Upcoming Book Releases (June 2017)

6/23/2017 05:48:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Vím, že už je skoro konec června, ale i přesto se podíváme na červnové knižní novinky, když už jsem to měla nachystané. Takže pokud vám nějaká utekla, tak se můžete podívat, co dalšího si ještě potřebujete pořídit. Já teď chci nákupy knih trošku omezit a spíš se zaměřit na to, abych přečetla ty, co už mám doma, ale jelikož se blíží moje narozeniny, tak samozřejmě určitě nějaké knihy přibudou, ale chci se soustředit na případné doplnění sérií, které nemám kompletní, tak uvidíme, jak mi to vyjde.

Název: Midnight Jewel
Autor: Richelle Mead
Série: The Glittering Court
Datum vydání: 27. června 2017

In MIDNIGHT JEWEL, Richelle Mead goes beyond the glitz and glamour of the Glittering Court, delving into the dark, political underbelly of Cape Triumph through the eyes of one girl who dares to fight for her freedom.

A refugee of war, Mira was cast out of her home country and thrust into another, where the conditions were inhospitable at best. In a life-altering twist of fate, she is given the chance to escape once more, and she takes it, joining the Glittering Court.

Both a school and a business venture, the Glittering Court is designed to transform impoverished girls into upper-class ladies who appear destined for powerful and wealthy marriages in the New World. There, Mira finds herself subjected to persecution, not only from her fellow Glittering Court jewels, but from her suitors, as well-men she would potentially be expected to give her life to.

By day, she goes through the motions, learning the etiquette and customs that will help to earn her anonymity, even making a couple true friends in the process, the forthright ladies' maid Adelaide and the ambitious laundress Tamsin. But by night, Mira hatches a different plan entirely-one that, if exposed, could get her hanged in the highest court of Adoria.

MIDNIGHT JEWEL is the extraordinary story of a girl with few options who courageously forges a new path, finding love, passion, lifelong friendships, and maybe even a way to freedom.


Název: Dear Reader
Autor: Mary O'Connell
Série: -
Datum vydání: 13. června 2017

For seventeen-year-old Flannery Fields, the only respite from the plaid-skirted mean girls at Sacred Heart High School at is her beloved teacher Miss Sweeney's AP English class. But when Miss Sweeney doesn't show up to teach Flannery's favorite book, Wuthering Heights, and leaves behind her purse, Flannery knows something is wrong.

The police are called, and Flannery gives them everything-except Miss Sweeney's copy of Wuthering Heights. This she holds onto. And it's a good thing she does, because when she opens it, something very strange happens. It has somehow transformed into Miss Sweeney's real-time diary. It seems Miss Sweeney is in New York City-and she's in trouble.

So Flannery does something very unFlannery-like: she skips school and sets out for Manhattan, with the book as her guide. But as soon as she arrives, she meets a boy named Heath. Heath is British, on a gap year, and has strangely nineteenth-century mannerisms. In fact, Flannery can't help thinking that he seems to have stepped from the pages of Brontë's novel. Could it be that Flannery is actually spending this topsy-turvy day with her ultimate fictional romantic hero?


Název: Our Dark Duet
Autor: Victoria Schwab
Série: Monsters of Verity
Datum vydání: 13. června 2017

THE WORLD IS BREAKING. AND SO ARE THEY.

KATE HARKER isn't afraid of monsters. She hunts them. And she's good at it.

AUGUST FLYNN once yearned to be human. He has a part to play. And he will play it, no matter the cost.

THE WAR HAS BEGUN.

THE MONSTERS ARE WINNING.

Kate will have to return to Verity. August will have to let her back in. And a new monster is waiting-one that feeds on chaos and brings out its victims' inner demons.

Which will be harder to conquer: the monsters they face, or the monsters within?


Název: Once and for All
Autor: Sarah Dessen
Série: -
Datum vydání: 6. června 2017

As bubbly as champagne and delectable as wedding cake, Once and for All, Sarah Dessen's thirteenth novel, is set in the world of wedding planning, where crises are routine.

Louna, daughter of famed wedding planner Natalie Barrett, has seen every sort of wedding: on the beach, at historic mansions, in fancy hotels and clubs. Perhaps that's why she's cynical about happily-ever-after endings, especially since her own first love ended tragically. When Louna meets charming, happy-go-lucky serial dater Ambrose, she holds him at arm's length. But Ambrose isn't about to be discouraged, now that he's met the one girl he really wants.

Sarah Dessen's many, many fans will adore her latest, a richly satisfying, enormously entertaining story that has everything-humor, romance, and an ending both happy and imperfect, just like life itself.


Název: Harry Potter a Kámen mudrců
Autor: J.K. Rowling
Série: Harry Potter
Datum vydání: 1. června 2017

Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem...









Název: Do vody
Autor: Paula Hawkins
Série: -
Datum vydání: 12. června 2017

Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… V říční tůni se najde tělo svobodné matky - a to právě na místě, kde bylo téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství…

Druhý román Pauly Hawkins, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když překonal všechny rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen znamenitě obsazený film. Není pochyb - tohle bude knižní událost roku!



Název: Všechno, úplně všechno
Autor: Nicola Yoon
Série: -
Datum vydání: 30. května 2017


Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná "lovestory", která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním - obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.

Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Carla.
Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho. Byl vysoký, štíhlý a celý v černém - černé triko, černé džíny, černé tenisky a černá pletená čepice, která mu zakrývala vlasy. Zachytil můj pohled a upřeně se na mě zadíval. Já jeho upřený pohled opětovala. Jmenuje se Olly.
Možná že nemůžeme předvídat budoucnost, ale některé věci přesto předpovědět můžeme. Například to, že se do Ollyho zamiluju, je jisté. A téměř jisté taky je, že to bude katastrofa.

Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).


Název: Labyrint: Kód horečky
Autor: James Dashner
Série: Labyrint
Datum vydání: červen 2017

Druhý prequel celosvětově populární scifi série o Labyrintu. - Nastal konec světa. Lesy hořely, jezera a řeky vyschly, hladiny oceánů se zvýšily. Pak přišla epidemie, horečka, která zasáhla celou zeměkouli. Umíraly rodiny, vládlo násilí a člověk zabíjel člověka. Pak přišel ZLOSIN a pokusil se najít odpověď. A objevil dokonalého chlapce. Ten chlapec se jmenoval Thomas a postavil Labyrint. Existují tajemství. Existují lži. A existují pouta, která by historie nedokázala předpovědět. Toto je příběh toho chlapce, Thomase, a toho, jak vybudoval Labyrint, který mohl jako jediný strhnout. Všechny otázky budou zodpovězeny.





Název: Život po tobě
Autor: Jojo Moyes
Série: Než jsem tě poznala
Datum vydání: 23. červena 2017

Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty - život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily - jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…



Zatím mi doma přistál akorát Harry, ze kterého mám hroznou radost, protože tyhle obálky jsou moje nejoblíbenější a nejspíš přibude i Život po tobě, abych si doplnila série. Koupi ostatních knih v nejbližší době neplánuji. Jaké knižní novinky zaujaly vás?

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Já jich mám jako každý měsíc docela dost, ale samozřejmě se k nim dostanu až za dlouho. :D

    OdpovědětVymazat

Popular Posts