Dárek (Cecelia Ahern) - Book Review

1/26/2016 08:30:00 odp.


Původní název: The Gift
Český název: Dárek
Autor: Cecelia Ahern
Počet stran: 256
Jazyk: Čeština
Formát: Vázaná kniha
Nakladatelství: BB Art
Oficiální anotace (CZ): Co se ukrývá v každém z nás? Lou Staffern se snaží dělit čas mezi práci a rodinu, ale neustále ho pronásleduje pocit, že nic nestíhá. Jednoho zimního rána narazí na bezdomovce Gabea. Začne se o něj zajímat a sežene mu práci v podatelně. Zakrátko však začne svého rozhodnutí litovat. Gabeova tíživá příromnost Loua zneklidňuje. S blížícími se Vánocemi si však Lou začíná uvědomovat skutečný význam věcí, které až dosud nevnímal. A zjišťuje, že lidé se podobají zabaleným dárkům - teprve když je rozbalíte, zjistíte, co se ukrývá uvnitř. A někdy při tom poznáte i sami sebe.

Moje recenze: Jak už jste si mohli všimnout, knihy Cecelie Ahern mám hodně ráda, na několik už tady recenze byla. Dneska se dostáváme ke knize Dárek, kterou jsem četla na přelomu srpna/září 2015. Ano, opět už to je hodně dávno, proto jsem si říkala, jestli bych spíš neměla psát recenze na nejnovější knihy, co přečtu. Co na to říkáte? Každopádně na Dárek jsem ještě chtěla napsat recenzi, sice už o Vánocích, jelikož je to kniha s Vánoční témetikou, což mi moc nevyšlo, ale nevadí.

Knihy Cecelie jsou známé tím, že se vždycky zabývá nějakým problém z běžného života, ale vybere si netradiční způsob jeho zobrazení, což platí i u této knize. Hlavním tématem je čas. Jedna z věcí, které nikdy nebudeme mít dost. A právě tato kniha vás přiměje uvažovat, jak se svým časem nakládáte a jestli ho náhodou neplýtváte, protože nikdy nevíte, kolik vám ho zbývá.

Hlavní postava Lou mi hrozně lezl na nervy. Opravdu jsem ho neměla ráda, ale myslím, že to měl být účel, ono by to jinak nezapadlo do konceptu celé knihy. Ale způsob, jakým se choval ke své manželce, dětem a celkově ke svojí rodině mi prostě vadil. Naopak Gabe a Louova manželka Ruth mi byli velmi sympatičtí a hlavně Ruth mi bylo velice líto.

Čtení jsem si užila, čte se to velmi dobře, rychle a co nejvíc oceňuju je, že to má nějakou hlubší myšlenku a něco to ve vás zanechá, pokud to té knize dovolíte. Nicméně mám od Cecelie oblíbenější knihy, bylo tam pár věcí, které mi vadily, ale nápad a celkové zpracování byly skvělé, proto knihu stále doporučuju, podle mě to je příběh, který by si měl přečíst každý, aby se zamyslel nad svým životem.

Moje hodnocení:
3/5

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Cecelii Ahern zboznuji, ale od knihy jsem cekala vice.
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Ešte som o nej nepočula, čo je škoda, určite by som si ju rada prečítala :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts