2017 TBR

1/07/2017 10:25:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Sice bych se právě teď měla učit, ale co, tohle je skvělá výmluva, proč to odložit. Dneska bych vám ráda ukázala svoji TBR na rok 2017. Ta loňská mi sice úplně nevyšla, ale letos bych se chtěla polepšit a opravdu přečíst všechny knihy, které mám na seznamu. Je tam více žánrů, spousta různých autorů. Některé knihy mám už doma, jiné se možná dokoupí, tak mi držte palce, ať se mi to povede :)


1. Voyager, Dianna Gabaldon - Stejně jako loni tady najdeme knihu Dianny Gabaldon ze sérii Outlander. Cizinku i Vážku v jantaru jsem stačila přečíst loni a letos v sérii plánuju pokračovat. Mořeplavec by měl v češtině vyjít někdy v dubnu/květnu, takže okamžitě naběhnu do knihkupectví a budu s ním utíkat domů. Bohužel to znamená, že do té doby ho číst nebudu, protože si ho chci přečíst ve chvíli, kdy ho budu mít doma. Pokud se nepletu, tak na podzim by nakladatelství Omega mělo vydat i čtvrtý díl, Bubny podzimu tuším a někdy na jaře ještě vydávají povídku Panicové, která se odehrává před Cizinkou. Tyto knihy tady sice v seznamu nemám, ale i tak se je pokusím jak koupit, tak přečíst.

2. Half-Blood, Jennifer L. Armentrout - Pokud se nepletu, tak jsem od Jennifer L. Armentrout stále četla pouze sérii Obsidian a letos to chci změnit. Série Covenant vypadá dost dobře, takže se na ni těším. Uvažovala jsem u koupi, už jsem se koukala na Bookdepository, jenže pak bych buď musela koupit celou sérii, což by byla dost velká částka, nebo bych doma zase měla jenom první díl, což se mi nelíbí a snažím se teď spíš dokupovat série, abych je doma měla kompletní.

3. Ruby Red, Kerstin Gier - Tohle je rest z loňského roku, kdy jsem se k ní nedostala. Mám doma celou sérii, protože jsem k narozeninám dárkový box a fakt jsem si j chtěla přečíst, ale prostě není čas, pak jsem četla jiné knihy a tak dále. Každopádně letos už se k tomu rozhodně dostanu.


4. Shatter Me, Tahereh Mafi - I Shatter Me je rest z minulého roku. Stejně jako u předchozí knihy, i tady už mám doma celou sérií, ale bohužel bez povídek, které u nás myslím ani nevyšly. Ale vzhledem k tomu, že jsem ještě nepřečetla ani hlavní knihy mi povídky nemusí vrtat hlavou.

5. Gameboard of the Gods, Richelle Mead - A ještě jeden rest z minula. Tady se dost stydím, protože to je Richelle a to prostě nejde, abych měla doma nepřečtenou Richelle. Zatím vyšly 2 knihy, obě mám doma, takže se do toho musím co nejdříve pustit.

6. Red Rising, Pierce Brown - O Red Rising jsem slyšela samou chválu, tak bych si to taky měla konečně přečíst. Dokonce nedávno vyšel první díl i u nás, ale nějak se mi nelíbila ta vazba, přišlo mi to jak nějaká učebnice, prostě takové extrémně ohebné a měkoučké, takže by se to asi rychle ničilo. Možná si ji pořídím v originále, ale ještě nevím. Každopádně si ji určitě přečtu.


7. The Unbecoming of Mara Dyer, Michelle Hodkin - Mary Dyerovou jsem dostala tuším loni k narozeninám a od té doby mi tam samozřejmě leží netknutá. No, netknutá zas úplně ne, protože má takový jakoby samotový přebal a je hrozně příjemná na dotek, tak na ni prostě ráda sahám (ne, vůbec nejsem úchyl, přísahám). Ta anotace zní hrozně skvěle a mám od knihy velké očekávání, tak snad mě nezklame. Jenom mám pocit, že třetí díl u nás nevyšel, takže asi nikdy nebudu mít kompletní sérii.

8. The Winner's Curse, Marie Rutkoski - Tuhle knihu mám doma docela krátce, takže se nemusím cítit tak provinile, že jsem ji ještě nečetla. Všude po světě sklízí skvělé ohlasy, takže jsem na ni dost zvědavá. Uvažuju, že si za zkoušky koupím zbývající dva díly série, abych ji doma měla kompletní, protože jak už jsem zmínila, začíná mi vadit, že mám doma nekompletní série.

9. The 5th Wave, Rick Yancey - Loni šel do kin film, na který bych se ráda podívala, ale nejprve si musím přečíst knihu, proto se tady objevila. Jelikož jsem ale četla dost smíšené recenze, nejspíš si ji nebudu pořizovat domů a spíš si ji přečtu na čtečce. Jsem docela zvědavá, ke které skupině se budu řadit já, jestli se mi bude líbit, nebo ne.


10. The Raven Boys, Maggie Stiefvater - Pokud se nepletu, tak první díl této populární série vyšel i v češtině, ale další díly už nevyjdou. Původně jsem si ji chtěla koupit, ale jsem ráda, že jsem to neudělala, možná si ji pořídím spíš v té angličtině. Od Maggie Stiefvater jsem ještě nic nečetla, ačkoliv v češtině vyšla její série Mrazení, která je o vlkodlacích, pokud se nepletu.

11. The Assassin's Blade, Sarah J. Maas - Poslední kniha Sarah, kterou jsem ještě nečetla a co nejrychleji to musím napravit. V únoru myslím vychází v češtině, ale já ji mám doma už někdy od května v angličtině. Tak zpětně si říkám, že jsem s tou koupí mohla počkat a mít tak celou sérii kompletně v češtině, ale co už. Uvažuju, že až ji dočtu, tak si dám re-reading celé série, protože jsem ji četla před rokem a nebudu lhát, chybí mi.

12. Clockwork Princess, Cassandra Clare - Další rest z minulého roku. Prví dva díly jsem sice četla kdysi v angličtině hned po vydání, ale moc si toho nepamatuju, takže to bude chtít re-read. Naštěstí mám celou sérii opět doma a letos se k tomu po těch letech odkládání konečně musím dostat. Sice vím, jak to skončí, ale tak všechny detaily nemám.


13. Heartless, Marissa Meyer - Celou sérii Lunar Chronicles už mám za sebou (až na doplňkové novely, ale k těm se snad taky dostanu), takže se přesunu na Marissinu další tvorbu, kterou je příběh o Srdcové královně. Už jsem si ji chtěla objednat, ale bohužel tahle hezká obálka je jenom na hardbacku, který stojí víc jak 500 Kč, což je docela dost. Ten dostupný paperback má takovou divnou obálku, no ještě jeden s trochu lepší obálkou by měl vyjít v únoru, tak si to ještě rozmyslím.

14. Everything, Everything, Nicola Yoon - V srpnu jde do kin film na motivy této knihy, takže si ji do té doby musím přečíst. A nejspíš se taky bude řadit mezi mé odměny za zkoušky, protože na Bookdepository ji mají za dobrou cenu. Ten koncept knihy zní hrozně zajímavě, takže jsem fakt zvědavá.

15. Passenger, Alexandra Bracken - Pasažérku jsem si chtěla koupit k Vánocům, ale tehdy jsem se nakonec rozhodla pro zbytek série Shatter Me. Ne že bych toho vyloženě litovala, ale prostě ji chci mít doma, takže až půjdu příští víkend do práce, snad půjde domů se mnou. Všichni o tom mluví, před pár dny vyšel v angličtině druhý díl, takže si ji prostě musím přečíst.


16. Glass Sword, Victoria Aveyard - Rudou královnu jsem četla loni a po tom cliffhangeru jsem hned chtěla přečíst druhý díl, ale prostě na to nedošlo, no. Tak snad letos, protože se už blíží vydání i třetího dílu, tak je na čase se do toho pustit. Celkem mě naštvala naše knihovna, protože první díl mají, druhý samozřejmě ne. No a kupovat se mi to nechce, protože bych musela vzít oba díly a prostě nejsem milionář, že? A z nějakého důvodu to doma nechci v paperbacku v angličtině.

17. The Shadow Queen, C.J.Redwine - Stínovou královnu jsem taky dostala loni k narozeninám a od té doby leží opuštěná v knihovně. Byla jsem z ní docela nadšená, bohužel jsem od té doby četla dost negativních recenzí, tak se trošku bojím. Ale hlavní hrdinka se jmenuje Lorelai (bohužel ne Gilmore, to by teprve byla sranda), tak snad to nebude tak špatné.

18. Carry On, Rainbow Rowell - Velmi spontánně jsem ji v srpnu v práci popadla a koupila ji. A tak je na čase, abych si ji i přečetla. Fangirl už mám za sebou a zamilovala jsem se, tak snad bude Carry On podobné, protože Elanor a Park mě až tak neoslovilo.


19. Library of Souls, Ransom Riggs - Poslední díl této série, který mi chybí dočíst. Bohužel ho zase nemají v knihovně, což mě štve. Ale jako uvažovala jsem, že si celou sérii pořídím domů. Možná k narozeninám, uvidíme. Jsem hrozně zvědavá, jak to celé dopadne, ale už trošku zapomínám, jak skončil ten druhý díl, což je blbé, protože na re-reading nemám čas.

20. Oblivion, Jennifer L. Armentrout - Nebudu lhát, Daemon Black mi chybí. A hodně. Naštěstí je tady Oblivion, kde si můžu připomenout Obsidian právě z Daemonova pohledu a jsem si jistá, že to bude sranda. Protože Daemon je boží. Nechápu, jak je možné, že jsem to ještě nečetla.

21. The Wrath and the Dawn, Renee Ahdieh - Tak i tady dost silně zvažuju koupi české verze. České proto, že bych ji ráda jako hardback a ten anglický je drahý. Ale zas nechci kupovat pořád další a další knížky, někdy musím přečíst ty, co mám doma. Ale jak víte, re-tellingy miluju a příběh tisíce a jedné noci je sám o sobě dost dobrý, takže i tohle určitě bude super.


22. The Siren, Kiera Cass - K mému štěstí siréna vychází v únoru v češtině, takže si pro ni určitě hned zaběhnu. Je to poslední kniha Kiery, kterou jsem ještě nečetla a jsem celkem zvědavá, jak bude vypadat její kniha, která se netýká Selekce. A navíc to obálka je nádherná a v češtině díky bohu vyjde stejná, takže se už moc těším.

23. Stealing Snow, Danielle Paige - Tuto knihu jsem si pořídila před Vánoci. Sice s jinou obálkou, protože tahle je bohužel opět jenom pro hardback (a já mám paperback), ale i ta moje verze je moc hezká (asi jsem sem měla radši dát tu) a navíc je holografická a vypadá to fakt skvěle. Nejprve jsem si myslela, že se jedná o další příběh Sněhurky, ale měla by to být Sněhová královna (nebo Ledová královna? Nikdy nevím), což vypadá snad ještě líp.


Tak tady to máte, 23 knih. O jednu víc než loni a to jsem je všechny nezvládla. Nechápu proč, když jsem přečetla 170 knih, jeden by řekl, že tyhle se mezi nimi ztratí, jenže pak přijdou novinky, knížky z knihovny, spontánní četba, škola a už to jede. Ale i tak jsem optimistická a myslím, že letos mám šanci to zvládnout. Nedávala jsem sem knihy, které ještě nevyšly, protože těch by bylo dost. Rozhodně se okamžitě vrhnu na A Court of Wings and Ruins nebo třeba na Always and Forever, Lara Jean a určitě bych našla spoustu dalších.

A co vy, máte nějakou TBR na rok 2017? Nebo prostě budete číst, co vám padne pod ruku?

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Ty už zase osaháváš knížky? Chudák Mara :DD

    Já jsem si napsala seznam knížek z TBR, u kterých je skoro ostuda, že jsem si je ještě nepřečetla (je jich docela dost), takže se vrhnu na ně. Ale to chci zvládnout co nejdřív, během prvních měsíců. (proto taky teď čtu Dívku ve vlaku :DDD)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda že tretia časť MD nevyde v či ani v SJ :(

    OdpovědětVymazat

Popular Posts