October 2015 in books

11/07/2015 09:46:00 odp.


Konečně vás můžu přivítat u nového knižního článku. Posledních pár dní jsem zase nestíhala jakékoliv články psát, takže ho vydávám s menším spožděním, ale pořád celkem brzo. Musím přiznat, že jsem se ve čtení trochu zhoršila, v říjnu jsem přečetla pouze 10 knih, ale i tak si myslím, že je jich docela dost. Tak už se pojďme podívat, co tady tentokrát máme. ještě znovu zmíním, že pokud někdo máte profil na Goodreads, budu ráda, když si mě přidáte do přátel.

1. Loď mezi hvězdami, Beth Revis - Tuto knihu jsem si chtěla přečíst už strašně dlouho, protože mě hrozně zaujala anotace a myslela jsem si, že by to mohlo být extrémně zajímavé. A musím říct, že první díl nebyl špatný, docela to splnilo moje očekávání. Kniha má 360 stran a já jsem ji četla 3 dny (01. - 03. října)

2. Milion sluncí, Beth Revis - Druhý díl této série se začal nějak zamotávat a já jsem se pořád neuměla rozhodnout, jestli se mi to líbí, nebo ne. Některé pasáže byly extrémně napínavé, některé mi už přišly přehnané. Ve zkrtace mě druhý díl bavil méně než první, ale ještě pořád to ušlo. 360 stran jsem četla 1 den (3. října)

3. Všechny barvy Země, Beth Revis - Poslední díl se mi moc nelíbil. Nelíbilo se mi celé vyvrcholení děje, všechna vysvětlení všeho, co se v sérii odehrávalo, nelíbil se mi konec, vadily mi postavy... Bylo to přeplacané, nesmyslné, překombinované atd. Hodně mě tento díl zklamal, četla jsem ho už spíš jenom ze zvyku, lehce ze zvědavosti. 382 stran jsem četla 3 dny (04. - 06. října)

4. Dokonalý pár, Ally Condie - Další série, na kterou jsem se neskutečně dlouho chystala. Kdysi dávno jsem už četla začátek, ale pak jsem na to nějak zapoměla. Líbí se mi nápad, který sice v dnešní době už není tolik originální, ale pořád se od většiny knih liší. Kniha je napsaná dobře, ale musím přiznat, že po polovině jsem se začínala nudit a trošku mě štvaly postavy, ani jsem pořádně nevěděla, komu mám fandit. Navíc jsem se ani nepustila do dalšího dílu, to asi taky o knize něco vypovídá. Kniha má 328 stran, četla jsem ji 3 dny (07. - 09. října)

5. Báječný svět shopaholiků, Sophie Kinsella - Konečně kniha, která mě opravdu zaujala. Nepřečetla jsem ji sice úplně jedním dechem, ale rozhodně se mi moc líbila a já se těším, až budu mít čase vrhnout se na další díly, protože mě neskutečně zajímá, jak se bude příběh vyvíjet. Narozdíl od předchozích knih mi nevadily postavy. Kniha má 280 stran, četla jsem ji 2 dny (09. - 10. října)

6. Všechny důležité kontakty, Lauren Weisberger - Na tuto knihu jsem narazila v knihovně a říkala jsem si, že by nemusela být špatná. Taky že nebyla, ale nějak jsem od ní čekala víc. Nebyla to nuda, ale úplně nadšená jsem z ní taky nebyla. Spíš takový průměr, možná horší Gossip Girl pro dospělé? Tak něco. 368 stran mi trvalo 3 dny (11. října - 13. října)

7. Nebe je všude, Jandy Nelson - Opět kniha, na kterou jsem se už dlouho těšila a konečně jsem se ji rozhodla přečíst. Narozdíl od těch předchozích mě nezklamala, spíš naopak. Není to sice úplně něco, co bych přečetla jedním dechem, ale fakt se mi ten příběh líbil, stejně tak postavy, hlavně pak Joe ♥. Myslím si, že příběh je hodně emotivní, ačkoliv se u toho člověk pravděpodobně nerozbrečí, je to tak trochu jiný smutek. Určitě ji mohu doporučit. Kniha má 320 stran, já jsem na ni potřebovala 3 dny (15. - 17. října)

8. Bez naděje, Colleen Hoover - O téhle knize jsem slyšela snad všude, byla všude, kam jsem se podívala. Nakonec jsem ji zahlédla i u nás v knihovně, takže se mnou putovala domů. A naprosto jsem se do ní zamilovala. Kdybych nemusela, tak ji vůbec neodložím, takhle jsem se do knihy nezamilovala snad od Hvězd. Ten příběh je neskutečný, pomalu jsem ani nedýchala, jak jsem byla zvědavá, jak to nakonec bude, postavy jsou bezkonkurenční. Už chápu, proč se o knize všude mluví, tohle si prostě musíte přečíst. 384 stran mi trvalo 2 dny, jen proto, že jsem ji občas odložit musela (17. - 18. října)

9. Ztracená naděje, Colleen Hoover - Nejprve jsem si myslela, že se jedná o pokračování, ale ne, je to první díl z pohledu hlavní mužské postavy. Někde jsem četla názory, že je ještě lepší než první díl, což ale neumím moc dobře posoudit, mě zaujaly oba příběhy, protože každá strana má svůj vlastní úhel pohledu a může nabídnout něco jiného. Každopádně mi přišlo hrozně zajímavé číst stejný příběh vyprávěný jinak, zvlášť když byl doplněn o detaily nebo menší příběhy, které v první díle zmíněny nebyly. 336 stran jsem četla 3 dny, bylo málo času (19. - 21. října)

10. Znamení Athény, Rick Riordan - Pořád se snažím dočíst sérii Bohové Olympu, zatím mi to až tak úplně nejde. V říjnu jsem dočetla 3. díl, ještě mi zbývá jeden. Knihy mě baví čím dál míň, čtu to už spíš jenom z donucení a taky proto, že nerada mám nedočtené série, vždycky existuje část mě, která je zvědavá, co se stane dál, když už jsem nad tím strávila toli kčasu a další která si říká, že další díl možná bude lepší. Bohužel u téhle knihy jsem se musela hodně přemáhat a druhou poloivnu jsem spíš jen tak proletěla, často jsem některé pasáže vynechávala, protože už to fakt nešlo. Má to 528 stran, mě to trvalo 4 dny (22. - 25. října)

Tohle jsou tedy všechny knihy, které se mi v říjnu podařily přečíst. Můžete si všimnout, že poslední knihu jsem dočetla 25 října. Pak jsem začala číst jinou, ale dočetla jsem ji až v listopadu, takže ji uvidíte v listopadovém díle. Celkem mě mrzí, že jsem četla tak málo knih a spousta z nich mě zklamala, ale aspoň jsem si je mohla odškrtnout ze seznamu a listopad snad na tom bude lépe. A co vy, jaké knihy jste četli v říjnu?

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Myslím, že to rozhodne nie je málo.. Ja by som si určite na ne nenašla čas. Čo ma dosť mrzí..

    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že to rozhodne nie je málo.. Ja by som si určite na ne nenašla čas. Čo ma dosť mrzí..

    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat
  3. Od Sophie Kinsellové mám doma taky nějaké knížky. Takové nenáročné čtení mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja citam poslednu dobu strasne malo az je to hanba ale asi si ma navnadila na knihu Bajecny svet shopoholiku a Nebe je vsude...musim sa polepsit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zatiaľ som nečítala ani jednu z týchto kníh ale vyzerajú veľmi zaujímavo:) Osobne milujem čítanie:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  6. Ani jednu som nečítala ale super inšpirácia ! Práve zajtra idem na väčší nákup kníh a určite sa po nich popozerám :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  7. Sophie Kinsella je moja oblubena autorka a cela seria o Shopaholicke Becky je uzasna!


    Pozyvam na 6rocnu GA o Biodermu, Playboy, Macadamia Hair..:) Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/10/6-blogove-narodeniny-najvacsia-blogova.html

    OdpovědětVymazat
  8. Beznaději i ztracenou naději jsem četla . Jsou to mé nej knížky . Totálně jsem se zamilovala ! Článek máš super . Design blogu úžasný . Co dodat ? Jsi můj člověk .
    A kdyby ses chtěla kouknout : http://valicorn.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Knihu Bez nadeje som čítala a bola fakt skvelá, chcela by som si prečítať aj tú Stratenú nádej :)
    Original copy blog

    OdpovědětVymazat
  10. Čítala som len Naprieč vesmírom, ale to už dobre dávno :-)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts