October 2016 in Books

11/20/2016 04:27:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Konečně jsem se dostala k říjnovému knižnímu shrnutí. Poslední dobou mám spoustu nápadů na články, ale ta realizace už potom trošku pokulhává. Každopádně jsem konečně nafotila svoje omalovánky, tak snad ty fotky budou k něčemu a já konečně sepíšu nějaký článek. Dneska se ale ještě podíváme na mé říjnové čtení. Celkem jsem přečetla 12 knížek a jednu novelu. Hodně jich bylo do škol, takže teď nemám moc čas číst svoje knížky.



1. Knihy džunglí, Rudyard Kipling - Měsíc jsem zahájila povinnou četbou. Na Knihy džunglí jsem se hodně těšila, ale byla jsem docela zklamaná, bylo to takové protáhlé a v podstatě bezobsahové, nic pořádného se tam nedělo a když se to vůbec netýkalo Mauglího, tak to bylo úplně nejhorší. Fakt jsem čekala víc. 239 stran jsem četla 6 dní (25. září - 1. října)

2. 1984, George Orwell - Další čtení do školy, ale tohle mě už bavilo podstatně více. Velmi zajímavý koncept i zpracování. Netvrdím, že tam nebyly hluchá místa, která mě vůbec nebavila, ale bylo to dost dobré. 328 stran jsem četla 4 dny (2. - 5. října)

3. Cinder, Marissa Meyer - Cinder byla říjnovou knihou Doubleinfinity Book Club, a já se do ní pustila hned na začátku. Miluju retellingy, miluju Popelku a tohle bylo naprosto dokonalé. Více ale najdete v samotné recenzi. 400 stran jsem četla 2 dny (6. - 7. října)


4. The New Dress, Virginia Woolf - Tuhle krátkou povídku jsem musela přečíst na hodinu britské literatury, když jsme probírali Virginii Woolf. Ještě jsem četla jednu, ale tu jsem tu z nějakého důvodu nedala. No, nebylo ti nijak excelentní dílo, ale Virginia prostě nepatří mezi moje nejoblíbenější autorky. Četla jsem ji 16. října.

5. Major Barbara, George Bernard Shaw - I tuto divadelní hru jsem četla do školy. Začátek byl v pohodě, zhruba tak první dějství, ale pak to bylo hrozně nudné, protáhle a celkově nezábavné. S Pygmalionem se to nedá srovnávat. 98 stran jsem četla týden (10. - 17. října)

6. Vážka v jantaru, Diana Gabaldon - Na Vážku jsem se těšila hrozně dlouho, ale i když jsem ji už měla doma, čtení mi kvůli škole trvalo hrozně dlouho. Ono ta knížka je docela velká bichle. Každopádně to bylo úžasné, ale nic jiného jsem ani nečekala. 968 stran jsem četla 14 dní (7. - 21. října)


7. Scarlet, Marissa Meyer - Po úspěchu Cinder jsem se hned pustila do dalšího dílu, Scarlet. I tato kniha byla úžasná, zamilovala jsem si celou sérii. Scarlet se sice nestala mou nejoblíbenější postavou, ale stejně jsem si oblíbila její příběh. 456 stran jsem četla 13 dní (9. - 22. října)

8. Farma zvířat, George Orwell - Proložíme to zase nějakou povinnou četbou. Farma zvířat mě zatím bavila nejvíc, bylo to lepší než 1984. Fakt skvělý nápad a ty ideologie tam byly skvěle vykresleny. 152 stran jsem četla 23. října

9. Stříbrná zátoka, Jojo Moyes - Na Stříbrou zátoku jsem čekala v knihovně docela dlouho, takže jsem byla ráda, když se mi konečně dostala do ruky. Tuším, že mám na ni dokonce vydanou recenzi, tak snad ji někdy stihnu vydat. Knížka se mi hodně líbila, Než jsem tě poznala sice asi navždy zůstane číslo jedna, ale tohle bylo dost dobré. 368 stran jsem četla 4 dny (19. - 23. října)


10. Uvnitř mé hlavy, Francesca Zappia - Po téhle knížce jsem koukala od doby, co u nás vyšla. A konečně ji pořídili k nám do knihovny, tak jsem si ji musela přečíst. Hrozně se mi líbilo téma schizofrenie, bylo to skvěle zpracováno, opravdu doporučuju přečíst. 368 stran jsem četla 3 dny (24. - 26. října)

11. Společenstvo Prstenu, J.R.R. Tolkien - Teď už se budeme věnovat jenom čtení do školy. Konečně jsem se rozhodla, že si taky přečtu Pána prstenů, když o tom všichni tak mluví. Bohužel musím konstatovat, že mě to nijak neohromilo, přišlo mi to docela nudné a nic moc se tam nedělo. A to je první díl prý nejlepší, tak teda nevím. Každopádně asi tu sérii dočtu. 360 stran jsem četla 3 dny (26. - 29. října)

12. Tajná sedma Noční výprava, Enid Blyton - Enid Blyton byla moje oblíbená dětská autorka. A jelikož musím přečíst 30 knih z 20. století Velké Británie, rozhodla jsem se tam zařadit i ji. Jako první jsem si znovu přečetla první díl Tajné sedmy. Tahle kniha mi přijde víc pro malé děti, už to pro mě nebylo tak zábavné, jako kdysi, ale stále to bylo dobré. 88 stran jsem přečetla za 1 den (29. října)


13. Správná pětka - Pětka na ostrově pokladů, Enid Blyton - Mojí nejoblíbenější série ale vždycky byla Správná pětka a i teď v dospělosti to bylo neuvěřitelně zábavné a napínavé, ačkoliv to je primárně napsáno pro děti. Prostě skvělá kniha a rozhodně si někdy přečtu i zbytek dílů. 130 stran jsem četla taktéž jeden den (30. října)

Tak tady máte všechny knihy. Bohužel mi ještě zbývá 12 knih do školy, k tomu pravidelné zadání čtení, tak nemůžu tolik číst knihy, které bych ráda, ale i tak si na ně občas najdu čas. Co hezkého jste v říjnu četli vy?

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Ja mám teraz toľko kníh na čítanie :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo! ty jsi toho přečetla! já bych se měla stydět. Skoro nic v poslední době nečtu. Musím to napravit a dle tvých recenzí si nějakou tu knížku vyberu. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  3. Fuuha :D ja mám kopec kníh na povinné čítanie do školy, a preto nemám čas čítať knihy, čo chcem, ale ty to zvládaš ľavou zadnou :D
    Z vlastnej iniciatívy momentálne čítam Umberta Eca a jeho nulté číslo
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  4. Cinder a scarlet jsou moje srdcovky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Střiíbrná zátoka se mi moc líbila. Ani Scarlet nebyla špatná :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Popular Posts