Dermacol Truffle Make-up Review

4/09/2016 04:30:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Už je to hrozně dlouho, co tady byla nějaké kosmetická recenze, takže jsem si práv dneska jednu opět připravila. Konkrétně se podíváme na lanýžový make-up od Dermacolu, který už delší dobu používám. Bohužel musím hned na začátku konstatovat, že Dermacol ho přestal vyrábět, což mě velice mrzí, ale vím, že na někaterých e-shopech se ještě prodává, bohužel za docela dost peněz. Bojím se, až mi dojde, protože budu muset hledat nový make-up. Naštěstí mi ho tam pořád ještě hodně zbývá, takže to v nejbližší době nehrozí.


Make-up najdete ve skleněné průhledné lahvičce, takže krásně vidíte, kolik vám ho zbývá. Víčko je v modré barvě a ladí s nápisy na etiketě. Obsah balení je 30 ml, což je takové klasické množství make-upů, ale jelikož je lahvička úzká a docela vysoká, vypadá to, že ho tam je víc. Balení se mi líbí, působí příjemně a minimalisticky a hlavně je hezké, že jde do lahvičky vidět. Jako další plus vidím, že se dá pumpička odšroubovat, kdyby se náhodou pokazila, nebo abyste mohly vybrat i poslední zbytky.

Jelikož je make-up hydratační, nedoporučovala bych ho na mastnější pleť, ale na moji suchou krásně vyhovuje, hezky se do ní vsákne a hlavně opravdu nevysušuje, což je super. Lahvička má klasicky pumpičku, která vymáčkává ideální množství make-upu, jen občas, když mám pocit, že potřebuju větší krytí tak ještě trošku přidám.


Pokud se nepletu, tak byly k dispozici 3 odstíny. Já mám ten nejsvětlejší, tedy odstín č.1, který jsem si kupovala na zimu a krásně mi sedí. Je nádherně světloučký s růžovým podtónem a krásně se přizpůsobí pleti. Dobře se roztírá a zapracovává do pleti. Výdrž je podle mě taky skvělá, nikde se neslívá ani nemizí, takže mi v klidu vydrží celý den, jen se mi teda večer už trošku leskne pleť na čele a na líčkách, takže by to chtělo trochu předpudrovat, ale není to nic hrozného.


Doufám, že na té fotce jde něco vidět. Krytí je řeka bych střední, dokáže skvěle sjednotit pleť a skrýt nějaké menší červené flíčky, ale na akné nebo silné kruhy pod očima už budete potřebovat korektor. Pokud hledáte něco extra krycího, tak to asi nebude make-up pro vás, je opravdu spíš vhodný na sjednocení a hydrataci, popřípadě zakrytí nějakých těch menších nedokonalostí. Poslední dobou se mi nějak zhoršila pleť, takže nedokonalosti potřebuju zakrýt korektor, make-up mi na to nestačí, ale i tak mi jeho krycí schopnost vyhovuje. Make-up se teď na eshopech prodává zhruba za 300 Kč, já jsem ho kupovala myslím za 169 Kč, když byl v akci a jako dárek k němu byla řasenka rovněž od Dermacolu, ale tu nemám ještě tolik odzkoušenou, takže recenze budu později.

Plusy:
+ světlý odstín s růžovým podtónem
+ hydratuje
+ dobře sjednotí pleť
+ vydrží celý den

Mínusy:
- přestal se vyrábět

Pokud na tento make-up ještě někdy narazíte a máte suchou pleť, tak vám ho můžu jedině doporučit. Já ho používám skoro každý den a bojím se, co budu dělat, až mi dojde. Jestli znáte nějaké další dobré make-upy pro suchou světlou pleť, tak mi dejte vědět.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Těším se na recenzi řasenky. Tento makeup vypadá dobře a je škoda, že ho přestali vyrábět. Všude jsem na něj četla samou chválu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám pleť smíšenou a dost pórovitou, občas mastnou takže by tento make up nebyl tou pravou volbou. Každopádně na jinou pleť může být super. Škoda že ho přestali vyrábět. Jako od Dermacol Pure Gold, také je to skvělí make up který přestali před pár lety vyrábět.

    OdpovědětVymazat

Popular Posts