My Future Plans

11/18/2015 03:01:00 odp.


Vítejte u nového článku. Dneska to bude opět trochu (hodně) vykecávací článek, ale jak jsem už několikrát zmínila, chci, aby tady na blogu byly články všeho druhu. Dlouho jsem přemýšlela, jaký článek by vás mohl zajímat nejvíce a nakonec jsem se rozhodla, že by to možná opět chtělo něco z mého života. Ale nebojte, mám asi 20 dalších nápadů na články, takže se dočkáte i něčeho jiného. Jak už jste pochopili z názvu, budu mluvit o svých plánech do budoucnosti. Pravdou je, že jich moc nemám, ale i přesto mám jakousi "vizi", o kterou bych se s vámi chtěla podělit. Nečekejte nic velkolepého, nemám v plánu stát se princeznou, prezidentkou nebo doletět na měsíc (zatím :D).

Pro úplnost informací bych asi měla začít současností. Asi už to višchni víte, ale zopakuju to pro ty, co jsou dneska na blogu poprvé - jsem v prvním ročníku na vysoké škole, obor Angličtina a literatura. Takže je pochopitelné, že od tohoto oboru se bude vyvíjet moje budoucí povolání, jinak bych ho asi nestudovala, že. Jen málo lidí ale ví, že jsem původně chtěla jít studovat psychologii. Nemusíte se bát, že by mě nevzali, já jsem se tan ani nehlásila. Prostě jsem na poslední chvíli změnila plány (asi týden před tím, než jsem podávala přihlášky, jen tak pro informaci - ano, jsem hodně šílená.). A proč jsem si tedy vybrala angličtinu? To je docela jednoduché - ten jazyk miluju a ráda bych ho uměla používat na vysoké úrovni. Navíc jste si už určitě všimli, že hrozně ráda čtu, takže tento obor je pro mě naprosto geniální a zatím mě to tam baví.

A tímto se tedy dostáváme k mým plánům. Spousta lidí nechápe, co chci s vystudovanou angličtinou dělat, ale já v tom mám docela jasno. Hrozně ráda bych překládala knihy. Myslím si, že dispozice k tomu mám a tak doufám, že se mi to splní. Ale popřípadě bych ráda zkusila tlumočnictví, i když upřímně nevím, jestli na to mám, ono to je docela brutální. Chvíli jsem uvažovala, že si na obor tlumočnictví taky zkusím podat přihlášku, nakonec z toho sešlo. Na vysoké jsem se teď začala učit francouzsky a docela mě to baví a tak jsem uvažovala, že kdybych se byla schopna ten jazyk na nějaké slušné úrovni naučit, později bych si ještě dodělala diplom z francouzštiny, protože co si budeme povídat, u takovýchto jazyků člověk lépe nalezne uplatnění.

A co budu dělat, když mi nevyjde překladatelství ani tlumočnictví? Jestli mám být naprosto upřímná, asi budu dost v háji :D. Ale když by mi nic jiného nezbylo, jsem ochotna jít učit na střední školu, ale to bych si musela dodělat pedagogické vzdělání, protože bez něj člověk v denšní době učit nemůže. Ale tak to jsou taková zadní vrátka.

Rozhodla jsem se vás nezatěžovat svými plány týkající se rodiny, svatby apod. protože ty jsou hodně abstraktní, takže asi nemá cenu je sepisovat. Na to se budu soustředit až budu starší, v současné době je to pro mě hodně vzdálená budoucnost. Ale samozřejmě bych se moc ráda vdala a měla děti :)

A co vy, jaké jso uvaše plány, ať už pracovní, školní nebo jakékoliv jiné? Podělte se o ně v komentářích.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Držím palce ať ti škola vyjde a můžeš dělat to, co tě baví. Určitě je to zajímavá práce. Mě vždycky lákala historie, ale nikdy jsem nešla za svým snem.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. At to vyjde s překladatelstvím. To by mě taky bavilo.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts