June 2016 in Books

7/08/2016 10:23:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Konečně nadešel ten správný čas, abychom se pobavili o knihách, které jsem přečetla v červnu. Poslední dobou jsem moc neměla náladu nic dělat, takže se to podepsalo i na článcích, hlavně že jsou vydány později než obvykle, ale snad mi to pro jednou odpustíte. Knížek je opět docela hodně, celkem 19, pokud umím počítat (což moc neumím, ale i tak budeme doufat, že do dvaceti to zvládnu). Mám ale pocit, že v červenci jich bude méně, protože vůbec nemám chuť číst a kdybych v červnu nečetla pár krátkých knih, taky by jich tam tolik nebylo. Ale teď už se na ně podíváme a popovídáme si o nich.


1. Losing the Plot, Annie Dalton - V červnu jsem přečetla několik dílů ze série Angels Unlimited. Ano, jsou to vlastně dětské knihy, ale proč si je nepřečíst, že? Tenhle díl byl převážně z Viktoriánské Anglie a mělo to moc zajímavý zvrat na konci. 160 stran jsem četla 1 den (1. června)

2. Flying High, Annie Dalton - Tenhle díl byl pro mě trošku nudnější, nic moc se tam nestalo, ale konečně jsme se dozvěděli životní příběh jedné z postav, takže aspoň něco. 144 stran jsem četla 2 dny (2. - 3. června)

3. Calling the Shots, Annie Dalton - Tenhle díl se odehrával ve 20. létech 19. století, což je hrozně fascinující doba, takže mě to opravdu bavila. Asi jeden z mých nejoblíbenějších dílů série. 90 stran jsem četla 1 den (4. června)


4. Skrytá, P.C. Cast, Kristin Cast - Taky jsem se snažila dočíst Školu noci, protože tu série mám rozečtenou už pěkně dlouho. No, musím poznamenat, že si z toho dílu nic moc nepamatuju, takže to asi něco vypovídá o kvalitě knihy. 316 stran jsem četla 2 dny (4. - 5. června)

5. V aréně, Annie Dalton - Tenhle díl měl zajímavou dějovou linii, a trošku mě zklamal konec. Ne proto, že by nebyl dobrý, ale stalo se něco, co jsem nechtěla, aby se stalo. 142 stran jsem četla 1 den (6. června)

6. Zamlženo, Annie Dalton - Opět zajímavé prostředí i zápletka, nic víc k tomu říct nedokážu. 124 stran jsem četla 1 den (6. června)


7. Pusinka, Sophie Hannah - Na thrillery moc nejsem, ale Pusinku jsem viděla v knihovně a docela mě to zaujalo, tak jsem si ji odnesla domů. Bylo to zajímavé čtení a musím říct, že jsem čekala něco trošku jiného, ale zklamaná jsem nebyla, až na ten konec, to vyvrcholení bylo trošku uspěchané a některé části tomu dle mého názoru chyběly. 320 stran jsem četla 2 dny (6. - 7. června)

8. Muž jménem Ove, Fredrik Backman - Na Oveho vás brzo čeká recenze. Opět jsem ho náhodně přinesla z knihovny a nakonec jsem si čtení kupodivu užila. 333 stran jsem četla 3 dny (8. - 10. června)

9. Svatba, Nicholas Sparks - Volné pokračování Zápisníku jedné lásky, ale o pár desítek let později, což mě trošku překvapilo. Bylo to hezky zpracované, ale neoslovilo mě to tak, jako jiné Sparksovy knihy, něco mi tam prostě chybělo. 224 stran jsem četla 2 dny (11. - 12. června)


10. Netvor, Alex Flinn - Před pár lety jsem viděla film, takže mě zajímala knižní předloha. Bohužel mě to moc neoslovilo, film dobrý, ale kniha průměrná, občas trošku postavená na hlavu a něco mi na ní vadilo, ale rozhodně jsem četla horší a se čtením jsem žádné větší problémy neměla. 255 stran jsem četla 2 dny (13. - 14. června)

11. Čarovná, Alex Flinn - Volné pokračování Netvora. Moc jsem od toho nečekala a to bylo správné rozhodnutí. Ten hlavní příběh nebyl špatný, ale ty flashbacky do minulosti mě hrozně rozčilovaly. Jak mám ráda čarodějky, tak tohle mě až tak neoslovilo. 350 jsem četla 2 dny (14. - 15. června)

12. Ztráty a nálezy, Brooke Davis - Mám napsanou recenzi, takže můj názor se dozvíte tam. Prozradím ale, že z knihy mám velmi smíšené pocity, i tak dlouho po přečtení. 272 stran jsem četla 2 dny (16. - 17. června)


13. For Darkness Shows the Stars, Diana Peterfreund - S touhle knihou jsem měla trošku problémy, moc mě to nebavilo a čekala jsem víc. Hlavně mám pocit, že se tam nic moc nedělo, ale i tady bude recenze. 303 stran jsem četla s velkou přestávkou od 28. dubna do 18. června

14. V šedých tónech, Ruta Sepetys - O téhle knize jste určitě slyšeli, já jsem se na ni těšila dlouho a konečně ji měli v knihovně. Bylo to úžasné čtení, více opět brzo v recenzi. 288 stran jsem četla 2 dny (18. - 19. června)

15. Hvězdy nám nepřály, John Green - Přepadla mě náhlá touha znovu si přečíst Hvězdy, tak jsem se do toho pustila, ačkoliv mám tolik knih, které jsem ještě nečetla. Spoustu věcí jsem už zapomněla, bylo to úžasné, dokonalé a nepřekonatelné. 240 stran jsem četla 2 dny (19. - 20. června)


16. Marťan, Andy Weir - Marťanské šílenství už trošku pominulo, ale já se do něj teprve pustila. Kvůli tomu jsem se ani nemohla podívat na film, nejprve jsem chtěla vidět knihu, ale teď už to mám splněno. Pokud se nepletu, taky bude recenze, takže více v ní. 344 stran jsem četla 3 dny (19. - 21. června)

17. Na vlnách, Annie Dalton - Pokračovala jsem čtením andělské série. Tady je opět zajímavý dějový zvrat a uvidíme i potomka jedné z postav z předchozích dílů. 151 stran jsem četla 1 den (24. června)

18. Odhalená, P. C. Cast - Už mi zbývá jenom jeden díl Školy noci, pojďme slavit. Hodně se ale bojím, protože tohle všechno je prostě nemožné v jedné knize ukončit. Předchozí díly ještě ušly, ale to, co se dělo v téhle knize už bylo i na mě sakra moc, to prostě nejde. 304 stran jsem četla 3 dny (22. - 24. června)


19. Ztracená duše, Annie Dalton - V tomhle díle se moc neobjevily některé postavy, což mě mrzelo, ale ten koncept byl opět zajímavý. 158 stran jsem četla 1 den (25. června)

Myslela jsem, že ještě v červnu dočtu Dorothy Must Die, ale bohužel se mi to nepodařilo, protože jsem onemocněla a na čtení jsem neměla ani náladu. Nicméně si myslím, že i tak jsem jich přečetla hodně. Co jste v červnu četli vy?

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Veľmi ma zaujala tá kniha Pusinka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kromě toho, co mám na GR, jsem četla ještě první čtyři díly The Lying Game, další dva díly si nechávám na horší časy. :D

    OdpovědětVymazat

Popular Posts