June 2017 in Books

7/09/2017 05:22:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. V červnu jsem až tak moc nečetla, ačkoliv jsem už měla po škole. Moc se mi do čtení nechtělo, takže jsem nakonec přečetla jenom 10 knih. Není to zas taková hrůza, ale vím, že jsem toho mohla přečíst víc. Na druhou stranu tady mám celkem hezké kousky, které jsem si chtěla už delší dobu přečíst a taky jsem si odškrtla další knihu z letošní TBR. Ještě mi jich chybí 17, tak jsem zvědavá, jestli to ještě letos stihnu. Teď už se ale podíváme na červnové knihy.


1. Bouře Větromoru, Cecilie Eken - Začátkem června jsem přečetla ještě jednu knihu o W.I.T.C.H. Tahle je zaměřená na Hay-Lin, která sice nikdy nepatřila mezi moje vyložené nejoblíbenější postavy, ale i tak se mi příběh líbil. 160 stran jsem četla 3 dny (31. května - 2. června)

2. Geekerella, Ashley Poston - V rámci Letního společného čtení se jako první četla právě Geekerella, která mě zaujala, tak jsem se do ní pustila taky. Bylo to skvělé čtení, roztomilé, se správnou porcí fandom světa, takže se s Ellou zase hned více ztotožníte. Za mě super, docela originální zpracování Popelky. 320 stran jsem četla 2 dny (4. - 5. června)

3. Bridget Jonesová - S rozumem v koncích, Helen Fielding - Pokračovala jsem taky ve čtení série o Bridget Jonesové. Oproti prvnímu dílu trošku zklamání, Bridget my občas lezla dost na nervy a některé její rozhodnutí byly dost na palici. Nebyla to ovšem jenom ona, vytáčely mě v podstatě všechny postavy. Ale pořád to byla dost dobrá knížka, která dokáže pobavit. 294 stran jsem četla 3 dny (5- 7. června)


4. Oko za oko, Jenny Han, Siobhan Vivian - knihovně jsem narazila na loňskou novinku Jenny Han, tak jsem se do ní hned pustila. Musím říct, že jsem byla příjemně překvapená, bylo to něco jiného, než jsem čekala, hlavně konec zajímavý. Sice už tuším, co se z toho vyklube, ale i tak jsem zvědavá, jak nám to autorky vysvětlí. 272 stran jsem četla 4 dny (7. - 10. června)

5. Bridget Jonesová: Láskou šílená, Helen Fielding - Tohle bylo opravdu velké zklamání. Na jednu stranu je hezké vidět Bridget v roli matky, ale prostě koncept téhle knihy se mi nelíbil, těšila jsem se, že se posuneme z místa a budeme s Bridget řešit něco jiného, ne stále stát na jednom místě a omílat dokola pořád jedno a to samé (Ačkoliv teda z jiných důvodů, než v předchozích knihách). Fakt nechápu, co k tomu Filedingovou vedlo. 384 stran jsem četla 4 dny (11. - 14. června)

6. Světlo a stíny, Leigh Bardugo - Ačkoliv Six of Crows mě tolik nezaujalo, předchozí série Leigh Bardugo Griša dopadla mnohem lépe a čtení jsem si opravdu užila. Je pravda, že v té předchozí jsem se dost ztrácela a pak jsem jí nevěnovala takovou pozornost, k čemuž tady nedošlo a jsem zvědavá na další díly. 312 stran jsem četla 3 dny (14. - 16. června)


7. Čtyřka: Divergentní povídky, Veronica Roth - Po dlouhé době jsem se vrátila k Divergenci a to v podobě povídek se Čtyřkou. Musím říct, že teď mi ta série začala docela chybět, někdy si to budu potřebovat přečíst znova. Povídky byly zajímavé, Čtyřku jsem měla vždycky ráda, takže jsem byla nadšená, že můžeme nahlédnout do jeho života ještě předtím, než jsme se s ním oficiálně seznámili v Neohroženosti. 192 stran jsem četla 2 dny (16. - 17. června)

8. Dítě Bridget Jonesové: Deníky, Helen Fielding - Poslední díl Jonesové samozřejmě nemohl chybět. A světe div se, za mě je ten nejpovedenější. Konečně nějaké jiná zápletka (trošku), Bridget byla vtipná, všichni opět perlili, prostě tohle mě bavilo ze všech dílů nejvíc. 240 stran jsem četla 2 dny (17. - 18. června)

9. Šepotání, A.G. Howard - Původně jsem vůbec neměla v plánu tuto sérii číst, ačkoliv se objevovala naprosto všude. Ale narazila jsem na první díl v knihovně, tak jsem se rozhodla, že mu dám šanci. A dobře jsem udělala. Nejedná se o klasický retelling, spíš z původního příběhu vychází a rozhodně to je zajímavě udělané a plánuju dočíst i zbývající díly. Říši divů mám totiž fakt ráda. 416 stran jsem četla 4 dny (18. - 21. června)


10. Bez srdce, Marissa Meyer - Bez srdce bylo na mojí letošní TBR, takže je jasné, že jsem si to musela přečíst. Zvlášť když jsem si zamilovala Mesíční kroniky. Opět se nejedná přímo o retelling, tentokrát je to prequel k Alence. A opět se to moc povedlo. Byla tam spousta věcí, které najednou v kontextu s Alenkou dávala mnohem větší smysl a vy máte pocit, že konečně srdcovou královnu chápete. 416 stran jsem četla 6 dní (22. - 27. června)

Kolik knih jste za červen přečetli vy?

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Já jsem se snažila toho přečíst co nejvíc, když jsem během dubna a května prakticky nic nečetla, ale na tebe samozřejmě nemám. :)) :D

    OdpovědětVymazat

Popular Posts