Upcoming Book Releases (February 2017)

3/04/2017 12:14:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Tenhle měl vyjít už skoro před měsícem, ale únor pro mě byl hodně náročný, každý den jsem jezdila do školy, k tomu ještě několikrát týdně do práce, úkoly do školy, prostě toho bylo hodně, takže jsem na nic neměla ani čas, ani náladu. Teď mám volný víkend, tak se pokusím některé věci trochu dohnat a napsat nějaké články a taky si to zkusit rozplánovat tak, abych v březnu fakt něco vydávala, tak mi držte palce, ať se mi to povede. Jak už jste pochopili z nadpisu, dneska se podíváme na únorové knižní novinky. Jak říkám, o měsíc později, už tu máme březen, ale to nevadí, nerada bych měla resty.


Název: King's Cage
Autor: Victoria Aveyard
Série: Red Queen
Datum vydání: 7. února 2017


Rudá královna byla super, tak trochu. Nic originálního, ale četlo se to dobře, bylo to hezky napsané a hlavně to mělo super postavy. Ale i přesto jsem se ještě nedokázala dostat ke druhému dílu, který u nás vyšel už loni v srpnu, pokud se nepletu. Takže si asi ještě nějakou dobu počkám, než si přečtu třetí díl. Křišťálový meč totiž nemají u nás v knihovně. Mohla bych si ho půjčit v práci, ale nějak jsem se k tomu nedostala. Navíc si ho samozřejmě můžu přečíst anglicky. No prostě nevím, proč jsem to ještě nečetla, ale začínám být docela zvědavá.



A to je ze zahraničních novinek všechno, mrkneme se na ty naše, kde jich je trochu více.

Název: Selekce - omalovánky
Autor: Kiera Cass
Série: -
Datum vydání: 27. února 2017

Poslední dobou má už skoro každá kniha své omalovánky a nesmí chybět ani Selekce, takže máme příležitosti vybarvit prince Maxona a Americu. Ze začátku jsem byla nadšená, bohužel u těch knižních omalovánek mám problém, že mi moc nesedí ty ilustrace, špatně se mi to vymalovává. Těžko se to popisuje, ale jsou tam takové velké obrázky, linie nejsou úplně přesné, často se mi blbě identifikuje, co je vlastně co. Mám doma Cizinku a moc často po ní nesahám. Takže si je asi prolistuju, ale kupovat nebudu, stejně jich mám doma až moc.




Název: Měsíční kroniky
Autor: Marissa Meyer
Série: -
Datum vydání: 20. února 2017

A ještě tady máme jedny omalovánky, tentokrát Měsíční kroniky. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat, ale platí totéž co u Selekce, jejich koupi zatím neplánuju, už jenom proto, že těch omalovánek mám doma fakt hodně.








Název: Divoká píseň
Autor: Victoria Schwab
Série: Divoká píseň
Datum vydání: 13. února 2017

Naopak na Divokou píseň se docela dost těším. Už loni sklidila ve světě skvělé ohlasy, takže jsem dost zvědavá. Já jsem od Victorie ještě nic nečetla, jsem trošku dost pozadu. Doma mám Archiv, ale ještě jsem se k němu nedostala. Vypadá to, že jí asi neodolám a přestěhuje se do mojí knihovničky, zvlášť když ta obálka je tak nádherná, už jenom proto ji musím mít. V pondělí jdu do práce, tak snad nám hned stihne přijít.






Název: Krvavé ostří
Autor: Sarah J. Maas
Série: Skleněný trůn
Datum vydání: 13. února 2017

Krvavé ostří jsem četla teď v lednu, ale v originále, který mám doma. No, kdybych počkala, tak jsem mohla mít celou sérii kompletní v jednom jazyce, ale tak nevadí, prostě jedna z knih je v angličtině, no bože. Povídky se mi opravdu líbily a celkově ten příběh teď dává větší smysl. A samozřejmě ta obálka je nádherná, asi nejhezčí z celé série.







Název: Oko za oko
Autor: Jenny Han, Siobhan Vivian
Série: Oko za oko
Datum vydání: 20. února 2017

Na tuhle knihu jsem na jednu stranu zvědavá, ale pořizovat domů si ji asi nechci, alespoň zatím. Někdy si ji přečtu a teprve potom uvidím, jestli si ji pořídím, nebo ne. Knihy Jenny Han mám sice ráda, ale z nějakého důvodu jsem ohledně tohoto příběhu trošku skeptická, tak uvidíme.








Název: Siréna
Autor: Kiera Cass
Série: -
Datum vydání: 13. února 2017

Naopak na tuhle knihu se těším opravdu moc a rozhodně si ji plánuju kopit, abych doplnila svou sbírku Kiery. Pak už si jenom počkat na Korunu a mám to kompletní. Sirénu jsem si chtěla přečíst už loni, hned jak vyšla v angličtině, no samozřejmě jsem se k tomu nedostala, tak aspoň teď. Naprosto miluju tu obálku, jsem ráda, že zanechali původní, protože je prostě nádherná.







Název: Harry Potter: Kouzelná místa a postavy
Autor: J.K. Rowling
Série: -
Datum vydání: 1. února 2017


V únoru se s omalovánkami doslova roztrhl pytel, protože tady mám ještě jedny, tentokrát ze světa Harryho Pottera. Opět asi nebudu pořizovat, i když jak píšu ten článek, tak bych nejradši naběhla do knihkupectví a koupila všechny omalovánky, i když nemám čas je vymalovat.








Jelikož už jsem samozřejmě nákupy uskutečnila, mám doma Sirénu a Divokou píseň, nicméně po prozkoumání omalovánek k Selekci zvažuju, že bych si je nakonec přece jenom možná pořídila, vypadají fakt hezky.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Ja by som si chcela prečítať tú Sirénu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že Oko za oko bude lepší než ostatní knížky od Jenny Han. Vždycky když čtu nějakou její knihu, tak mám pocit, že jsem buď já hrozně stará, nebo ty postavy moc dětinské. :D

    OdpovědětVymazat

Popular Posts