My Top 10 TV Shows

9/24/2016 09:12:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Dneska jsem si pro vás připravila něco, co chystám už hrozně dlouho, a to jest žebříček mých nejoblíbenějších seriálů. Musím říct, že byl docela oříšek to sestavit, protože jsem opravdu seriálový maniak a za svůj život jsem viděla opravdu nespočet seriálů, takže logicky je velmi těžké ten výběr zúžit na pouhých 10 a ačkoliv jsem nad tím přemýšlela fakt dlouho, stejně začínám některé své volby zpochybňovat. Ale jelikož se mi nechcou předělávat obrázky, tak to dneska uvidíte v té původní verzi. Ještě zmíním, že seriály nejsou úplně seřazeny podle oblíbenosti, je to vyloženě náhodně. Tak jdeme na to.

1. Agent Carter

Možná jste už pochopili, že jsem fanynka Marvelu, takže vás nepřekvapuje, že se tady umístil jejich seriál Agent Carter, který vypráví příběh Peggy Carterová po událostech v prvním Kapitánovi. Vtipné je, že když to začali vysílat poprvé, tak jsem viděla asi 2 díly a pak jsem se na to přestala dívat. Jednak jsem neměla čas a měla jsem v té době oblíbenější seriály. Nicméně později jsem se na to dodívala a absolutně jsem si ho zamilovalo. Stále jsem se nepřenesla přes to, že ho ABC zrušila a každý den se modlím, aby ho Netflix oživil, protože život bez Peggy Carterové není ideální.

2. Doctor Who

Doctora jsem sice začala sledovat až od 5. série (ale na ty první 4 se chci podívat, no fakt že jo), ale i tak jsem si seriál stihla oblíbit, a to ačkoliv sci-fi není většinou úplně můj šálek kávy. Když se měnili Doctoři, měla jsem z toho velké trauma, ale nakonec se ukázala, že i Peter Capaldi je skvělý Doctor. Prostě tenhle seriál je geniální, co si budeme povídat.

3. Castle

Většina klasických kriminálek mě po čase přestane bavit, protože je to pořád to stejně dokola, pořád se mění pouze města, kde se děj odehrává. Zato v Castelovi sice řeší vraždy, ale je tam i hlavní, delší dějová linie, které prochází celý m seriálem. No a samozřejmě Castle, asi nejšílenější člověk na světě, který vlastně vůbec není policajt, pouze spisovatel, co si na policajta hraje. Však i jeho neprůstřelná vesta má na sobě nápis "Writer". On a Beckettová jsou skvělý tým, a ačkoliv kvalita seriálů v průběhu let klesla, stejně to je stále moje srdcovka.

4. Revenge

Revenge miluju, protože samotné téma seriálu je mi svým způsobem hodně blízké. Díky němu jsem poznala Emly VanCamp, který tam má hlavní roli Emily Thorne a je v tom seriálu prostě geniální, jak ji za tohle nemohli aspoň nominovat na Emmy, absolutně nechápu. Prostě dokonalý seriál, u kterého budete pořád s napětím očekávat, co přijde dál.

5. Gossip Girl

Gossip Girl byl skvělý seriál, který skončil v nejlepším a dle mého názoru nebyl příliš protahovaný. Konec jsem naprosto nečekala, ale myslím, že se jim to povedlo. Nápad byl skvělý a opravdu jsem se u něj bavila.

6. Friends

Samozřejmě nemůžu vynechat Přátele, to by prostě nešlo. Tohle je seriál mého dětství, dívala jsem se na něj s mamkou pořád dokola, protože to stále bylo boží. Teď už jsem dlouho žádný díl neviděla, ale rozhodně to musím napravit, protože některé scény a hlášky jsou naprosto geniální. Dodnes s mamkou používáme Chandlerovu hlášku "Jsem snad vševědoucí? Já sháněl gorilu".

7. Agents of S.H.I.E.L.D.

A další Marvelovský seriál, který se ale naštěstí ještě drží. Sice mám pocit, že už to není, co to bývalo a začátek 4. série zatím absolutně nechápu (což má asi být účel?), ale prostě S.H.I.E.L.D. a hlavně Coulson, že ano. No a FitzSimmons. Byla jsem fakt ráda, když oznámili, že bude samostatný seriál.

8. Teen Wolf

Pochopitelně tady nemůže chybět Teen Wolf, v současnosti asi můj nejoblíbenější seriál. Narazila jsem na něj někdy v průběhu první série, takže s ním jsem už opravdu dlouho a ještě stále jsem se nepřenesla přes fakt, že po 6. sérii končí. To nemůžou. Nebo že v první polovině asi nebude Stiles )jako chápu proč, ale stejně je to na houby). No, hádám, že se z toho nevzpamatuju nikdy, protože Jeff Davis je génius a já potřebuju nové díly. Hned.

9. Outlander

Outlander určitě všichni znáte, protože momentálně se o něm mluví všude. Já jsem se na to dívala od začátku, ale na poprvé mě to moc nechytlo. Pak jsem vynechala pár dílů, ale jelikož o tom všichni začali mluvit, tak jsem tomu dala druhou šanci a zamilovala jsem se. A opět nutně potřebuju novou série, protože čekat do příštího roku fakt nevydržím.

10. Sherlock

A na závěr tady máme Sherlocka, kterého jsem nemohla vynechat. Geniální seriál s ještě geniálnějším obsazením. Benedict jako Sherlock je opravdu nepřekonatelný. Pevně doufám, že se opravdu v lednu asi po 3 letech konečně dočkáme nové série, protože to už opravdu není vtipné.


Za zmínku ještě stojí třeba Gilmore Girls, The Secret Life of the American Teenager, Once Upon a Time, Switched at Birth a mnoho dalších seriálů, kteří se do tohoto seznamu bohužel nedostali, protože není nekonečný. Jak jsem řekla, jsem prostě seriálový maniak, seriály potřebuju k životu stejně jako knížky, nedokážu bez nich žít. V komentářích mi napište, jaké seriály patří mezi vaše oblíbené.

You Might Also Like

2 komentářů

Popular Posts