Upcoming Book Releases (May 2016)

5/01/2016 06:29:00 odp.


Ahoj, přeji krásnou neděli a vítám vás u nového článku. Dnes se podíváme, na jaké knižní novinky se těším v květnu. Knížek není moc, ale jsem na ně hrozně zvědavá, akorát teda nevím, jestli se k nim v květnu vůbec dostanu, protože mi za chvíli začíná zkouškové a těch zkoušek mě čeká docela dost (8, pokud by to někoho zajímalo), takže asi budu muset věnovat spoustu času učení. Proto se omlouvám, pokud v květnu vyjde méně článků, bohužel netuším, jak to budu stíhat. Ale teď už se mrkneme na ty knížky.



Název: The Crown
Autor: Kiera Cass
Série: The Selection
Datum vydání: 3. května 2016
Nakladatelství: Katherine HarperTeen


Jako první tady mám knihu, kterou jsem už četla, protože se ke mně dostala dřív, ale vychází v květnu, proto se tady objeví. Jako správná fanynka Selekce se logicky musím těšit na závěr celé série. Nebudu vám psát, jak se mi to líbilo, to si nechám až do knižního přehledu, ale musím říct, že obálku to má naprosto nádhernou.




Název: A Court of Mist and Fury
Autor: Sarah J. Maas
Série: A Court of Thorns and Roses
Datum vydání: 3. května 2016
Nakladatelství: Bloomsbury USA Childrens

Teď v dubnu se mi konečně podařilo přečíst první díl pohádkové trilogie Sarah J. Maas, A Court of Thorns and Roses. Snažila jsem se ho přečíst ještě před vydáním druhého dílu, což se mi povedlo. Skleněný trůn to sice není, ale i tak se mi to líbilo a jsem velice zvědavá, jak bude příběh pokračovat, protože si to vůbec nedokážu představit, ale Sarah si pro nás určitě něco hezkého připravila. Jedná se o převyprávění pohádky o Krásce a zvířeti.




Název: Summer Days & Summer Nights: Twelve Love Stories
Autor: Stephanie Perkins (Editorka)
Série: -
Datum vydání: 17. květen 2016
Nakladatelství: St. Martin's Griffin


Tolik skvělých autorů v jedné knize? To je přímo pohádka. Tyhle sbírky povídek mám moc ráda a jsem zvědavá, s čím autoři přicházejí tentokrát. Zatím se o povídkách nic moc není a o to víc se těším. Rozhodně to bude skvělé letní čtení, u kterého se snad uklidním během zkouškového (nebo popřípadě po něm).





Název: The Problem with Forever
Autor: Jennifer L. Armentrout
Série: -
Datum vydání: 17. květen 2016
Nakladatelství: Harlequin Teen

Jennifer L. Armentrout je úžasná spisovatelka, takže jsem moc ráda, že se blíží nová kniha a rozhodně si ji přečtu. Rozhodně si ji nenechám ujít, anotace vypadá zajímavě a opět to má velice zajímavou obálku.








Název: The Crown's Game
Autor: Evelyn Skye
Série: The Crown's Game
Datum vydání: 17. květen 2016
Nakladatelství: Balzer + Bray
Goodreads

A poslední knihou je první díl nové fantasy série. U této knihy autorku neznám, ale hodně mě zaujala anotace, jedná se o high fantasy, které se odehrává v Rusku, je tam magie, takže co víc si přát. Doufám, že to bude zajímavý příběh, který mě bude bavit, protože od toho mám docela vysoké očekávání.




Tohle jsou všechny květnové knihy, jejichž vydání netrpělivě očekávám. Sice se k nim asi v květnu nedostanu, ale tak aspoň A Court of Mist and Fury bych si přečíst chtěla. Na jaké knížky, ať už české nebo anglické se v květnu těšíte vy?

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Na ďalšiu časť selekcie sa veľmi teším a zaujala ma aj The Problem with Forever :)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts