Upcoming Book Releases (November 2016)

11/17/2016 05:05:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Tento měsíc mi to trvá opravdu dlouho, ale buď jsem ve škole, v práci, nebo dělám věci do školy. Teď pracuju na seminárce a dostali jsme témata bakalářek, takže musím začít pracovat i na tom, proto provoz blogu bude velmi omezený. Listopad si pro nás připravil opravdu obrovskou nálož knižních novinek, ať už anglických, nebo českých. Já bych samozřejmě nejradši koupila všechny knížky, což ale nejde, takže teď sepisuju seznamy, co koupit a co ne. Ale nejprve se pojďme podívat, co nás čeká.


Název: Heartless
Autor: Marissa Meyer
Série: -
Datum vydání: 8. listopadu 2016
Nakladatelství: Feiwel & Friends


Momentálně čtu Měsíční kroniky a naprosto jsem si zamilovala Marissin styl psaní a vsadím se, že tahle knížka bude stejně úžasná. Nehledě na to, že miluju Alenku a Srdcová královna mě vždycky fascinovala. Tato knížka je jednou z těch, které se dostaly na seznam, takže je možné, že ji dostanu k Vánocům, ale ještě uvidíme.




Název: A Million Worlds with You
Autor: Claudia Gray
Série: Firebird
Datum vydání: 1. listopadu 2016
Nakladatelství: HarperTeen
Goodreads



Tuhle knihu jsem musela přečíst okamžitě, protože druhý díl skončil velkým cliffhangerem a kupodivu se mi to výjimečně podařilo. Závěrečný díl série byl dobrý, ale čekala jsem něco víc, něco, co mi fakt vyrazí dech. Ale jinak to bylo super no a ta obálka je dokonalá.





Název: Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay
Autor: J.K. Rowling
Série: -
Datum vydání: 18. listopadu 2016
Nakladatelství: Pottermore
Goodreads


Samozřejmě, že si nesmím nechat ujíst ani scénář k Fantastickým zvířatům. Prostě je to Rowlingová a je to svět Harryho Pottera, víc mě nezajímá. Jsem dost silně přesvědčena o tom, že to bude naprosto dokonalé a nikdo mi to nevymluví. Takže tak.






Název: Lyrebird
Autor: Cecelia Ahern
Série: -
Datum vydání: 3. listopadu 2016
Nakladatelství: HarperCollins
Goodreads

Ačkoliv nové knížky Cecelie Ahern většinou nestíhám číst, tak mám její tvorbu moc ráda a vždycky se těším, až si nějakou novou přečtu. O Lyrebird toho moc nevím, netuším, o čem ta kniha je, ale velmi ráda bych se k ní jednoho dne dostala, protože věřím, že bude stejně skvělá, jako její ostatní knihy.





Název: The Sun Is Also a Star
Autor: Nicola Yoon
Série: -
Datum vydání: 1. listopadu 2016
Nakladatelství: Delacorte Press
Goodreads

Na téhle knize mě nejprve zaujala obálka, která je vytvořena tak, že pozadí je děláno spoustou barevných nití, které jsou obtočeny kolem špendlíků, které tvoří název knihy. No není to úžasné? Už dlouho si chci přečíst Everything, Everything, ale zatím jsem se k tomu nedostalo, tak možná, že tohle bude moje první kniha Nicoly Yoon.






Název: Scrappy Little Nobody
Autor: Anna Kendrick
Série: -
Datum vydání: 15. listopadu 2016
Nakladatelství: Touchstone
Goodreads


Anna Kendrick patří mezi moje oblíbené herečky, takže jsem byla nadšená, když jsem zjistila, že vydává knihu, která obsahuje autobiografické eseje. Anna má úžasný smysl pro humor, takže si jsem jistá, že se při čtení bude velmi bavit.






Název: Talking As Fast As I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls, and Everything in Between
Autor: Lauren Graham
Série: -
Datum vydání: 29. listopadu 2016
Nakladatelství: Ballantine Books
Goodreads

Miluju Lauren Graham. Miluju Gilmorova děvčata. Skákala jsem radostí nad novou, 8. sérií, které se dočkáme 25. listopadu na Netflixu. A ještě víc nadšená jsem byla, když jsem zjistila o autobiografické knize Lauren Graham, která vychází pár dní po 8. sérii a z velké části se bude zaobírat právě Gilmorkama, protože to je velká část Laurenina života. Fakt se nemůžu dočkat.




Název: Girl Online Going Solo
Autor: Zoe Sugg
Série: Girl Online
Datum vydání: 17. listopadu 2016
Nakladatelství: Penguin Books Ltd
Goodreads

Poslední knihou je už třetí pokračování Girl Online on youtuberky Zoelly (Zoe Sugg). Vím, že ty knihy se setkaly s hromadou kritiky, ale mě se upřímně docela líbí, je to takové rychlé, oddechové čtení u kterého nemusíte moc přemýšlet. A co si budeme povídat, jsou docela roztomilé. Takže se těším na třetí díl a doufám, že si ho přečtu dřív, než za rok, jak je u mě zvykem.




A teď se dostáváme k českým vydáním. Jelikož tenhle článek píšu ve spěchu a to už několik dní, místo mého komentáře vám dneska výjimečně vložím anotace knížek, abych to měla rychleji. Snad mi to prominete a kdo ví, třeba vám to nakonec bude vyhovovat více. Dejte vědět v komentářích.


1. Život po tobě,Jojo Moyes (Ikar, 2. listopadu 2016) - Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Jojo Moyesové Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty - život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily - jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak…

2. Rudý úsvit, Pierce Brown (Triton, 21. října 2016) - Darrow je Rudý, člen nejnižší kasty v barevně rozdělené společnosti budoucnosti. Stejně jako ostatní Rudí celé dny pracuje a věří, že povrch Marsu mění v obyvatelný pro příští generace. Ale Darrow a jeho lid byli podvedeni - lidstvo se na povrch dostalo již velmi dávno, po planetě se roztahují velká města a rozlehlé parky a Rudí nejsou pro dekadentní vládnoucí třídu nic než otroci. Hnán touhou po spravedlnosti i vzpomínkou na svou ztracenou lásku, Darrow obětuje vše, aby infiltroval legendární Institut, místo zkoušek pro dominantní kastu Zlatých. Bude muset soupeřit o svůj život s těmi nejlepšími a nejkrutějšími z vládnoucí třídy Společnosti. Aby své nepřátele porazil, nezastaví se před ničím. I kdyby to znamenalo stát se jedním z nich.

3. Harry Potter - Panoptikum postav, Jody Revenson (Slovart CZ, 21. listopadu 2016) - Třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. V knihách a filmech o Harrym Potterovi se vyskytuje množství zajímavých postav - nejen Harry, Ron a Hermiona, Brumbál, Hagrid nebo stoupenci Lorda Voldemorta smrtijedi, ale i řada jiných. Některé jsou milé, jiné nahánějí strach. Kniha Harry Potter: Panoptikum postav podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek.


4. Skleněný trůn: omalovánky, Sarah J. Maas (CooBoo, 14. listopadu 2016) - Ponořte se do podivuhodného světa Skleněné trůnu autorky Sarah J. Maasové. Calaena na střechách Zlomuvalu, Chaol v královských zahradách, Manon na hřbetě svého wyverna a mnoho dalších scén a postav ožije v těchto originálních omalovánkách. Tato kniha je nezbytností pro všechny fanoušky Skleněného trůnu!

5. Královna stínů, Sarah J. Maas (CooBoo, 14. listopadu 2016) - Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc - musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.

6. Illuminae, Amie Kaufman, Jay Kristoff (CooBoo, 21. listopadu 2016) - Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží. Kady je nucená spojit se s bývalým přítelem Ezrou a pod nepřátelskou palbou se snaží dostat k evakuační lodi, která oba dostane do bezpečí. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem.


7. Vánoční zázrak, Jay Asher (CooBoo, 21. listopadu 2016) - Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit… Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.

8. Mluv, Laurie Halse Anderson (Yoli, 14. listopadu 2016) - Jsi si jistá, že tobě se to stát nemůže?
Melinda Sordino nastupuje do prvního ročníku na Merryweatherskou střední s cejchem na čele. Potom co zavolala na závěrečný školní večírek policii, se s ní skoro nikdo ze spolužáků nebaví. Už jen cesta do školy představuje pro Melindu obrovské sebezapření, následují však o nic méně trýznivé hodiny a hodiny se spolužáky, kteří ji ostentativně přehlížejí. Melinda se uzavírá do sebe a čím dál víc se izoluje od okolí. Málokdo by si všiml, že téměř nemluví, a už ani nikoho nezajímá, proč tehdy na policii zavolala...

Jediným světlým bodem jsou pro Melindu hodiny výtvarné výchovy volnomyšlenkářského profesora Freemana. Jako ročníkový úkol si Melinda vybrala téma stromu. Nejdříve si s tím nevěděla rady, ale pak zjistila, že jen při malování se cítí znovu svobodná a nesvázaná trpkou vzpomínkou na závěrečný školní večírek.

9. Apollónův pád: Utajené Orákulum, Rick Riordan (Fragment, 7. listopadu 2016) - Jak nejlíp potrestat boha? Tím, že z něj uděláte smrtelníka! Přesně tak dopadl bůh slunce Apollón. LUP! - a z nesmrtelného boha je šestnáctiletý kluk. Bez božských schopností a se spoustou nepřátel za zády se válí ve smradlavé newyorské popelnici. Pokud chce z téhle bryndy vyváznout se zdravou kůží a dostat se zpět mezi bohy, musí přesvědčit Dia a získat jeho ztracenou přízeň. Existuje jen jediné místo, kde může hledat pomoc: základna moderních polobohů známá jako Tábor polokrevných!


10. Báječné nakupování v Las Vegas, Sophie Kinsella (BB/art, 2. listopadu 2016) - Becky Brandonová (rozená Bloomwoodová) je na veliké záchranné výpravě! Hollywood pro ni byl plný překvapení a Becky nyní míří do Las Vegas, aby pomohla své rodině a přátelům. Je odhodlaná přijít na kloub tomu, proč její otec tak záhadně zmizel, chce pomoct kamarádce Suze a možná se i smířit s Aliciou Dlouhonohou bestií, ale kdo ví… Když Becky zjistí, jak naléhavě její přátelé a rodina potřebují pomoc, vypracuje úžasný a smělý plán! Dokáže si poradit, když ji ostatní tak zoufale potřebují?

11. Historie nás dvou, Rachel Harris (CooBoo, 21. listopadu 2016) - Jeden školní úkol. Jedna druhá šance na lásku. A kluk, co se snaží znovu získat srdce dívky, kterou miluje. Justin má tajemství. Miluje dívku, které zlomil srdce, a postaral se o to, aby mu už nikdy neodpustila. Ale i tak se pokusí ji při posledním školním úkolu získat zpět. Peyton zase předstírá, že je v pořádku, i když není. Nedokáže zapomenout na Justina. A odpočítává dny do konce školy, aby mohla začít nanovo. Ale ještě předtím s ním bude muset bohužel vypracovat jeden školní úkol…

12. Je to i můj život, Jodi Picoult (Ikar, 30. listopadu 2016) - Anna není nemocná, ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků, nemocničních pobytů, transfuzí, injekcí - jen proto, aby její starší sestra mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě, aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně. Anna byla počata ve zkumavce a lékaři vybrali embryo, které bylo pro Kate jako dárce geneticky vhodné. Jenže v rodině, kde se všichni soustředí na vážně nemocné dítě, si Anna připadá jenom jako dárce. A tak se jednoho dne vzepře způsobem, který šokuje všechny okolo, ale v důsledku i ji samotnou. Rozhodne se, že už nebude jenom výrobcem buněk, že má nárok být vnímána jako lidská bytost. A když to nepůjde jinak, domůže se práva na vlastní tělo a život i před soudem.

13. Třpytný dvůr, Richelle Mead (Domino, 2. listopadu 2016) - Třpytný dvůr: škola a zároveň výnosný podnik. Přicházejí sem chudé dívky z celého Osfridu, aby se zdokonalily ve finesách společenského chování. Jedině tak budou moci uzavřít sňatek s bohatým a mocným mužem z Adorie, Nového světa. Hraběnka Adelaide se tomuto pravidlu vymyká, ta už díky svému původu vybrané způsoby ovládá. Přesto přichází do Třpytného dvora přestrojená za služku, aby později mohla v Adorii začít nový život. Daří se jí utajit svou identitu před všemi, jen ne před okouzlujícím Cedrikem Thornem, synem bohatého majitele Třpytného dvora.

Když Adelaide zjistí, že také Cedric skrývá velmi nebezpečné tajemství, společně vymyslí plán, jak z jejího podvodu vytěžit maximum. Komplikace na sebe ale nenechají dlouho čekat - nejprve je třeba překonat zrádné moře mezi Osfridem a Adorií, kde pak Adelaide padne do oka budoucímu guvernérovi. A jako by to všechno nestačilo, mezi Adelaide a Cedrikem to pořádně jiskří - a pokud toto jiskření přeroste v plamen, hrozí Třpytnému dvoru skandál a oni dva budou vyhnáni do divoké nezmapované země...

A tohle je ode mě pro dnešek všechno. Snad jsem vás inspirovala s nějakýma novýma knížkama a do komentářů mi napište, na jakou knížku se v listopadu těšíte nejvíc.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Proč je těch knížek tolik? :DDD Teď z toho budu mít depku, ale třeba mě to množství krásných knížek donutí konečně pohnout se čtením :D
    Docela mě překvapilo, že se už konečně přeložilo Speak od L.H.Anderson (ale když přeložená do SK, tak bylo jen otázkou času překlad do ČJ), ale jsem totálně v šoku z What Light. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Obchod odkudkoli Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, tabletu a mobilu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Popular Posts