July 2016 in Books

8/11/2016 01:07:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Na to, že jsem začala ještě v červenci jsem zase nachytala zpoždění ohledně vydávání těchto článků, ale nějak jsem neměla náladu ani inspiraci nic psát. Poslední dobou je to horší i se čtením, ačkoliv je léto, tak čtu mnohem méně, než když jsem měla školu. Vlastně mám pocit, že i během zkouškového jsem toho přečetla víc, ale asi prostě potřebuju trochu pauzu. Sice většinou jenom zírám do blba, ale i to se počítá jako pauza, že? Za červenec tady mám 12 knížek, což je velký propad oproti ostatním měsícům, ale i tak to ještě není úplně špatné.


1. Dorothy Must Die, Danielle Paige - Na Dorotku mám napsanou recenzi, takže jenom ve zkratce. Víte, že jsem se na knihu hodně těšila, strčila jsem ji i na Summer TBR. Většinu jsem přečetla už v červnu, ale dočetla jsem ji až v červenci. Nebylo to špatné, bylo to jiné, než jsem to čekala, ale asi jsem tam potřebovala trochu více akce, tak snad v příštím díle. 328 stran jsem četla 6 dnů (26. června - 2. července)

2. When We Collided, Emery Lord - When We Collided byla první knihou mého knižního klubu a recenzi už na blogu najdete a to nejen moji, ale taky Amy. Jsem ráda, že tahle kniha nakonec na červenec vyhrála, protože mě čtení moc bavilo. 352 stran jsem četla 5 dnů (1. - 6. července)

3. Weird Things Customers Say in Bookshops, Jen Campbell - Na Goodreads jsem narazila na tuhle knihu a docela mě zaujala, chtěla jsem nějaké lehké a velmi zábavné čtení. U některých vtipů se člověk opravdu zasměje, některé byly spíš k pláči a některé prostě divné, ale celkově jsem si to užila. 128 stran jsem četla 1 den (7. července)


4. More Weird Things Customers Say in Bookshops, Jen Campbell - Další den jsem se vrhla i na pokračování. Obě knížky byly podle mě kvalitou stejné a platí to, co jsem řekla u té předchozí. 121 stran jsem četla opět 1 den (8. července)

5. Měděný jezdec, Paullina Simons - Na tuhle knihu jsem se chystala dlouho, slyšela jsem o ní dobré věci, ale děsila mě ta délka. Moje pocity jsou bohužel smíšené. Líbilo se mi prostředí knihy, Ruska v období 2. světové války, ale Alexandra jsem bytostně nesnášela, takže tak. Taky jsem ji četla dlouho, celých 7 dní (7. - 14. července) a má 728 stran.

6. Jak najít lásku, Cecelia Ahern - Na tuhle knihu jsem se chystala od února, kdy u nás vyšla, ale musela jsem si počkat až do července, tak dlouho trvalo, než jsem se k ní v knihovně dostala (rezervovala jsem ji hned v únoru). Rozhodně to za to čekání stálo, Cecelia prostě psát umí. Sice mám asi větší oblíbence, ale tohle bylo vtipné, smutné, poučné, romantické, prostě všechno, co její knihy většinou bývají a přesto to bylo jiné než cokoliv, co jsem od ní kdy četla. 344 stran jsem četla 4 dny (15. - 19. července)


7. Serena, Ron Rash - Serena je knižní předlohou stejnojmenného filmy v hlavní roli s jennifer Lawrence a Bradleym Cooperem. Bohužel mě kniha vůbec nebavila. Asi je dobrá, ale není to můj styl, proto o ní nechci víc psát, protože bych nebyla objektivní. 354 stran jsem četla 4 dny (19. - 22. července)

8. Babička pozdravuje a omlouvá se, Fredrik Backman - Babička byla naprosto úžasná kniha, která mě bavila od začátku do konce a měla všechno, co má každá správná kniha mít. Vždycky mi přijde hrozně kouzelné, když je kniha vyprávěna z pohledu dítěte. Rozhodně doporučuju přečíst. 424 stran jsem četla 3 dny (22. - 24. července)

9. The Summer I Turned Pretty, Jenny Han - Jelikož je léto, tak jsem chtěla přečíst i nějakou letní knížku. Tohle je opět ze Summer TBR. První byl dobrý, letní, roztomilý, neměla jsem s ním nějaký problém. 276 stran jsem četla 2 dny (25. - 26. července)


10. Bez tebe to není léto, Jenny Han - V sérii Léto jsem pokračovala. Druhý díl mě bavil o něco méně, hodně se změnila pointa celé knihy a hlavně mi některé postavy začaly silně lézt na nervy. 264 stran jsem četla 2 dny (27. - 28. července)

11. Vždycky budeme mít léto, Jenny Han - Tenhle díl mi přišel naprosto zbytečný a o ničem, stejně jsme všichni věděli, jak to nakonec dopadne. Ale byly tam dobré momenty, takže zas takové fiasko to nebylo. 280 stran jsem četla 2 dny (29. - 30. července)

12. Harry Potter and the Cursed Child, J. K. Rowling - 31. červenec byl důležitý den pro všechny fanoušky Harryho Pottera. Nejenže slavila narozeniny autorka knih a taky samotný Harry, zároveň byl zveřejněn osmý příběh po 19. letech, scénář k divadelní hře, na kterém se Rowlingová podílela. Jako správná fanynka jsem musela okamžitě knihu přečíst. Četla jsem spoustu negativních recenzí, ale mě se to líbilo, bylo to přesně to pokračování, po kterém jsem toužila. 343 stran jsem přečetla za 1 den (31. července)

Tak těchto 12 knih se mi povedlo přečíst v červenci. Celkově jsem přečetla 3942 stran, což není zase tak málo. Jaké knihy jste četli vy?

You Might Also Like

1 komentářů

Popular Posts