Song and Book Tag

1/15/2016 04:40:00 odp.


Well, hello. Mě jste tady nečekali, co? Vzhledem k tomu, že bych se měla učit na své poslední 2 zkoušky dělám pochopitelně všechno možné, co se netýká učení. Takže jsem se rozhodla vás obšťastnit dalším článkem. Už na konci roku jsem se stala závislou na BookTube. Pokud nevíte, co to je, tak jsou to YouTubeři, kteří mají své kanály výhradně o knihách. Asi si dokážete představit, že pro knihomola jako jsem já to je hotový ráj. A právě v těchto videích často kolují ruzné knižní tagy, které mě velmi zaujaly a říkala jsem si, že by nemuselo být špatné udělat některý i tady na blogu formou článku. Takže jsem zapátrala a našla pár zajímavých. Do dnešní článku jsem si vybrala Song and Book Tag, kde ke každé otázce patří nějaká hodící se populární písnička. Doufám, že vás to bude bavit a že mi odspustíte i porušení pravidel u tagů. Všechno to jsou knihy, které jsem ještě nečetla, vyplývá to tak i z otázek. Některé už jste tady mohli vidět zmíněné v článku o knihách, které chci v roce 2016 čít, ale snažila jsem se tam vybrat i nějaké jiné. Tak jdeme na to.

1. SMELL LIKE TEEN SPIRIT (Nirvana) - Novodobý román, který si chceš přečíst
Pro tuhle otázku jsem si vybrala Eleanor a Park od Rainbow Rowell. Tutu knihu jste už mohli na blogu vidět a opravdu bych si ji ráda přečetla. A myslím, že se k téhle otázce hodí.

2. SHUT UP AND DANCE (Walk to the Moon) - Nejočekávanější kniha, kterou máš
Tady jsem si vybrala knihu, kterou jsem si před pár dny pořídila a tou je Polibek čarodějky od Melisy de la Cruz. První díl jsem si pořídila asi 2 roky zpátky, ale tehdy ten druhý díl nikde nešel sehnat, pak jsem na něj zapoměla a nakonec jsem na něj teď narazila v Levných knihách, Už se hrozně moc těším, protože ten první díl byl skvělý, stejně jako seriál, který byl na základě knih natočen.

3. CENTURIES (REMIX) (Fall Out Boy) - Zápletka podle klasiky nebo pohádky
V současné době čtu 4. díl série Skleněný trůn od Sarah J. Maas, kterou jsem si velmi oblíbila a těším se i na její další knížku, A Court of Thorns and Roses, která je vlastně moderní upravené převyprávění Krásky a Zvířete. A v květnu by měl vyjít druhý díl.

4. YOSHIMI BATTLES THE PINK ROBOT (The Flaming Lips) - Sci-fi kniha nebo kniha, která se odehrává v budoucnosti
Tady se rozhodně hodí Cinder od Marissy Meyer. Je to sci-fi, je to v budoucnosti a já se na tu knihu hrozně těším.

5. SHE LOOKS SO PERFECT (5 Seconds of Summer) - Kniha s dívkou na obálce
Tak tady jsem vybírala docela dlouho, ačkoliv těch knížek existuje spousta. Nakonec jsem zvolila The Winner's Curse od Marie Rutkoski. Četla jsem docela kaldné recenze, takže i na tuto knihu se velmi těším.

6. AFRICA (Toto) - Kniha odehrávající se v cizí zemi
Tak tady jsem si mohlzvolit snad každou knihu, protože české knihy prakticky nečtu, takže se pro mě většina odehrává v cizí zemi. Nakonec jsem si vybrala We Were Liars od E. Lockhart . Ta se odehrává někde na ostrově, pokud se nepletu, takže to je aspoň trošku jiné.

7. ANOTHER ONE BITES THE DUST (Queen) - Kniha nebo knihy, které doplní sérii
Opět kniha, o které jsem už psala a tou je Clockwork Prrincess od Cassandry Clare. Četla jsem první dva díly, jen k tomu třetímu jsem se nedostala, nicméně tuto sérii chci dočíst. Kniha byla vydána před pár rokama a za chvíli už ji budou vydávat i u nás, takže bych se na to mohla někdy podívat.

8. SOMEONE NEW (Hozier) - Kniha od autora, od které jsi ještě nic nečetla
Tak těch existuje hrozně moc, ale já jsem si vybrala Tahereh Mafi a její Shatter Me, což je opět na mém seznamu na rok 2016. Opět jsem četla skvělé recenze, takže jsem hodně zvědavá.

9. HELLO (Adele) - Kniha, kterou jsi nedočetla nebo jsi na ni tehdy neměla náladu
Tady jsem si vybrala Dokonalý sen od Ally Condie. Tuhle knihu jsem začala číst 9. listopadu a ještě nejsem ani v polovině, Občas si přečtu pár stránek, abych se někde pohla. Tam se prostě vůbec ale vůbec nic neděje. Ale ještě jsem to nevzdala a ráda bych ji dočetla, snad dřív než za 10 let. Je to docela škoda, protože kniha měla obrovský potenciál.

10. LOVE AT FIRST SIGHT (Kylie Minogue) - Kniha, kterou jste si koupili kvůli obálce
Tady nemůžu jinak a musím zvolit A Thousand Pieces of You od Claudii Gray, protože tuhle obálku naprosto miluju. Sice jsem si ji teda nekoupila, ale chápeme se, kdybych si vybírala ze své knihovničky, měla bych velmi omezený výběr.

Tohle je pro dnešek všechno. Doufám, že se vám článek líbil a ráda bych si přečetla vaše odpovědi, takže pokud ybste měli zájem tento tag udělat, tak mi můžete do komentářů napsat vaše knihy, nebo popřípadě dát odkaz na váš článek na blogu. Otázky jsem překládala já sama, protože entuším, jestli tag někde koluje v češtině, asi ne. Bohužel vám neřeknu, kdo tento tag začal. To už je ode mě asi všechno. Pokud byste chtěli další knižní tagy, tak mi dejte vědět, já je moc ráda napíšu. Ale smiřte se s tím, že tu asi budou, i kdybyste je nechtěli :D.

You Might Also Like

1 komentářů

Popular Posts