My Most Favorite Apps

1/23/2016 03:24:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Dneska jsem opět zabrousila do svého notýsku s nápady na články a rozhodla se jeden z nich uskutečnit. Konkrétně jsem si vybrala číslo 4 - Moje nejoblíbenější aplikace. Jenom pro informaci, zatím jsem s těmi nápady došlu k číslu 17, takže jich máme před sebou ještě dost. Do tohoto článku jsem vybrala 10 aplikací, které používám. No, vybrala není to správně slovo, já jich víc nepoužívám, jedině tyhle jsou u mě stálé. Čas od času vyzkouším něco nového, ale pokud mě to neohromí, tak to časem smažu a nahradím něčím novým. Můj mobil totiž nemá moc velkou paměť co se týče aplikací, takže se mi jich tam moc nevejde. Většinu z nich asi znáte, ale třeba tam najdete i něco nového. Pořadí je zcela náhodé, respektive je to řazené tak, jak jsem je našla v mobilu, takže to není podle oblíbenosti, Tak jdeme na to.


1. Dropbox

Tuhle aplikaci používám v podstatě denně. Pokud nevíte, o co jde - tuto aplikaci si můžete nainstalovat do vašeho chytrého telefonu, tabletu, ale třeba i počítače a notebooku a jednoduše sdílet data. Pro mě to je neuvěřitelná pomoc, používám to hlavně na fotky, které fotím mobilem, nemusím je nikam přetahovat a zároveň je mám zálohované, ale třeba i na nějaké dokumenty, když u sebe nemám flashku, kabel, nebo prostě chci mít jsitotu, že je opravdu budu mít. Pokud máte víc zařízení, tak se vám tato aplikace určitě bude hodít.

2. Instagram

Instagram určitě všichni znáte, je to jedna z nejpopulárnější aplikací. Já tam sice fotky moc často nepřidávám, ale ráda si prohlížím fotky ostatní (přísahám, že nejsem stalker :D). K tomuto asi není třeba nic víc psát.

3. Duolingo

Tohle je dle mého názoru velice zajímavá aplikace, díky které se můžete jednoduše začít učit základy nějakého jazyka, nebo jako já ji využívat při procvičování jazyka, který se učíte. Já si na tom procvičuju francouzštinu, se kterou jsem začala na vysoké a je to opravdu skvělá aplikace, máte to rozdělené na různé úrovně a kategorie a čas od času vám to ukáže, že si máte některou zopakovat, abyste se ujistili, že si všechno stále pamatujete.

4. MP3 Cutter and Ringtone maker

Nevím jak vy, ale já si občas chci jako zvonění na mobilu dát pouze určitou část písničky a nebo často u písniček trvá, že se rozjedou, než se tam začne zpívat apod. A právě k tomu slouží tato aplikace, jednoduše si tam vyberete úsek písničky, který se vám uloží jako mp3 a vy si ho pak můžete nastavit jako vyzvánění. Tahle aplikace je hrozně jednoduchá a samotný proces trvá chviličku.

5. Goodreads

Jakožto závislák na Goodreads samozřejmě musím mít i aplikaci pro mobil pro případ, že bych se někde nudila, abych mohla stalkovat lidi. Ne, dělám si srandu. Až tak často já zase nepoužívám, jsem spíš na počítači, ale hodí se to, když nutně potřebujete najít nějakou knihu, nebo nemůžete vydržet, než se s ostatníma podělíte o vás názor.

6. Shazam

Další, dle mého názoru populární aplikace. Určitě se vám taky stává, že posloucháte rádio a najednou začnou hrát píísničku, která se vám hrozně líbí, ale vy nevíte, kdo to zpívá a v rádiu to samozřejmě neřeknou. Pak příjde na řadu tato aplikace, která si písničku poslechne a vyhodí vám název. Bohužel k tomu potřebujete internet, takže pokud ho v mobilu nemáte a spoléháte se jenom wi-fi jako já, může to být docela problém, ale pokud si dobře pamatuju, tak ta aplikace by vám tu skladbu měla uložit a vyhodit vám název ve chvíli, kdy se připojíte k internetu.

7. EmojiKeyboard

Můj mobil (Samsung) má hrozně divné smajlíky, jsou to takoví ti androidi a prostě vypadají zvláštně. Takže jsem si stáhla Emoji Keyboard, kterou sice nemůžu používat při psaní SMS, protože se tam pak příjemcům ukazují pouze otazníky, ale používám ji třeba na Instagramu.

8. AppLock

Nevím jak vy, ale já trpím panickou hrůzou z toho, že se mi někdo bude hrabat v mobilu a dostane se na všechny moje účty. Takže mám všechny důležité aplikace hezky pozamykané, abych se k nim dostala pouze já. Sice mě to občas zpomaluje, než tam nacvakám pin, ale je to pro mě uklidňující, že i kdyby mi ten mobil někdo sebral, tak se k určitým věcem nedostane.

9. Messenger

Opět aplikace, kterou zná snad každý. Já osobně Facebook nemám ráda a moc času tam netrávím, ale uznávám, že někdy to je jediný způsob komunikace s lidmi, se kterými se každý den nevídím, takže mám v mobilu Messenger, abych s nimi mohla být v kontaktu.

10. Spread Signs

A poslední aplikace asi nebude příliš znamá. Jedna se o aplikaci znakové řeči, což asi většina z vás nevyužívá, ale já jsem se jednu dobu chtěla učit znakovou řeč. Nikdy k tomu nedošlu, stále znám jenom pár základních znaků, ale i tak mám v mobilu aplikaci, která je takový slovníček a můžete si tam zadat slovo, frázi a oni vá mto najde a můžete si vybrat i jazyk, protože znaková řeč je v každé zemi jiná. Znaky se vám ukáží pomocí kratičkého videa.

Toto jsou tedy aplikace, které používám já. Doufám, že jste si tam našli nějakou novou, která vás zaujala a do komentářů mi můžete napsat své oblíbené aplikace.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Zajímavý článek. Já se v mobilních aplikacích tolik nevyžívám ale s tebou společné mám Messenger, samozdřejmě Instagram, Dropbox mám ale ještě nikdy jsem ho nepoužila, Duolingo pro trochu zlepšení španělské gramatiky ale už dlouho jsem ho nepoužila, potom mám v telefonu slovníky a několik aplikací které ani nevím na co jsou.

    OdpovědětVymazat
  2. Z nich používam len instagram a messenger, ale poznám aj tie ostatné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Některé aplikace používám i já. AppLock je skvělá věcička. Aspoň mám jistotu, že se mi nikdo cizí v mobilu nikam nedostane. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Ten AppLock je super vychytávka, vůbec jsem o tom nevěděla, takže díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pekný článok, väčšinu appiek mám aj ja, zaujal ma AppLock a Spread Signs :)

    SimpleHappyMum

    OdpovědětVymazat

Popular Posts