Summer 2017 TBR

7/28/2017 03:26:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Sice už je skoro konec července, ale já vám teprve teď přináším moji TBR na letošní léto. Pokud vás to uklidní, tak je to stejně jedno, jelikož jsem zatím četla pouze jednu knihu ze seznamu a trošku si říkám, jestli má seznam vůbec smysl, protože jak se znám, tak nakonec budu číst úplně něco jiného (pokud jste si ještě nevšimli - dodržování TBR seznamů mi nejde a to opravdu hodně), ale tak chtěla jsem to stejně zkusit, tak uvidíme, jak to dopadne. Prázdniny mám skoro do konce září, tak aspoň polovinu bych přečíst mohla. Mám na něm pouze 11 knih, což není moc, ale některé jsou série, takže ve skutečnosti jich bude samozřejmě mnohem víc, ale to vše se dozvíte v samotném článku.


1. Alex, Approximately, Jenn Bennett

První knížka je červencový výběr pro Doubleinfinity Book Club, takže tady je jistota, že si ji opravdu přečtu. S recenzí to už bude horší, tam jsem docela pozadu, ale časem určitě bude. Každopádně knihu mám rozečtenou, jsem za polovinou a zatím se mi to moc líbí. Je to taková milá, romantická letní kniha, u které nemusíte moc přemýšlet, je to příběh ze života a ačkoliv většinou preferuju fantasy, tak teď potřebuju nějaké lehčí knihy na čtení










2. Rudá jako rubín, Kerstin Gier

Jako další tady mám rovnou celou trilogii, a to Drahokamy od Kerstin Gier. Na celou sérii se chystám už hrozně dlouho, knihy mám doma rok a ještě jsem po nich nesáhla, tak snad toto léto. Hodně lidí si knihy chválí, tak snad i já budu spokojená a bude se mi to líbit. Každopádně cestování časem mám ráda, takže věřím, že budu spokojená.











3. První stříbrná kniha stínů, Kerstin Gier

A rovnou tady mám další trilogii Keerstin Gier, kterou mám opět celou doma. Má to nádherné obálky, celkově je to designově velmi krásně zpracované, tak snad se mi bude líbit i obsah. Sice jsem četla, že se to nevyrovná Drahokamům, ale tak jak vidíte, já nečetla ještě ani jednu z knih, takže mě to snad zklamat nemůže.











4. Pasažérka, Alexandra Bracken

A je tady ještě jedna kniha o cestování časem. I tuto už mám doma značnou chvíli, vlastně od doby co vyšla a ne, ještě jsem se k ní nedostala. Někdy v srpnu ale u nás vychází pokračování jménem Cestovatelka, takže je nejvyšší čas si ji konečně přečíst, abych mohla plynule navázat na druhý díl. O knize toho kromě cestování časem moc nevím, takže jsem zvědavá, co mě čeká.










5. Rivers of London, Ben Aaronovitch

Tady mě nalákala hned obálka, kde je výrok Diany Gabaldon, která tvrdí, že je to jako dospělý Harry Potter u policie. Co víc si člověk může přát? Doma mám první tři díly v angličtině, zbytek snad postupně dokoupím. Údajně se to čte hodně hezky, takže doufám, že nebudu zklamaná, protože jsem bohužel už četla i dost negativních recenzí. Ale pevně věřím, že to bude super a čtení si užiju.










6. Unhinged, A. G. Howard

Nedávno jsem dočetla Šepotání, takže bych velmi ráda v sérii pokračovala. Nakonec jsem si ji ale nekoupila a v knihovně další díly nemají, takže nejspíš budu muset číst v angličtině. Což by normálně nebyl problém, ale u té Alenky mívám docela problémy, všechno to názvosloví, já z toho pak bývám neuvěřitelně zmatená. Ale tak snad to nějak zvládnu a v těch Šaršounech a Vorpálových mečích se nakonec neztratím.









7. Mechanický princ, Cassandra Clare

I tady mám celou sérii a to Pekelné stroje. Pokud mě znáte, tak víte, že sérii chci číst už hrozně dlouho a pořád se k tomu neumím dostat. Já jsem první dva díly kdysi četla hned po vydání v angličtině, ale nikdy jsem to nedočetla a navíc už to jsou roky, takže si to prostě musím zopakovat celé znovu. Ale spousta lidí tvrdí, že to je mnohem lepší než Mechanické nástroje, takže se opravdu těším.










8. Prozření Mary Dyerové, Michelle Hodkin

I tady mám knihy delší dobu doma. Bohužel jenom dvě, poslední díl u nás totiž nevyšel, což je škoda, protože nebudu mít kompletní sérii, nebo bude jeden díl v angličtině, ale co se dá dělat. Celá série vypadá hodně tajemně, což mě hodně láká, no snad to nebude tajemné až moc a nebudu z toho mít noční můry, ale to snad ne, zas tak špatně na tom ještě nejsem.









9. The Shadow Queen, C. J. Redwine

I tohle je kniha, kterou mám doma rok, protože jsem ji dostala loni na narozeniny. Tak už je nejvyšší čas, abych si ji konečně přečetla. V angličtině už druhý díl vyšel, u nás se plánuje na nevím kdy, ale prostě jsem zvědavá, no. Retellingy já můžu, takže nechápu, proč jsem ji nečetla dřív. Prostě není čas, no.












10. Roztomilé malé lhářky, Sara Shepard

A teď tady mám rovnou 16 knih, protože přesně tolik jich tahle série má. Já jsem kdysi 10 z nich četla, ale opět si vůbec nic nepamatuju. Letos jsem dokoupila zbylých 6 dílů, takže se do toho můžu pustit od začátku. Nedávno skončil seriál, takže je ideální čas s tím začít. Mně se navíc ty knihy docela líbily, jako jo, je to občas přitažené za vlasy, ale čte se to docela dobře.










11. It Ends with Us, Colleen Hoover

A na závěr tady mám jednu Hooverovku, kterou jsem loni kupovala. Její knihy miluju, vždycky se od nich nedokážu odtrhnout a už nějakou dobu jsem žádnou nečetla, takže to musím napravit. Navíc ta obálka je naprosto dokonalá, asi nejlepší, jako CoHo má, mohla bych se na ni dívat celý den.












A jsme na konci seznamu. Máte i vy svoji letní TBR? Co na ní je? A hlavně - kolik knížek chcete přečíst?

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Někdy před 2 měsíci jsem si naivně plánovala, kolik toho ze svého seznamu přečtu. :D Mám seznam ještě z loňského roku, který jsem letošní léto chtěla dodělat, ale asi to nepůjde (a knížky tam jsou opravdu s letní tématikou, takže v prosinci je asi blbý je číst) :D
    Myslela jsem si, že mi to čtení půjde líp, ale ATOMAF, který čtu teď, mi trvá hrozně dlouho. Vypadá to skoro, jako kdybych celé léto měla strávit s Feyre. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Prolhané krásky mě zklamaly jako seriál, takže na četbu se nechystám

    OdpovědětVymazat

Popular Posts