuje, ale pokud náhodou někde na čele mám šupinky suché kůže, tak je bohužel zvýrazní, což třeba ten od Dermacolu nedělá. Ale pleť nedráždí, docela dobře drží. Krytí je lehké střední, spíš jenom pleť sjednotí a s nějakýma nedokonalostma si neporadí. Možná, že má lehké rozjasňující účinky, na mojí pleti se to dost špatně porovnává.


Make-up rozhodně není špatný a na léto mi vyhovuje, ale na druhou stranu to není nic, co bych musela mít znovu. Dopotřebuju ho, ale nový už si nepořídím a spíše pak sáhnu po nějaké značce z drogerky.

Plusy:
+ dobře se nanáší
+ výdrž
+ růžový podtón
+ obal
+ nedráždí pleť

Minusy:
- na zimu je pro mě tmavší
- nehydratuje

Pokud hledáte nějaký lehký make-up na sjednocení pleti a nemáte jji příliš suchou, tak vám ho můžu doporučit. Jeho plná cena by měla být 229 Kč, ale často ho najdete v různých akcích. Já jsem ho myslím kupovala za 99 Kč, momentánlě by měl v katalogu být za 149 Kč, což je taky ještě docela ucházející cena. Je ho klasicky 30 ml, to jsem myslím zapomněla zmínit.

Máte zkušenosti s make-upem od Avonu?

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Vyzerá zaujímavo, ale s AVonom nemám veľké skúsenosti... používam skôr prírodnú kozmetiku.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Akurát sa chystám objedniť si niečo z Avonu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeste sem nemela moznost vyzkoušet, vzdycky sem se bála ze bude na prd ale vypada hezky :)

    OdpovědětVymazat
  4. S Avon dekorativkou nemám tolik zkušeností ale slýchám na ní stále více kladných ohlasů.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts