March 2016 in Books

4/03/2016 09:47:00 odp.


Ahoj, vítejte u prvního článku pravidelných měsíčních shrnutí za březen. Aspoň teda myslím, že je první, mám v tom poslední dobou nějaký zmatek. Většinou jako první vydávám New In, ale tentokrát jsem se rozhodla, že se jako první podíváme na knížky, kterých tady opět máme požehnaně. Celkem jich je 21. Teda 18 knih a 3 komiksy, abych byla přesná. Ano, čtete správně, Ella se dala na komiksy. Zatím teda čtu pouze komiksy od Marvelu týkající se Civil War a ještě mi jich docela dost chybí, tak jsem zvědavá, jestli to do května stihnu všechno přečíst, protože tehdy bude mít premiéru Captain America: Civil War, jeden z mých nejočekávanějších filmů za tento rok. Ale to trošičku odbíhám o tématu, máme se přece bavit o knížkách (a komiksech), že? Ještě chci upozornit, že jsem trošičku změnila styl článku, tak mi do komentářů dejte vědět, jestli vám vyhovuje více tento nový, nebo ten starý.


1. Harry Potter a Fénixův řád, J. K. Rowling - Na začátku března jsem pokračovala ve čtení Harryho Pottera. Překvapilo mě zjištění, že pátý díl je z celé série nejdelší. Není to můj nejoblíbenější díl, ale má některé moc hezké scény, stejně tak i spousty smutných. Má 800 stran a četla jsem ho 4 dny (01. - 04. března)

2. Svůdné zlo, Wendy Higgins - V knihovně nám nově pořídil Svůdnou trilogii Wendy Higgins a jelikož jsem ji už dlouho měla na seznamu, hned jsem utíkala pro první díl (v té době měli jenom tento). Musím říct, že mě ta knížka velice překvapila. Je to už pár let co byli padlí andělé velice populární a myslela jsem si, že se mi nebude k tomuto tématu chtít vracet. Musím však říct, že tahle kniha byla úplně jiná než ostatní, které jsem četla a opravdu mě to bavilo. Mělo to moc dobrou myšlenku a některé scény byly naprosto rozkošné. Řeknu vám, že takový road trip se synem knížete smilstva bych si klidně dala líbit. První díl má 416 stran, četla jsem ho 2 dny (04. - 05. března)

3. Rozum a cit, Jane Austen - Měla jsem chuť i na nějakou tu klasiku, takže jsem si přečetla Rozum a cit od Jane Austen. Nejsem si jistá, jestli jsem tu knížku už kdysi dávno nečetla, nicméně jsem si z toho skoro nic nepamatovala. Byla to velice odlišné od mé milované Pýchy a předsudku a tahle kniha zůstane mou nejoblíbenější od Jane, každopádně i Rozum a cit je skvělý. Sice to je dlouho dobu takové nudné, plané a máte pocit, že se tam skoro nic neděje jen jedna a ta samá zápletka stále dokola, ale nakonec to Jane zachránila, takže můžu říct, že jsem spokojená. 280 stran jsem četla 3 dny (06. - 08. března)


4. Odhalení, L.J. Smith - Z nějakého neznámého důvodu jsem se rozhodla přečíst si sérii Temné vize od L.J. Smith. Byla jsem velmi překvapená, když jsem při čtení zjistila, že už jsem to četla. Některé věci se mi vybavovaly, ale ne všechno, tak jsem se to rozhodla dočíst. Bylo to docela dobré, má to zajímavou myšlenku. Ne úplně originální, ale jde to. Bohužel mi na tom zpracování něco chybělo, postavy taky nebyly nejlepší. Za mě takový průměr. Má to 272 stran, četla jsem to jeden den (09. března)

5. Posedlost, L.J. Smith - Druhý díl jsem taky četla kdysi dávno, takže se mi některé věci vybavovaly. Byla jsem docela zklamaná, i kdybych to dřív nečetla tak to bylo hrozně předvídatelné a spoustu času docela nudné. Bohužel mám problém, že se vždycky zaseknu u téhle knihy a tu sérii nikdy nečtu, takže nevím, jak to dopadne. Druhý díl má 248 stran, četla jsem ho opět den (10. března)

6. Girl Online, Zoe Sugg - Na Girl Online jsem nedávno dělala recenzi, takže pokud jste ji četli tak víte, že jsem si knihu přečetla znovu, tentokrát v češtině. Nebudu to znovu obkecávat, všechno potřebné najdete v recenzi. Kniha má 336 stran, četla jsem ji 2 dny (11. - 12. března)


7. Bezpečný přístav. Nicholas Sparks - Bezpečný přístav je jeden z mých nejoblíbenějších Sparksovských filmů, takže když jsem s hrůzou zjistila, že jsem nečetla knihu, musela jsem to okamžitě napravit. A Nicholas opět dokázal, jak úžasný spisovatel je. Ta knížka je dokonalá, neskutečně emotivní příběh, na konci jsem bulila jak malá holka. Navíc Katie mi občas připomínala mě. Obě jsem si sice prošly něčím jiným, ale to něco nás dost ovlivnilo a Katie mi dodává naději. Tahle kniha si zaslouží asi milion hvězdiček, miluju ji. 302 stran jsem četla 2 dny (12. - 13. března)

8. OTKA: Ošklivá tlustá kamarádka, Kody Keplinger - Od OTKY jsem neměla příliš velké očekávání, ale přiznávám, že mě tak kniha naprosto zničila. Zůstala jsem vzhůru asi do 3 do rána, abych to dočetla, protože jsem to prostě nemohla odložit. Je to jedna z těch knih kde člověk odhadne konec, ale pak doufá, aby měl pravdu a jeho přání se vyplnilo. Nicméně to není přeslazená romantická slátanina, ale trošičku drzá, realistická komedie? Asi to nedává smysl, ale to je jedno. Fakt hodně mě to bavilo. Hodně. 304 stran jsem četla 2 dny (13. - 14. března). Respektive jsem to jeden den začala a dočetla v brzkých ranních hodinách další den.

9. Proroctví sester, Michelle Zink - Stejně jak mě překvapila OTKA, tak mě zklamalo Proroctví sester. Byla jsem na to opravdu zvědavá, ta knížka měla takový potenciál, ale ve skutečnosti to bylo nudné, předvídatelné, bez dobré hlavní hrdinky a šíleně natahované. Chtělo by to víc akce, ale když oni tam pořád něco hledali, hledali, nenašli, tak hledali jinde. Proč? Upřímně už ani nemám chuť dočíst zbývající knihy. A jestli ještě někdy uslyším větu začínající na 'nu', tak jdu skočit. Četla jsem to 3 dny (13. - 15. března) a má to 368 stran.


10. Harry Potter a princ dvojí krve, J.K. Rowling - po menší pauze jsem pokračovala ve čtení Harryho. S hrůzou jsem zjistila, že právě z Prince jsem spoustu věcí zapomněla a vybavovaly se mi teprve postupně při čtení, takže je dobře, že jsem si tu knihu zopakovala. Zajímavý děj, na konci si vždycky hezky pobrečím. 533 stran jsem četla 3 dny (15. - 18. března)

11. Civil War, Mark Millar, Steve McNiven, Dexter Vines, Morry Hollowell - A jsme u těch komiksů. Jak jsem psala na začátku, četla jsem věci týkající se Civil War a začala jsem samotnou občanskou válkou. Nikdy jsem nebyla fanynka komiksů, pořád mi to v rámci čtení připadá jako "podvádění", protože tam moc textu není, ale musím přiznat, že to bylo zajímavé. Tento komiks má 208 stran, četla jsem ho 2 dny (17. - 18. března)

12. Dívka za zrcadlem, Cecelia Ahern - V naší knihovně jsem narazila na knížečku obsahující 2 krátké povídky od Cecelie Ahern, tak jsem si je přečetla. Obě byly zajímavé, ale nevím, četla jsem od ní už lepší věci. Knížečka má 89 stran, četla jsem ji jeden den (19. března)


13. Čemu jsem věřila, Huntley Fitzpatrick - Skvělá oddechová knížka, která mě bavila. Líbilo se mi prostředí knihy i postavy. Příběh byl docela dost předvídatelný, ale i tak se mi to hodně líbilo. Je to taková ta uklidňující, nenáročná četba, kterou čas od času potřebuju. 392 stran jsem četla 2 dny (19. - 20. března)

14. Amazing Spider-Man #529, J. Michael Straczynski, Ron Garney - Po přečtení Civil War jsem se rozhodla, že si přečtu všechny komiksy, které se této události týkají. Mám k tomu celý seznam, který jsem našla na internetu, kde si můžu odškrtávat všechny přečtená čísla komiksů. Problém je, že to nemůžu na Goodreads odškrtávat jako celkové vydání, protože ne vždy se všechno týká Civil War, takže to bude takhle divně rozkouskované. Spider-Man mě nikdy moc nezaujal, ale přiznávám, že komiks byl docela zajímavý. Toto číslo má 24 stran, četla jsem ho 21. března

15. Amazing Spider-Man #530 - J. Michael Straczynski, Tyler Kirkham - Pokračování Spider-Mana. Tohle číslo se mi líbilo mnohem více než předchozí, protože tady jsou začátky Tonyho Starka a Petera Parka co se týče Civil War. Opět 24 stran a opět jsem ho četla 21. března


16. The Orphan Queen, Jodi Meadows - Tuhle knihu sem četla skoro měsíc, ale jenom proto, že jsem ji začala číst v čekárně u doktora a pak jsem ji četla vždycky jenom po kouscích. Nebylo to vyloženě špatné, ale tak nějak jsem od toho čekala víc, bylo to šíleně předvídatelné a rozhodně jsem četla lepší fantasy. Ale i tak si přečtu druhý díl a po konci jsem docela zvědavá, co bude dál. Ještě jsem zapomněla říct, že toto je kniha, kterou jsem si vylosovala ze svojí 'TBR skleničky'. 391 stran (26. února - 23. března)

17. Tajemství Elly a Michaela, Jessica Sorensen - Tuhle knihu jsem si do TBR dala díky Amy (zdravím Amy :D). Zjistila jsem, že ji překvapivě mají v naší knihovně, tak jsem si pro ni zaběhla. Bylo to docela zajímavé čtení, nebylo to tolik předvídatelné jako jiné young adult/new adult contemporary z toho důvodu, že nejde o to, jestli se Ella a Michael dají dohromady, ale jak se dají dohromady a o cestě k tomuto cíli. 256 stran, četla jsem to 2 dny (24. - 25. března)

18. Rudá královna, Victoria Aveyard - Už i já jsem se připojila k mase lidí, kteří četli Rudou královnu. A musím říct, že se mi to opravdu líbilo. Ze začátku mě to vůbec nebavilo, přišlo mi to hodně nudné, ale asi po necelých 100 stránkách se to změnilo a opravdu jsem se do toho zažrala. Na konci jsem málem měla infarkt, tenhle zvrat jsem fakt nečekala a pořád jsem se z toho nevzpamatovala. 360 stran jsem četla 3 dny (25. - 27. března)

19. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Ransom Riggs - Během března jsem viděla trailer na stejnojmenný film, který do kin půjde v březnu, takže jsem si řekla, že je na čase si ty knížky přečíst. Bůh mě evidentně slyšel, protože o pár dní později je měli v naší knihovně, tak jsem tam naběhla. Ze začátku jsem se toho bála, že to bude v kombinaci s fotografiemi příliš děsivé a já z toho budu mít noční můry, ale bála jsem se zbytečně. Je to zajímavá, originální, napínavá kniha a ty dobové fotografie tomu dodávají tu správnou atmosféru. Fakt jsem si to zamilovala a těším se na film. 358 stran jsem četla 2 dny (27. - 28. března)

20. Svůdné nebezpečí, Wendy Higgins - Ke konci března jsem dostala ke druhému a třetímu dílu Svůdné trilogie, kterou jsem začala číst na začátku března. Druhý díl byl dobrý, ale první se mi přesto líbil víc. Má 360 stran, četla jsem ho 2 dny (30. - 31. března)

21. Svůdné zúčtování, Wendy Higgins - Na závěr celé série jsem se těšila a díky bohu mě nezklamal, bylo to moc hezky udělané. Nestala se z toho moje oblíbená série, ale i tak jsem si čtení užila. Ještě existuje jedna kniha, první díl z pohledu hlavní mužské postavy - Kaidana, ale ten si asi nechám na jindy.

A je to, jsme na konci dnešního článku. Budu ráda, když mi napíšete, jaké knihy jste v březnu přečetli vy, popřípadě jestli znáte nějaké z těchto.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Temné vize mě nebavily, byla to nuda. Sirotčinec slečny Peregrinové se mi líbil, ale čekala jsem něco jiného, více strašidelného a spíše duchařinu, na film se ale už těším.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat

Popular Posts