Diary of a college girl #2

10/11/2015 05:11:00 odp.


Je to neuvěřitelné, ale uběhl další týden, který jsem strávila na vysoké škole. Sice ne na tak kouzelné jako je ta na obrázku, ale co se dá dělat, člověk se musí smířit s tím, co má k dispozici. Hned na začátek tady pro vás mám jeden poznatek - přednášky začínající v 7:30 jsou zlo. Zvlášť když musíte vstávat v 4:30, abyste se tam dostali. Jakkoliv zábavná přednáška se rázem promění v teror a vy se jenom modlíte, abyste dostali povolení ke spánku, což se ovšem nestane. Uznávám, asi by to mohlo být horší, ale i tak mi naskakuje husí kůže při pomyšlení na zítřek, kdy mě to čeká zase. Schválně, kdo chce uzavřít sázku, jak dlouho mi vydrží moje docházka na tuto přednášku? Ale moje pondělí nebylo jenom špatné. Při hodině psaní jsme se hodně nasmáli, protože člověk by ani nevěřil, jak výměna předložek v anglické větě změní jejich význam. Například když řeknete, že studujete "at university", tak jste studentem a navštěvujete univerzitě. Nicméně pokud studujete "on university", pořád můžete být studentem, avšak studujete na její střeše. Sranda, že? Taky mi profesor pochválil moji esej, takže možná mé znalosti až tak marné nebudou. Pak jsem ještě měla hodinu praktiky, ale tam se kupodivu nic zajímavého nestalo.

Úterý je můj nejoblíbenější den v týdnu. Proč? Protože mám volno. Žádné přednášky, prostě nic. Což v překladu znamená, že si doma hraju na hospodyňku, ale o tom tenhle článek není. Další poznatek - nechtějte zažít ten pocit, kdy jedete do školy kvůli jediné přednášce a ta skončí o půl hodiny dřív. A ani jsem se tam nic moc nedozvěděla. No, co se dá dělat. Aspoň jsem stihla autobus domů. Takže toto byla moje středa. Jediná přednáška, která ani nebyla celá a pár hodin na cestě. Prostě zábava jak má být.

Ve čtvrtek jsem se zatím marně snažila naučit francouzsky. Proč se proboha každé písmeno musí vyslovovat jinak? Ale dám vám jeden tip - až se vás někdo zeptá, jestli si vzpomenete na nějaké slovíčko, jednoduše odpovězte ne. Je to jednodužší než dlouho bez úspěchu namáhat svůj mozek. A ještě tím pobavíte třídu. A po fisku s fráninou jsem zjistila, že neumím ani anglicky. Takový ten pocit, když se 11 let učíte anglicky a pak zjistíte, že skoro všechny slova vyslovujete špatně, nebo aspoň ne fonologicky správně. Co víc si přát. A pátek je můj další oblíbený den, neboli další volno.

A jak vypadal váš týden, ať už na zákaldce, střední, vysoké nebo třeba v práci. Podělte se o své zážitky a poznatky v komentářích.
xoxo Ella

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Vstávat v půl páté je masakr, máš můj obdiv ! Naprosto soucítím, o prázdninách jsem do jobu vstávat v 5 a to bylo :D
    Měj se pěkně a drž se !
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat

Popular Posts