My Top 10 Movies

4/20/2016 05:00:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Nedávno jste si mohli na blogu přečíst 2 žebříčky mých nejoblíbenějších knih - fikce a klasiky. Dneska v tom budeme pokračovat, protože se podíváme na desítku mých nejoblíbenějších filmů. Rozhodování bylo náročné, vybírala jsem z filmů, které jsem na IMDB ohodnotila 10 hvězdičkama, což sice trošku snížilo množství, ale i tak tam byla spousta možností. Tak se pojďme podívat, co jsem nakonec vybrala.



1. 21 Jump Street

První film, který tady máme je 21 Jump Street, ve kterém si hlavní roli střihli Jonah Hill a Channing Tatum. Naprosto skvělá komedie, tak trošku šílení (no dobře, možná více šílená), ale zaručuju vám, že se u ní opravdu nasmějete. Jonah a Channing jsou skvělá dvojice, vzájemně se doplňují a rozhodně se nebudete ani chvíli nudit.


2. The Fault in Our Stars

Nesmí tady chybět ani The Fault in Our Stars, filmová adaptace jedné z mých nejoblíbenějších knih. Na začátku jsem byla trošku skeptická ohledně obsazení, ale musím uznat, že nikdo by to nezahrál lépe než Shailene a Angus. Oba ztvárnili svoje postavy přesně tak, jak to bylo potřeba. Celkově se jedná o velmi povedený film, na který mohou být fanoušci knihy pyšní.


3. Avengers: Age of Ultron

Jak víte, tak miluju Marvelovské filmy a i sem se musel nějaký dostat. Volba padla na loňskou novinku Avengers: Age of Ultron. Na filmu jsem byla v kině a byl to neskutečný zážitek, jakmile to skončilo, nejradši bych ho viděla znovu. Filmy Marvelu mají vždycky tu správnou dávku humoru a akce, navíc se tam představila několik nových postav, prostě úžasný film. Taky se tak těšíte na blížící se Captain America: Civil War?


4. A Walk to Remember

Jsem si jistá, že o A Walk to Remember jsem tady na blogu už mluvila, takže víte, že tohle je snad můj nejoblíbenější film všech dob (není to řazené podle oblíbenosti, proto není na první místě). Viděla jsem ho snad milionkrát, ale stejně u něj pokaždé brečím, někdy ještě dřív, než je to nutné. FIlm je natočen podle knihy Nicholase Sparkse, takže už to je záruka, že film bude skvělý, ačkoliv musím uznat, že tam hodně věcí upravili. Ale abych byla upřímná, ta filmová verze se mi líbí možná o malinko víc.


5. Bridge to Terabithia

Jeden z mých oblíbených "dětských" filmů. Opět jsem ho viděla několikrát, dívala jsem se na něj i se svým bratrem, kterému se taky hodně líbí. Ráda se k němu vracím, nikdy mě neomrzí se na něj dívat. Navíc k filmu je úžasný soundtrack, který ráda poslouchám. Opět je natočen na motivy knihy, kterou jsem ale ještě nečetla.


6. Frozen

Ano, patřím do fanklubu Frozen a nestydím se za to. Nevím proč, ale ten film je prostě úžasný, kouzelný a hrozně vtipný. Všechny postavy jsou skvěle propracované a nikdy se u něj nenudím. A nikdo mi nemůže vykládat, že je to film pro děti, jinak si ode mě vyslechne dlouhou přednášku.


7. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Vybrat jenom jeden díl Harryho Pottera je náročné, protože by tady klidně mohly být všechny díly, tak jsem nakonec vybrala ten poslední, ale dá se říct, že to zahrnuje celou sérii, protože každý film byl úžasný.


8. The Hunger Games

I Hunger Games si tady zaslouží být, protože všechny díly mám moc ráda. Na všechny jsem byla v kině a je docela smutné, že už žádný další nebude a musíme si s kamarádkama najít nějakou novou sérii, na kterou se budeme každý rok těšit.


9. Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook, nebo v češtině Terapie láskou je film, který si mě okamžitě získal. Ne jenom svým skvělým obsazením (ale i to udělalo hodně), ale hlavně svým příběhem, skvělým zpracováním, prostě vším.


10. Gone with the Wind

Poslední film, který se sem probojoval je klasika Jih proti severu, na motivy romány Margaret Mitchell. Jedná se odvoudílné filmové zpracování, které se opravdu moc povedlo a je lepší než elckeré nové a moderní filmy.

Tohle je tedy desítka mých nejoblíbenějších filmů, ale existuje jich mnohem víc, které ode mě dostaly nejvyšší možné hodnocení. V brzké době se dáme ještě jeden podobný žebříček, tentokrát to budou sériály, které nám ještě zbývají.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Viděla jsem všechny kromě posledního. Všechny se mi také líbily až na 21 Jump Street, to mě šíleně zklamalo a vůbec nelíbilo, Miluji Ledové království a u Dlouhé cesty vždy brečím. Ale vůbec jsem nevěděla, že to je podle Sparkse.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tak temer s vetsinou souhlasim, super filmy :-)

    OdpovědětVymazat

Popular Posts