December 2015 in Books

1/05/2016 08:52:00 odp.


Ještě než začnu dnešní článek, tak bych se vám chtěla omluvit, že tady nejsem moc aktivní a články budou vycházet dost nepravidelně, nicméně mi začala zkouškové období, což není úplně sranda, takže většinou myslím na úplně jiné věci. Tak, to by bylo všechno k oznámení, teď už přejdeme kdnešnímu článku. Ačkoliv tady už vyšel knižní článek za rok 2015, nepřijdete ani o prosincový, který už bude mít klasický formát, na které jste zvyklí a můžete se tak dozvědět něco o knihách, které jsem v prosinci přečetla. A nebylo jich tedy zrovna málo, ale byly Vánoce, a co jiného chcete dělat (odpověď učnit se neberu).


1. Všechny malé zázraky, Jennifer Niven - Kniha, na kterou tu nedávno byla recenze, takže se k ní rozepisovat nebudu, najdete ji tady.V češtině má kniha 360 stran a četla jsem ji 4 dny (30. lsitopadu - 3. prosince)

2. Vodopád, Lauren Kate - Jako druhou knihu jsem četla Vodopád, což je pokračování Slzy, které jsem četla o něco dřív. První díl mě sice bavil víc, ale nebylo to špatné, ten konec byl zajímavý a upřímně jsem tak trochu doufala, že to tak dopadne, takže jsem byla ráda, ačkoliv chápu, že spousta lidí si může stěžovat. Kniha má 296 stran, přečetla jsem ji za 5 dnů (3. prosince - 8. prosince)

3. Sto jmen, Cecelia Ahern - Dále jsem opět sáhla po knize od Cecelie Ahern. Tahle byla opět dobrá, ale něco mi tam chbělo, moc mě nezaujala hlavní hrdinka a myslím, že má lepší knihy, každopádně nápad to byl velmi zajímavý, jak už to u Cecelie bývá. Knížka má 328 stran, četla jsem ji 3 dny (9. prosince - 12. prosince)

4. Vampýrská akademie, Richelle Mead - V knihovně jsem narazila na filmové vydání Vampýrské akademie a samozřejmě jsem si ho odnesla domů. Liší se akorát obálka, ale už dlouho jsem to nečetla. Vampýrská akademie je jedna z mých nejoblíbenějších sérií, teda spíš asi moje úplně nejoblíbenější, naprosto jí miluju. První díl má 296 stran, četla jsem ho 2 dny (13 - 15. prosince)

5. Mrazivý polibek, Richelle Mead - Samozřejmě, že jsem nemohla zůstat jenom u jednoho dílů, takže jsem se rovnou pustila do druhé série. Druhý díl mám hrozně ráda, protože se tam představí moje oblíbená postava - Adrian Ivaškov. Má 264 stran, přečetla jsem ho za jeden den (16. prosince). No jo, prostě to až moc miluju.

6. Stínem políbená, Richelle Mead - Jeden z mých nejoblíbenějších dílů celé série. Ach bože, to je tak dokonalé. A za ten konec jsem chtěla naprosto seriózně jít vraždit. Kniha má 328 stran a já ji opět přečetla za jeden den (17. prosince)

7. Krvavý slib, Richelle Mead - Tohle je asi můj nejméně oblíbený díl celé série. Pořád ho mám ráda a je úžasný, ale trošku mi tam chyběly ostatní postavy a když už tam byly, tak jejich linie nebyla až tak zajímavá. Teda jako jo, byla, ale prostě to nebylo ono. 368 stran jsem četla 2 dny (18. - 20. prosince)

8. Spoutáni magií, Richelle Mead - Naopak tohle je asi můj nejoblíbenější díl, je vtipný, akční, smutný, romantický, prostě má všechno, co člověk (nebo aspoň já) u knihy potřebuje. 355 stran jsem četla 2 dny (20. - 22. prosince)

9. The Meeting, Richelle Mead - Tohle v podstatě není ani moc kniha, ale to nevadí. jedná se o první setkání Rose a Dimitrije z Dimitrjova pohledu a je to BOŽÍ! Mě vždycky zajímalo, jak by ten příběh vypadal z jeho pohledu, tak aspoň něco málo existuje. Ty tři strany jsem přečetla asi tak za 5 minut (22. prosince)

10. Homecoming, Richelle Mead - Toto už je trošičku delší, je to jakoby jedna epilogová kapitola, který patří za poslední díl série. A skoro jsem omdlela, když jsem to našla. Děkuju Richelle, děkuju. Netuším, kolik to má stran, tak 10? 20? A četla jsem to taky 22. prosince.

11. Poslední oběť, Richelle Mead - A dostáváme se k posledním udílu VA, který taky naprosto miluju, jako ostatně celou sérii, což jsem v posledních několika větách zdůraznila asi milionkrát, tak si to raději zapamatujete. Tohle je taky jediný díl, který mám doma ve svojí knihovničce. Měla bych to napravit, ale holt na ty knihy nemám peníze. 434 stran jsem četla 2 dny (22. - 23. prosince)

12. Sedmilhářky, Liane Moriarty - Konečně opustíme Vampýrskou akademii. Potom jsem si totiž přečetla Sedmilhářky, což je kniha, na kterou jsem byla hodně zvědavá,je to světový bestseller, takže i já jsem si to musela přečíst. A jsem opravdu spokojená, je to jedna z knížek, kdy nedokážete ani za nic říct, jak to dopadne, nebo jak se to vůbec bude dál vyvíjet. Taky ten styl, jakým to je napsané mi přišel hodně zajímavý. Opravdu se jedná o skvělou knihu. Má 439 stran a já jsem ji četla 3 dny (24. - 26. prosince)

13. Zmizelé dívky, Lauren Oliver - OMG. Tahle kniha, mě naprosto dostala. Už od začátku mi přišla dobrá, měla zajímavý vývoj, skvělé postavy, Lauren má hodně příjemný styl psaní, ale v posledních pár kapitolách se to naprosto neuvěřitelně rozjelo, celou dobu jsem jenom kulila oči, protože něco takového jsem si nepředstavovala, že je možné. Opravdu skvělá kniha. Má 344 stran a četla jsem ji 3 dny (26. - 28. prosince)

14. Spáleniště: Zkouška, James Dashner - V knihovně jsem narazila na Spáleniště, tak jsem si tu knihu vzala, ačkoliv jsem ji už na začátku roku četla a moc mě nebavila. Ale chtěla jsem to přečíst i v češtině. Bohužel mě tentokrát ta kniha bavila snad ještě méně a nechápu proč, protože první díl se mi líbil. No, má 344 stran a přečetla jsem ho za 2 dny (28. - 29. prosince), protože jsem to už chtěla mít za sebou.

15. Tajemství upírů - L.J. Smith - V knihovně jsem taky narazila na "novou" sérii od L.J. Smith, která napsala Upíří deníky, tak jsem se rozhodla to zkusit. A musím říct, že mě to velmi příjmeně překvapilo. Nebylo to nic, z čeho bych si sedla na zadek, ale líbilo se mi to. První díl má 240 stran a přečetla jsem ho za 1 den (30. prosince)

16. Sněží, sněží, Maureen Johnson, John Green, Lauren Myracle - Sice už bylo po Vánocích, ale musela jsem si přečíst Sněží, Sněží v češtině. Skvělá kniha, mám ji moc ráda, hlavně pak hned tu první povídku. Má 260 stran a četla jsem ji 2 dny (30. - 31. prosince)

17. Prokleté sestry - L.J. Smith - Těsně před koncem roku jsem ještě stihla přečíst druhý díl Říše temnot a tenhle je asi můj nejoblíbenější, ačkoliv se mi to na začátku tak nezdálo, Ach, Ashi... Má 248 stran a četla jsem ho pár hodin (31. prosince)

Takže tady podrobně vidíte mé prosincové knihy. Co zajímavého jste přečetli vy?

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Nech sneží som dostala tieto Vianoce spolu s knihou od Haruki Murakamiho. Neskutočne sa teším ♥♡

    ♡ la vie est la petite licorne ♡

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné shrnutí, všechny knížky vypadají dobře, ani jednu z nich jsem nečetla, ale hodlám se vrhnout na tu Sněží, Sněží:) To, že nejsou Vánoce mě nějak netrápí, přečtu si jí i tak. :D

    **Pinki Claire**

    OdpovědětVymazat
  3. To jsi stihla dost knížek přečíst. Ani jednu jsem nečetla, ale zaujala mě ta Říše temnot Prokleté sestry. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Prečítala si skutočne veľa kníh :) Osobne som nemala možnosť si prečítať ani jednu z tých, ktoré si spomenula. Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  5. Nech sneží je moja tohto vianočná srdcovka :-) A tie zmizelé dívky ma zaujali :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Knihu nech sneží milujem ! Práve nedávno som ju dočítala :) hne´d ma upútal obal v Panta Rhei :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  7. Jedu knihu všetky malé zázraky mám rada :) inak odporúčam pokial si este nečítala trilógiu Vraní dívka :) je to síce pre silné žalúdky no je to strašne napínavé a po prvej knihe si človek musí prěcítať hneď druhú lebo má taký koniec aký by nikto asi nećakal .... :)
    Prajem veľa síl a šťastia a úspešné skúšky :)
    Me and my ART

    OdpovědětVymazat

Popular Posts