My Intimidating TBR Tag

7/01/2016 05:06:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Omlouvám se, že tu pár dnů nevyšel žádný článek, ale byla jsem nemocná a myslela jsem, že umírám. Teď mám sice zpoždění ve všech článcích, ale snad to nějak doženu. Dneska se vám hlásím s dalším knižním tagem. Tenhle jsem nedávno viděla na YouTube a řekla jsem si, že bych ho mohla udělat i na blogu. Podle názvu článku jste poznali, že se jedná o Intimidating TBR Tag, tedy "Zastrašující seznam četby". V současné době mám v TBR 596, což není zrovna málo, takže rozhodně je z čeho vybírat. Docela by mě zajímalo, jestli někdy všechny ty knížky přečtu. Ale dost povídání, pojďme se podívat na otázky.

1) What book have you been unable to finish? (Jakou knihu jsi nebyla schopna dočíst?)

The Lost Herondale - Cassandra Clare

No, dobře, tak tady trošku podvádím. Zaprvé se jedná o audioknihu ,ale i ty se počítají, ne? Zadruhé nejde o to, že bych ji nebyla schopná dočíst, ale poslouchala jsem ji u vybarvování omalovánek Cizinka, na které jsem už měsíc nesáhla, protože mám problém s rukou a docela to bolí, takže kreslení je pak nepříjemné. Ale na druhou stranu nemůžu říct, že bych si ten příběh nějak užívala, alespoň to, co jsem z něho slyšela. Vlastně už si ani nepamatuju, o čem to bylo. Já jsem totiž Simona Lewise nikdy neměla moc ráda a v těchhle novelách je hlavní postavou. Každopádně bych si někdy v budoucnu chtěla přečíst Lady Midnight a prý je lepší si nejprve přečíst ty novely, takže je dokončím, ať už jako audioknihu nebo e-book. Navíc jednu z nich namluvil Brett Dalton a další Sam Heughan, což je celkem dost velká motivace.



What book have you yet to read because… 2) …you just haven't had the time? (Kterou knihu si musíš přečíst, proto... jsi ještě neměla čas?

Dorothy Must Die - Danielle Paige

Dobře, přiznávám, ani tahle odpověď není ideální, protože jsem ji už začala číst. Ale přece není moje chyba, že než jsem ten článek napsala tak jsem ji začala číst, že? V době když sem to připravovala jsem ji ještě nečetla, proto jsem ji sem zařadila a teď už se mi to nechce měnit. Každopádně jsem se na ni chystala už hrozně dlouho, dokonce se vyskytuje na mojí Summer TBR. Nevím, čím mě tak okouzlila, jestli anotací, obálkou, svým názvem nebo prostě tím, že se odehrává v zemi Oz. Já jsem sice knížku nečetla, ale miluju ten starý film v hlavní roli s Judy Garland, ten je prostě kouzelný





3) …it's a sequel? (Je to pokračování?)


Clockwork Princess - Cassandra Clare

Jo, jsem hrozná, pořád jsem to nečetla. Mechanická princezna je třetí a poslední knihou z trilogie Infernal Devices (Pekelné stroje). Já jsem první dvě knížky četla před pár lety, když vyšly v angličtině, ale k tomu poslednímu jsem se nikdy nedostala. Ale tak vím, co se tam stane. Každopádně jsem opravdu rozhodnutá to dočíst. V češtině vyšly první 2 díly (Mechanický anděl a Mechanický princ) a obě knížky mám objednané, takže si je znovu přečtu, abych věděla, co se tam děje, protože ačkoliv konec Mechanické princezny znám, tak první dvě knihy si vůbec nepamatuju. Princezna v češtině vychází v srpnu, pokud se nepletu, takže pokud to vyjde, tak bych si ji chtěla koupit a tím pádem tu sérii konečně dočtu. Jak nejsem fanynka Měst, tak tuhle trilogii jsem si užívala, tak snad se můj názor za ty roky nezměnil a já nebudu bušit hlavou o stůl, proč jsem vyhodila tolik peněz za takovou blbost.


4) …it's brand new? (Je úplně nová?)

Beautiful Disaster - Jamie McGuire

Tak tohle je trošku sporná. Protože ta knížka nově vyšla? Ehm, ne. Protože sice vyšla pár let zpátky ale je nová v mojí knihovničce? Bingo. A bavíme se tady samozřejmě o Nádherné katastrofě od Jamie McGuire. Opět kniha ze Summer TBR, ale jelikož jsem celou sérii koupila asi 2 týdny zpátky, člověk se nemůže divit, že jsem se k ní ještě nedostala. některé chudinky tam leží mnohem, mnohem déle a taky jsem na ně ještě nesáhla. Ale jelikož je to na Summer TBR, tak se k ní v létě dostat prostě musím a je to.








5) …you read a book by the same author and didn't enjoy it? (protože jsi četla kniha od stejného autora a nebavila tě?

Naked Heat - Richard Castle

Pokud můj blog sledujete už delší dobu, tak si možná pamatujete, že někdy před rokem jsem četla Heat Wave, první díl z kriminální série seriálu Castle. Jelikož seriál miluju (a přes tu zradu ohledně konce seriálu jsem se stále nedostala), byla jsem na knížky hrozně zvědavá. Bohužel mě první díl docela zklamal, nebavilo mě to, zápletka nic moc, postavy jsou chabou parodií seriálu. Jediné plus je vztah Rooka a Heatové. Proto jsem trošku na vážkách a bojím se pustit do dalšího dílu. Každopádně to ještě nechci vzdávat, ráda bych v té sérii pokračovala, tak snad se další díly zlepší, jinak s tím asi seknu.





6) …you're just not in the mood for it? (nemáš na ni náladu?)


Tiger's Curse - Colleen Houck


Tuto knihu mám na TBR už asi 2 roky, možná i víc a upřímně opravdu nemám náladu ji číst, ale zároveň ji nechci mazat, protože si myslím, že by se mi mohla líbit a doufám, že si ji časem přečtu. Četla jsem dobré recenze, hodně lidí si to chválí, ale já nevím, něco se mi na tom nepozdává a odrazuje mě to od čtení, jenom jsem ještě nepřišla na to co. Ale jak říkám, nikdy neříkej nikdy, snad se k ní v budoucnu dostanu, přinejhorším ji z TBR můžu odstranit vždycky a když tam mám skoro 600 knížek, jedna na víc už mě nezabije.





7) …it's humongous? (je obrovská?)

Gameboard of the Gods - Richelle Mead

Jo, já vím, už jsem s touhle knihou otravná, cpu ji snad do všech seznamů a stále jsem ji nepřečetla. Ale když ona je fakt obrovská. 544 stran. No dobře, hádám, že to asi není výmluva, četla jsem i delší knihy, takový ACOMAF jich má tak ještě o 100 víc. Ale já teď prostě nějak nemám náladu na obrovské knihy, což je problém, protože jich na TBR mám celkem hodně. A to jsem ještě nedávno zvažovala, jestli bych si neměla přečíst Hru o trůny. Ehm, jedna knížka má asi 2000 stran? No dobře, tolik možná ne, ale jsou to dost tlusté bichle. Zatím jsem ovšem neučinila žádné rozhodnutí, což je dobře. Ale zpět k Richelle. Slibuju, že si ji fakt přečtu, snad co nejdřív. Oba díly, protože na mě tak smutně koukají z knihovničky pokaždé, co se tam podívám.




8) …because it was a cover buy that turned out to have poor reviews? (protože sis ji koupila kvůkli obálky a ukázalo se, že má špatné recenze?


A Thousand Pieces of You - Claudia Gray


Jsem si jistá, že jsem o téhle knížce už mluvila, protože tu obálku absolutně MILUJU. Bohužel ji nemám doma, což je docela smutné. Ale rozhodně jsem se ji rozhodla číst jenom na základě té obálky. To bylo pár let zpátky. Samozřejmě jsem ji ještě nečetla. U ní se nedá vyloženě říct, že by měla špatné recenze, naopak jsem četla hodně kladných recenzí, ale i spoustu špatných, takže to je někde na pomezí. Každopádně si ji přečtu, abych věděla, jestli je dobrý i příběh, nebo jenom obálka.






9) What is the most intimidating book in your TBR pile? (Jaká knížka tvojí TBR je nejvíc zastrašující?)


The Bronze Horseman - Paullina Simons


Tak tohle bylo jednoduché, protože tuhle obludu mám momentálně doma půjčenou z knihovny a leku se pokaždé, co se na ni podívám, protože je taky obrovská. 616 stran. To není zrovna málo. Ale četla jsem opravdu kladné recenze, kde to vychvalují až do nebes, takže se do ní v nejbližší době pustím a snad to stihnu v nějakém slušném čase, protože mám spoustu knih, které musím přečíst, což je jeden z hlavních důvodů, proč se poslední dobou tak bojím dlouhých knih. A určitě to je taky důvod, proč čtu knihy, které jsem už četla (#ellaslogic).





Tak tohle jsou moje "zastrašující" knihy. Klidně by jih tam mohla být víc, pro každou otázku bych jich měla tak 10, ale tyhle to nakonec vyhráli. Pokud jste tenhle tag taky dělali nebo ho dělat budete, klidně mi do komentářů hoďte odkaz, ráda si přečtu vaše odpovědi. A pokud ne, tak mi napište, jaké knihy z vaší TBR se děsíte nejvíc?

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Nejvíc se bojím Sirotčince. A Zimního příběhu od Marka Helprina (skoro 800 stránek)

    OdpovědětVymazat
  2. Thousand Pieces of You má krásnu obálku a celkovo ma zaujala :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts