Upcoming Book Releases (July 2016)

7/07/2016 04:49:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Opět se podíváme na červencové novinky, ale dneska pro změnu z knižního světa. Na konci vás taky čeká překvapení, protože jsem se rozhodla, že do těchto článků nebudu zařazovat pouze zahraniční knihy, ale i vybrané české, které mě zaujaly a chci si je přečíst (v jakémkoliv jazyce) popřípadě bych si je i ráda pořídila, pokud bude příležitost. Doufám, že se vám to takto bude líbit, že máte knižní premiéry hezky spojené do jednoho článku a každý si tam určitě najde něco svého. Ještě znovu upozorním, že tam nejsou všechny knihy, takže to neberte jako přehled všech knih, které v následujícím měsíci vyjdou, ale opravdu je to jen malý výběr toho, co mě zaujalo. Tak a teď už jdeme na to.

Název: This Savage Song
Autor: Victoria Schwab
Série: Monsters of Verity
Datum vydání: 5. července 2016
Nakladatelství: Greenwillow Books

This Savage Song jsem na TBR přidala relativně nedávno (předposlední kniha na seznamu) a vlastně ani nevím proč. Nikdy jsem od Victorii Schwab nic nečetla, ačkoliv napsala spoustu populárních sérií, které bych si i ráda přečetla, ale prostě to nestíhám. Každopádně tohle je první díl nové série, takže bych si třeba aspoň tohle mohla v blízké budoucnosti přečíst.





Název: City of Demons
Autor: Richelle Mead
Série: Georgina Kincaid
Datum vydání: 26. července 2016
Nakladatelství: Zebra
Goodreads

Všichni už víte, že miluju Richelle Mead a její knihy. A na konci měsíce vychází novela k Sukubě. Mám pocit, že tahle novela už kdysi někde vyšla v nějakém povídkovém souboru více autorek, ale já jsem ji nikdy nečetla a teď vychází samostatně jako e-kniha. Hrozně se těším, protože sérii Sukuba miluju.





Název: Harry Potter and the Cursed Child
Autor: J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany
Série: Harry Potter
Datum vydání: 31. července 2016
Nakladatelství: Little Brown UK
Goodreads

A samozřejmě nesmíme zapomenout na Harry Potter and the Cursed Child, knihu, na kterou všichni fanoušci čekají už sakra dlouho. Nemůžu ani popsat, jak moc se těším, ale zároveň se toho hodně bojím. A navíc tohle už je asi poslední kniha, kterou dostaneme, takže si to budeme muset pořádně užít.





A teď přejdeme na knihy, které v červenci vychází u nás.


1. Kluk mého srdce - Huntley Fitzpatrick (CooBoo, 25. července) - Jedná se o pokračování Mého života u sousedů. To jsem sice nečetla, ale obojí mám na TBR. Od Huntley jsem už jednu knihu četla, ale teď si nemůžu vzpomenout jakou.

2. Zloději snů - Maggie Stiefvater (Argo, 31. července) - Série Havraní bratrstvo je populární po celém světě, opravdu všude se o ní mluví. Toto je opět druhý díl a já jsem se k prvnímu ještě nedostala, ale jsem ráda, že série postupně vychází i u nás. Protože než se k ní dostanu, pravděpodobně ji přeloží celou.

3. Stříbrná zátoka - Jojo Moyes (Ikar, 14. července) - Stříbrná zátoka u nás vyšla loni, ale teď v červenci vyjde jako paperback. Ty já mám radši, protože jsou levnější a navíc se mi pohodlněji čtou, než hardbacky. A dokonce se mi i ta nová obálka líbí víc, než ta loňská.


4. Poslední hvězda - Rick Yancey (Baronet, 20. července) - Opět série, kterou jsem nečetla. Pátou vlnu zná asi každý, letos šel do kin film, ale já jsem se k žádnému dílu ještě nedostala. Důvodem může být i to, že jsem četla protichůdné recenze, takže se toho čtení trošku bojím. Každopádně toto je poslední díl, takže se do ní pak můžu s klidem pustit.

5. Will Grayson, Will Grayson - John Green, David Levithan (YOLI, 18. července) - Willa Graysona jsem už před nějakou dobou četla v angličtině a moc mě to nevzalo. Chci mu dát ještě jednu šanci, v současné době ho mám doma půjčeného z knihovny. Ano, jedná se o druhé vydání, tentokrát paperback.

6. Stínová královna - C. J. Redwine (Baronet, 13. července) - Na Stínovou královnu se těším už hrozně dlouho. Miluju Sněhurku a na tenhle retelling jsem slyšela spoustu chvály, tak doufejme, že si ji pořídím třeba k narozeninám.


7. Winter - Marissa Meyer (Egmont, 31. července) - A pro velký úspěch tady je ještě jedna série, kterou jsem nezačala číst. Každopádně Měsíční kroniky si chci už dlouho přečíst, Cinder je dokonce na mojí letní TBR.

Na jaké knihy se v červenci těšíte vy?

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Z anglických mě nic pořádně nezaujalo, ale chci si přečíst většinu knih z českého seznamu. :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts