Upcoming Book Releases (January 2017) - Czech Edition

1/05/2017 08:25:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Jak jsem slíbila, tak tady máme pokračování lednových knižních novinek, tentokrát se podíváme na ty české. Těch už sice není tolik, ale i tak se tady něco najde. Zatím nevím, jestli si nějakou z nich koupím, protože chci začít troch ušetřit a na druhou stranu mám ještě spoustu knižních restů, které chci koupit, takže uvidíme, jak to dopadne.

Název: Ve tvých očích
Autor: Nicholas Sparks
Série: -
Datum vydání: 9. ledna 2017

Colin Hancock má za sebou divokou minulost, a přestože se snaží žít správně, stále se nad ním vznáší hrozba vězení. Maria Sanchezová, dcera mexických přistěhovalců, je jeho zdánlivý opak; úspěšná, tvrdě pracující, dokonalá. Ani jeden nehledá vážný vztah, ale náhodné setkání na deštivé silnice zkříží jejich cesty nečekaným způsobem. Silně zakořeněné předsudky nakonec nejsou tak silné jako pouto, které se mezi nimi vytvoří. Nový román Nicholase Sparkse připomíná, že ti, kdo nás dokážou vidět v nejjasnějším světle, se zprvu mohou skrývat ve stínu…

Název: Čáry života
Autor: Veronica Roth
Série: Čáry života
Datum vydání: 17. ledna 2017

Čáry Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, kde mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Akos a Cyra jsou pro ten svůj zneužíváni. Cyra má dar bolesti a síly a její bratr, tyran, vládnoucí celému válečnickému národu, její sílu používá k tyranizování nepřátel. Akos pochází z mírumilovného národa a pro rodinu by obětoval i vlastní život. Dokáže si Cyra s Akosem navzájem pomoci, nebo přinese jeden druhému zkázu?



Název: Hvězdy nad hlavou
Autor: Marissa Meyer
Série: Měsíční kroniky
Datum vydání: 23. ledna 2017

Jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové? Co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar? A co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě? Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život.



Název: Griša - Světlo a stíny
Autor: Leigh Bardugo
Série: Griša
Datum vydání: 30. ledna 2017

Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky… Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou - členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…

Název: Volání netvora
Autor: Patrick Ness
Série: -
Datum vydání: 31. ledna 2017

Třináctiletého Conora navštěvuje noc co noc netvor. Není to však ten, kterého Conor očekával - ten z noční můry, jež ho pronásleduje od doby, kdy jeho maminku začali v nemocnici týrat neúspěšnými léčebnými procedurami. Tenhle netvor je jiný. Je to tajuplný přízrak z dávných časů, ukrývající se v podobě starého stromu za domem. Je tu proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce pravdu.

Tajemnou knihu plnou temně pohádkové atmosféry napsal Patrick Ness na námět zesnulé Siobhan Dowdové a v roce 2016 podle něj natočil stejnojmenný film Juan Antonio Bayona.

Máte vyhlídnuté nějaké knihy, na které se v lednu těšíte?

You Might Also Like

1 komentářů

Popular Posts