December 2016 in Books

1/31/2017 12:18:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Sice jsem už vydala knižní shrnutí za rok 2016, nicméně to detailní za prosinec se trošku opozdilo, ale dneska jste se konečně dočkali. V prosinci se mi povedlo přečíst 11 knih. Začátek měsíce ještě patřil čtení do školy, poté už jsem se vrhla na svoji vlastní četbu.


1. The Golden Compass, Philip Pullman - Na Zlatý kompas jsem se hodně těšila, ale bohužel mě to docela zklamalo. Začátek dobrý, ale pak se to pokazilo a nevím, úplně mě to nezaujalo a moc se mi do dalších dílů nechce, ale ještě uvidím, možná tu sérii dočtu. 399 stran jsem četla od 21. listopadu - 3. prosince

2. The Bloody Chamber and Other Stories, Angela Carter - Původně jsme měli číst jenom jednu povídku, ale mě to docela zaujalo, tak jsem se rozhodla přečíst celou knihu. Jedná se o krátké povídky na motivy známých pohádek, jako je Kráska a zvíře, Kocour v Botách nebo třeba Sněhurka. Jsou to tedy rozhodně pohádky pro dospělé Některé jsou povedené hodně, jiné mě moc nebavilo, ale celkový dojem je dobrý. 128 stran jsem přečetla za 2 dny (4. - 5. prosince)

3. The Return of Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle - Možná víte, že jsem velká fanynka Sherlocka. Nejen seriálu a filmů, ale taky knih. Návrat Sherlocka Holmese se ale skládá z několika kratších povídek, což mi tolik nevyhovovalo, než jsem se pořádně dostala do příběhu a pochopila, o co se tam jedná, tak to Sherlock rozluštil a přesunuli jsme se na další povídku. Zatím asi můj nejméně oblíbený díl. 256 stran jsem četla 4 dny (5. - 9. prosince)


4. Peter Pan, J.M. Barrie - Hledala jsem ještě nějakou knihu do školy a Peter Pan bylo takové trošku spontánní rozhodnutí během pauzy na oběd v práci. Před pár měsíci jsem konečně viděla film Finding Neverland, kde se dozvíme, jak byl příběh stvořen, tak jsem si k tomu přečetla i knihu. Jako dítě bych si to možná užila víc, pořád se nemůžu zbavit té teorie, že je Petr Pan vlastně anděl smrti (ačkoliv po přečtení už mi to do sebe zapadá méně). 105 stran jsem četla 3 dny (10. - 12. prosince)

5. Illuminae, Amie Kaufman, Jay Kristoff - Na Illuminae, což byl recenzní výtisk e-shopu Megaknihy.cz jsem už psala recenzi, tak více o knize se dozvíte v ní. 608 stran jsem četla 5 dní (12. - 16. prosince)

6. Život po tobě, Jojo Moyes - V prosinci jsem se dostala k pokračování knihy Než jsem tě poznala od Jojo Moyes. První díl jsem si zamilovala a byla jsem opravdu zvědavá, jak bude příběh Lou Clarkové pokračovat. Ačkoliv se to prvnímu dílu nevyrovnala, stejně jsem byla hodně spokojená a líbí se mi, jakým směrem se Jojo Moyes vydala. 400 stran jsem přečetla za 3 dny (16. - 18. prosince)


7. What Light, Jay Asher - What Light bylo prosincové čtení Doubleinfinity Book Club. S recenzí jsem trošku ve skluzu, ale tenhle měsíc určitě bude a recenze na další knihu snad už bude včas. What Light bylo hezké vánoční čtení. 272 stran jsem četla 5 dnů (18. - 23. prosince)

8. Easy?, Tammara Webber - Docela zajímavá kniha, která se mimo jiné zabývá znásilněním a to trošičku jiným stylem. Nebylo to úplně vynikající a už jsem na tohle téma četla lepší knihy, ale bylo to napsané zajímavě a některé zápletky byly super. 304 stran jsem četla 3 dny (23. - 25. prosince)

9. Jak to mají holky, Lauren Saft - Já nevím, ale já jsem čekala úplně něco jiného. Takový lehčí román o problémech holek. Jako jo, ty problémy tam byly, ale tak trošku jiného rázu a není to úplně něco, s čím bych se dokázala ztotožnit. No a hlavní hrdinky byly většinou dost na zabití a hlavně to mělo potenciál, který se prostě v průběhu úplně ztratil. 288 stran jsem četla 2 dny (25. - 26. prosince)


10. Temné kouty, Gillian Flynn - Nemůžu si pomoct, ale mě prostě knihy Gillian Flynn. Myslela jsem si, že když jsem neviděla film, tak to bude lepší, ale zápletka mi nepřišla až tak zajímavá, bylo mi jasné, že to nebude tak, jak jsme si mysleli a rozuzlení taky nic moc. Hlavní hrdinka na palici, vůbec mi nebyla sympatická, prostě zklamání. 448 stran jsem četla 3 dny (27. - 29. prosince)

11. My True Love Gave to Me: Twelve Winter Romances - Na konci prosince jsem ještě stihla přečíst sbírku vánočních povídek. Ale jo, líbilo se mi to. Některé víc, některé míň, bylo to ovšem velmi příjemné čtení. Tady je hodnocení jednotlivých povídek.

Midnights by Rainbow Rowell - 3.5/5*
The Lady and the Fox by Kelly Link - 2/5*
Angels in the Snow by Matt de la Pena - 5/5*
Polaris is Where You'll Find Me by Jenny Han - 3.5/5*
It's a Yuletide Miracle, Charlie Brown by Stephanie Perkins - 4.5/5*
Your Temporary Santa by David Levithan - 3/5*
Krampuslauf by Holly Black - 2/5*
What the Hell Have You Done, Sophie Roth? by Gayle Forman - 3/5*
Welcome to Christmas, CA by Kiersten White - 4.5/5*
Star of Bethlehem by Ally Carter - 3.5/5*
The Girl Who Woke the Dreamer by Laini Taylor - 2.5/5*

355 stran jsem četla 3 dny (29. - 31. prosince)

Vím, že už je konec ledna a já teprve přidávám shrnutí za prosinec, ale prostě jsem vůbec neměla náladu nic psát. Ani teď to není nejlepší, mám pocit, že se na mě hromadí spousta věcí a já to nějak přestávám zvládat (hlavně teda v osobním životě), ale i přesto si myslím, že psaní článků mi prospěje, tak se to budu snažit nějak dohnat.

You Might Also Like

1 komentářů

Popular Posts