My Nail Polish Collection

11/03/2015 04:14:00 odp.


Při poslední recenzi laku jsem zmínila, že pro vás chystám článek se svojí sbírkou laků na nehty a dneska už ho tady máme. Momentálně mám na chvíli fungující foťák, takže jsem svou aktuální sbírku vyfotila a musím článek rychle vydat, protože jinak se opět může stát, že tam nějaké novější laky budou chybět. V současné době vlastním 67 laků, což asi pro mnohé z vás nebude úplně nejmenší číslo. Patří tam jak klasické barevné laky, tak i dekorativní top coaty. Laky na nehty mám moc ráda, zbožňuju jejich nakupování a ačkoliv se může zdát, že už vlastním všechny odstíny, není to pravda, stále nacházím nové a nové, které ve své sbírce musím mít.
Co se značek týče, preferuju levnější drogerkové laky. Snad nikdy jsem si nekoupila lak dražší než 60 Kč a asi to tak i zůstane. Jediné dražší laky které vlastním jsem dostala, sama do nich investovat nebudu, protože upřímně nenacházím rozdíly od těch levnějších laků. Moje nehty se hodně třepí, hlavně když umývám nádobí, utírám prach, vytírám apod., tudíž mi žádný lak moc dlouho nevydrží. Snad aspoň někoho tento článek zaujme a já jsem to nefotila a nepsala zbytečně.


Nejprve vám ukážu laky značky Miss Selene, na které už jsem tu psala pár recenzí. Já jich vlastním 14. Tyhle laky jsou docela levné (20 Kč), mají pouze 5 ml, což já beru jako plus, protože se mi ještě nestalo, že bych nějaký lak vypotřebovala, i když některých už mám v lahvičkách malinko, takže k tomu možná dojde. Já je kupovala v drogerii Teta a u nás ještě nějaké zbytky mají, ale jinde už jsem je neviděla, takže je tam pravděpodobně už neprodávají. Ale třeba je seženete někde na internetu. Chtěla bych vás upozornit, že tenhle článek asi bude extrémně dlouhý, protože ke každému laku vám napíšu odstín a svůj milý komentář, takže si radši vemte něco k jído a pití, ať mi tady u toho neumřete a jdeme na to.


Tady vidíte první 7 laků ve větším detailu.

#13 - První tady mám krásnou zářivou žlutou, která bohužel moc dobře nekryje, je nutno nanést alespoň 3 vrstvy. Mám ji ráda v létě, ale letos jsem tento odstín ještě ani jednou nevytáhla. To je holt problém, když máte tolik laků a nehty si lakujete jednou týdně.

#213 - Na tento oranžový odstín jsem už psala recenzi. Mám ho ráda, docela hezky kryje a v lahvičce mi ho pořád zbývá hodně, ačkoliv jsem ho už několikrát měla na nehtech.

#14 - Další oranžová. Je hodně podobná té předchozí, ale na fotce vidíte, že je trošku světlejší. Téhle mi tam zbývá už malinko, protože jsem ji kdysi hodně používala, až mi trošku lak stuhl, takže jsem ho ředila odlakovačem. Jenže lak se pak stal mým pokusným králíkem při dělaní ombre nehtů a já si neuvědomila, že je teď hodně řídký a při nanášení na houbičku jsem ho vylila. Ne moc, ale díky tomu ho tam už moc není. A nejsem si ani jistá, jestli je ještě použitelný, ale zbavovat se ho nehodlám.

#192 - Pokud se nepletu, taky tu na něj byla recenze. Lososová barvička je moc krásná, taky jsem ji už několkrát použila, ale většina laku ještě v lahvičce je.

#126 - Růžová se shimmerem. Podobnou barvu mám od Avonu (uvidíte později) a ačkoliv je nádherná, tak ji moc nepoužívám, nevím proč. Měla jsem ji na nehtech snad jednou, takže už ani nevím, jak se lak chová.

#129 - Světlejší červená se třpytkama - Moc krásný odstín, který jsem ráda používala. Červená je na nehtech mou nejoblíbenější barvou v jakémkoliv odstínu.

#141 - Tmavě červená, které už mi tam taky moc nezbývá, protože jsem ji používala opravdu často. Není vyloženě rudá, ale je dost tmavá a na nehtech vypadá dokonale.


# 149 - Velmi světlá perleťové fialová barvička, která občas vypadá bíle nebo krémově. Mám pocit, že moc dobře nekryje a odstín je hlavně moc světlounký, proto ho moc nepoužívám.

#149 - Ano, odstín má stejné číslo, protože je z nějaké pozdější kolekce. Opět se jedná o fialovou, tentorkát tmavší s metalickým efektem, i když na fotce to není vidět.

#227 - Tenhle dostín vypadá nádherně, ale upřímně si nepamatuju, že bych ho měla kdy nalakovaný. To rozhodně musím napravit. Je to tmavší fialová se stříbřitým shimmerem.

#152 - Tohle je jeden z mých lakových miláčků. Jedná se o světlounkou modrou s holografickým efektem. Hodně špatně se ta barva popisuje, museli byste ho vidět na živu, kde na světle hází nejrůznější odlesky. Už mi ho zbývá asi jenom půlka, což je z části taky proto, že lak hrozně špatně kryje, potřebujete tak 3-4 vrstvy, což je sice na houby, ale za tu dokonalou barvu a efekt mu to odpustím. Používám ho většinou v zimě a už se nemůžu dočkat, až ho znovu vytáhnu.

#151 - U téhle barvičky si vždycky vzpomenu na džíny, budu tedy tvrdit, že to je džínová modrá s fialovo-modrým shimmerem.

#104 - Tohle je klasická bílá barvička, kterou jsem si kupovala na francouzskou manikůru, kterou stejně skoro vůbec nedělám. Netuším, jak tenhle lak kryje. Chtěla jsem ho vyzkoušet, ale nějak mi nejde otevřít, asi mi tam ten lak zaschnul.

#136 - Poslední lak od Miss Selene je tato krásná stříbrná třpytivá barvička. Lak docela blbě kryje a při odlakovávání pak máte ty třpytky všude, ale jinak na nehtech vypadá moc hezky.


Další laky, na které se podíváme jsou od Golden Rose. Těch už nemám tolik, pouze 6, ale některé barvičky mám moc ráda.

172 - Nádherná nebesky modrá barva, která hodně špatně kryje, ale stejně ji na nehtech miluju.

116 - Tento odstín je velmi podobný odstínu 126 od Miss Selene. Řekla bych, že to dokonce může být stejný odstín, protože Miss Selene spadá pod Golden Rose. Opět je to tedy růžová se shimmerem.

161 - Toto je taková tmavě zelená se shimemrem, kterou moc nenosím, protože zelená na nehtech není moje nejoblíbenější.

30 - Toto je jedna z mých nejoblíbenějších barev na nehtech. Hodně tmavá krvavě rudá, občas má trochu nádech do hněda.

73 - Tmavě fialová, která by moc hezky vypadala teď na podzim. Když se na ty laky tak dívám, mám hroznou chuť je všechny vyzkoušet, ale nehty jsem si lakovala včera.

75 - Poslední lakem od Golden Rose je tato nádherná královská modrá se shimmerem, kterou taky naprosto miluju.


Teď se podíváme na nějaké laky neznámých značek, kde jsem většinu od někoho dostala.

Ten první lak je nějaká neznámá značky a má perleťový odstín, který špatně kryje. Lak navíc neskutečně hnusně smrdí, trochu jako benzín. Moc ho tedy nepoužívám.

Monique - Tento lak má krásnou malinovou barvičku, bohužel taky špatně kryje a opět hrozně smrdí. Mám ho už hrozně dlouho, podle toho taky vypadá ta lahvička.

#08 - Lak značky Classics má krásnou světlounkou růžovou barvičku, která pochopitelně blbě kryje, když je tak světlá. Na nehtech vypadá moc hezky a elegantně.

#206 - Další lak značky Classics je v královské modré barvě, namíchaný s troškou fialové. Mám svetr v přesně této barvě, ke kterému se nádherně hodí.

#208 - Poslední lak značky Classics mám právě teď na nehtech a vypadá nádherně. Je to nádherná hnědá barvička se zlatýma třpytkama a na nehtech vypadá neskutečně krásně a elegantně. Moc hezky kryje ve dvou vrstvách a skvěle drží, zatím se mi vůbec neodrbává.

Další lak neznámé značky je spíše top coat, který ovšem opět neskutečně hnusně smrdí (všechny jsem je teď otevírala a je mi z nich špatně. Asi jsem to neměla dělat). Lak je navíc hrozně vysoký, takže ho musím v šuplíku položit, jinak bych ho nezavřela.

Další 4 laky jsou hrozně staré a mám je z nějakých časopisů a vůbec je nepoužívám, protože už by se asi ani použít nedaly.


Další velká skupinka jsou laky od Essence, které mám moc ráda a vlastním jich 11 (jeden na fotce chybí). Jsou z různých kolekcí, mám od nich i hodně top coatů, které jsou skvělé.


07 bubble bath - Tento lak jste mohl ividět v nejnovějším New In. Ještě jsem ho nezkoušela, nechám si ho asi na prosinec, protože taková ledově modrá barvička se bude krásně hodit.

02 sun is smiling - Tenhle lak jsem měla minulý týden, takže vám ho možná brzo ukážu. Je to krásná pastelová žlutá, která docela slušně kryje ve dvou vrstvách.

163 Hey Nude - tento lak pochází ještě z jejich staré kolekce Colour&Go a jedná se nude pískový lak, který já ovšem používám jako top coat, protože kryytí v první vrstvě je opravdu velmi minimální a tak můžu pískový lak vykouzlit z jakéhokoliv obyčejného laku.

02 bubble gum - O "želé" laku jsem vám už psala, pořizovala jsem si ho v létě a musím přiznat, že jsem ho ještě nezkoušela. Samostatně skoro nekryje, což asi má být účel, takže ho vyzkouším na lak podobného odstínu.

14 do you speak love? - Moc krásná rudá barvička, hezky kryje a docela slušně drží. Myslím, že gelová kolekce se Essence moc povedla.

25 prince charming - O tomto laku jsem vám před pár dny psala, recenzi najdete tady.


28 truth or dare? - "tečkovaný" top coat jsem si taky pořídila v létě ve výprodeji. Je to takový ten populární krajkový efekt v nude odstínu.

16 cool breeze - Tento lak byl kdysi dárkem v Joy. Už docela dlouho se neprodává a jedná se o top coat s holografickýma třpytkama.

10 . glorius aquarius - opět lak, který jste mohl ividět v nejnovějším New In. Modrý třpytivý lak s většíma metalickýma třpytkama má dělat 3D efekt, ale ještě jsem ho nezkoušela.

07 crazy - Tento lak už mám neskutečně dlouho a je z poloviny vypotřebovaný. Je průhledný s obsahuje malinkaté třpytky. Má na nehtech dlouho vydržet a posilovat je. Dá se použít samostatně, já jsem ho většinou používala jako top coat.

04 Edwards' Love - Poslední lak od Essence je z limitky Breaking Dawn. Nebojte se, nejsem šílená fanynka Twilight, ale v době této limitky jsem měla závěrečnou v tanečních, kde jsem měla koupené černé šaty s flitrama a hledala jsem k tomu vhodný lak. V drogerii mi do oka padl tento, tak jsem si ho koupila. Já černý lak na nehtech nemám ráda a vlastně kromě tohoto žádný nemám, protože na mých nehtech vypadá hodně tvrdě (mám bledou pleť), ale u tohoto mi to díky stříbrným třpytkám nevadí. Nicméně ho používám jenom k těmto šatům.


Dalšími laky jsou laky od Avonu, kterých mám 6, z toho jeden je top coat. Co mě celkem překvapuje je, že některé lahvičky mají 10 ml, některé 12 a to třeba pocházejí ze stejných kolekcí. Nevím, podle čeho to určují.

copper sheen - Tenhle lak mám už šíleně dlouho a dala mi ho babička, která ho přestala používat. Troufám si tvrdit, že už je tak 10 let starý? Docela bych se ho bála použít, ale schovávám si ho ze sentimentálních důvodů. Jedná se o docela hezkou bronzovou barvičku, která by na nehtech nemusela vypadat špatně.

savage - Jeden z mých nejoblíbenějších modrých odstínů. Moc nevím, jak tu barvu popsat, snad to nejlépe pochopíte z obrázku, ale na nehtech vypadá nádherně.

cherry jubilee - Už jsem zmiňovala, že miluju na nehtech rudou, takže tady je další lak do této sbírky. Docela dost jsem ho používala ihned po koupení, teď už jsem po něm dlouho nesáhla, ale na tohle podzimně-zimní období bude ideální

rose quartz - Už třetí růžová barvička se shimmerem, ale tahle se od těch předchozích dvou malinko liší. Na fotce lak vypadá nepoužitelně, ale to jen proto, že dlouho stál a zapoměla jsem ho před focením protřepat, jinak je úplně normální. Lak už mám taky několik let, ale je pořád krásně tekutý a v té lahvičce vypadá úplně princeznovsky.

Fabulous - Můj nejnovější Avonový přírustek a zároveň můj první lak z jejich gelové kolekce. Jedná se o hot pink barvičku, na nehtech vypadá moc hezky, bohužel mi teda dlouho nevydržel. Ale na vánoce si plánuju objednat ještě nějaký odstín.

Matte top coat - Poslední lak od Avonu je matný top coat, který představili někdy v létě. Matné nehty dělá hezké, co mi však trošku vadí, že obsahuje simmer s perletí, to jsem fakt nečekala. Ale i tak dělá hezké nehty, jen já tedy preferuju ty lesklé, proto ho moc často nepoužívám


Miss Sporty má taky v mojí sbírce své zastoupení, ačkoliv jejich laky jsem si až na jednu výjimku už dlouho nekoupila. Nicméně mě lákají jejich matné laky, teď jsem je někde viděla ve slevě, ale chtěla bych začít trošku šetřit, tak uvidíme, jestli se mi to povede.

463 - Na fotce tento lak vypadá modře, ve skutečnosti je to více do zelena, ale řekla bych, že se jedná o tyrkysovou. Hezká barvička, ale nějak mě už moc neláká.

455 - Další lak má hráškově zelený odstín. Opět to není něco, po čem bych teď na nehtech toužila, ale třeba na jaro bude ideální.

10 - Klasický prpůhledný lak, který jsem používala na zafixování různých nálepek na nehty, které jsem kdysi používala. Žádné speciální vlastoti nemá, jelikož se nejedná o top coat, ale průhledný lak.

60 - Petrolejová barvička s holografickým shimmerem. Na světle se krásné leskne, bohužel už si nepamatuju, jak vypadá na nehtech.

385 - Mám pocit, že Miss Sporty má teď velmi podobný odstín v té matné kolekci. Taková zastřená růžová je ideální na podzim a nosila jsem ji velmi ráda.

2230 - Praskací lak byl jednu dobu velký hit, teď už jsem ho dlouho nikde neviděla. Ani já jsem ho už dlouho neměla a abych byla upřímná, vždycky jsem ho použila jenom přes ten hráškově zelený odstín, asi abych ho trochu utlumila :D. Ale dělá moc hezký efekt, to musím uznat.

003 - Můj nejnovější lak od Miss Sporty je tento fialový se třpytkama. Na nehtech vypadá božsky, ale ta potvora vůbec nejde dolů a třpytky pak máte snad po celém tělě (aspoň já jsem tak dopadla)


Od Maybelliene Colorama tu mám 4 laky, z toho jsou 2 top coaty.

140 - Tuhle barvu jsem kupovala nedávno, už jsem ji měla nalakovanou a naprosto jsem se do ní zamilovala. Fuchsiovo-růžová barvička se shimmrem, která na nehtech vypadá fantasticky, nádherně odráží světlo a mění své odstíny.

303 - Nude barvička sice vypadá na nehtech čistě a elegantně, ale hrozně blbě rkyje, potřebovala jsem 3 vrstvy. Ale moc se mi to líbilo, až jsem se divila, protože nehty preferuju výraznější.

424 - Srdíčkový top coat jsem musela mít, protože vypadá elegantně a romanticky a dá se použít nejenom na Valentýna.

423 - Druhý top coat jsem si pořídila jenom proto, že byla akce 1+1 zdarma, jinak je na mě totiž takový překmbinovaný a přeplácaný a ještě jsem ho myslím ani nezkoušela.


Od NYC vlastním 3 laky, všechny jsem si pořídila nedávno

012 Ruby Queen - O tomto laku jste se mohli dočíst v New In. Ještě stále jsem ho nezkoušela, čekám na Vánoce, ale moc se na něj těším, vypadá božsky.

010 Top of the Gold - Zlatý top coat jsem zkoušela ktomu nude laku od Maybelline a vypadalo to nádherně. Navíc se docela dobře odlakovává, což beru jako plus. A v lahvičce vypadá jako tekuté zlato, hrozně mě baví ji naklánět a pozorovat, jak tam ten lak protéká.

253 Mint Macarron - Světlounká mint barvička hezky kryje, na nehtech není špatná, ale úplně na 100% mě neokouzlil, nevím čím to je.


Od Chiny Glaze tu mám 2 laky (top coaty), které jsem nedávno vyhrála na blogu Hevi.

All a Flutter - Tenhle lak jsem zkoušela minulý týden přes ten pastelově žlutý od Essence a připomělo mi to velikonoce. Lak se docela slušně odlakovává a na nehtech vypadá moc hezky, jen jsem teda myslela, že mi barva déle vydží, což se nestalo.

Bling It On - Tmavě modrý třpytivý top coat jsem ještě nezkoušela, protože jsem zatím nevykoumala, přes jaký lak ho použít. Nějaké nápady?


Dále tady mám 4 laky, každý od jiné značky. Zleva můžete vidět Rimmel, Oriflame, Douglas a Gabriela Salvete.

813 Round and round the garden - Na tento lak jsem už taky psala recenzi. Na fotce vypadá modře, ve skutečnosti je to taková šedo-zelená barva, kterou jsem skoro nikde neviděla. Lak je takový ponurý, ale barva není špatná.

Oriflame - Nikde jsem nenašla název ani číslo odstínu. Můj jediný lak od Oriflame jsem dostala, jelikož jsem nikdy od Oriflame moc neobjednávala. Odstín je takový růžovo-červený.

33 Pinky Flash - Lak parfumerie Douglas byl nedávno jako dárek v Cosmopolitanu, jinak bych si ho nekoupila, protože je drahý (5ml za 125 Kč) a mě na nehtech ani moc nedržel. Odstín je ale nádherný - výrazná růžová barva.

106 - Můj jediný lak značky Gabriela Salvete mám už hrozně dlouho. Je to světlounká oranžová s mírnou perletí. Lak vypadá docela hezky, ale neskutečně špatně se odlakovává a to ani nemá třpytky, proto ho moc nepoužívám.


Většinu laků jste už mohli vidět výše, ale já jsem tam tehdy jeden zapoměla, takže jsem to nějak znovu vyfotila dohromady. Budeme se bavit o tom prostředím červeném laku značky Glamour (?). Je to červená barva se stříbrným shimmerem, na nehtech vypadá moc krásně, měla jsem ho teď nedávno v létě, ale myslím, že ho nemám nafocený.

Takže to by bylo pro dnešek všechno. Co říkáte na moji kolekci laků? Vlastníte některé z těchto laků? A kolik jich ve své sbírce máte vy?

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Wow, tak to je obrovská sbírka. Z těch tvých mám od Miss sporty pár laků. Jinak používám Miracle gely od Sally Hansen. Ale tolik barviček nemám, vlezla bych se do 20-ti laků. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, to je zbierka lakov! :) Musím sa priznať, že mám tiež celkom dosť lakov a pri tom si nechty lakujem málokedy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Panečku, to je impozantní :) moje sbírka obsahuje kolem 30 laků a pak vždycky příjde období "čistky" takže na vyšší číslo se asi ani nikdy nedopracuji :)

    Miška

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, tak to koukám! Já se svými cca 10 laky na nehty můžu jenom tiše závidět. :D I když já stejně používám jen některé odstíny - nemám ráda vyloženě barevné nehty, takže barvy jako je modrá, zelená či fialová většinou nepoužívám. Mám ráda hlavně různé odstíny červené, nude a případně šedé, černé a růžové. :) Jinak ani jeden lak z těch co máš ty nemám. :D :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, no páni, taková sbírka by se mi taky líbila, neboť máš vždy z čeho vybírat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Obrovská zbierka a obrovský obdiv odo mňa, že si si dala námahu okomentovať každý jeden lak! :)

    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat
  7. Super zbierka, máš ich teda dosť a krásne farby. :)

    Pozývam ťa na môj blog: http://rebelliouslily.blogspot.sk/
    Ak sa ti páči, pridaj si ma do kruhov.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts