Best Christmas Songs

12/12/2015 12:06:00 odp.


Ahoj. V dnešním článku se podíváme na moje nejoblíbenější vánoční písně. Nevím jak vy, ale od začátku prosince si vždycky začnu pouštět vánoční písně. Naše české koledy ne, ty si schovávám na Štědrý den, jinak by to pak neměla takové kouzlo, takže nám vždycky hrajou přii večeři, ale klidně si pustím ty americké, ale častěji jenom tématické písně, kterých existují mraky, ať už originálních, nebo různých coverů. A jak už jsem zmínila, dneska vám napíšu pár mých nejoblíbenějších, abyste taky měli co poslouchat :).

Glee - Last Christmas

Last Christmas je klasika, na kterou existuje milion coverů. Nevím čím to je, ale každá verze mi přijde naprosto rozdílná, takže mi vůbec nevadí pustit si ji třeba 10x za sebou, pokud to pokaždé zpívá někdo jiný. Jako fanynka Glee samozřejmě miluju jejich verzi, zazpívanou Corym a Leou.


I Taylor Swift má svoji verzi Last Christmas. Její verze je hrozně krásná, Taylor má nádherný hlas, který v téhle písničce skvěle vyniká.


U Taylor ještě chvíli zůstaneme, protože vám musím představit tuto skladbu, kterou naprosto miluju. Ten text je prostě geniální, smysluplný, nese nějakou myšlenku a samozřejmě to je i skvěle zazpívané.


Vím, že spousta lidí si stěžuje, že Meghan má uječený hlas, ale já s tím nesouhlasím, naopak si myslím, že zpívá nádherně a tahle píseň se ji povedla a občas jsem si ji pouštěla i přes léto :D. Pokud se nepletu, tak je to taky cover, ale Meghan to před rokem vydala jako single.


Další píseň si zazpívala zpěvačka a herečka Leighton Meester. Opět ji ráda poslouchám i přes rok (jo, asi jsem divná). Leighton znám sice především jako herečku (ze seriálu Gossip Girl), ale má moc krásný hlas. A pokud se nepletu, tak loni vydala album?


A opět se vrátíme ke Glee. Většinu jejich coverů naprosto zbožňuju a tenhle je jeden z mých nejoblbíenějších vánočních. Cory má (respektive měl) úžasný hlas a jsem moc ráda, že tuto píseň nazpíval zrovna on.


Na éto písni se podílela spousta skvělých britských umělců za dobrým účelem. Určitě doporučuju podívat se i na klip.


Teď se podíváme na nějaké mé oblíbené anglické koledy. Na první místě se z nějakého důvodu drží tahle. Miluju tu melodii, text, je to prostě hrozně kouzelné.


Asi jedna z nejznámějších koled. Je to prostě klasika a v mém vánočním playlistu nesmí chybět.



Arianu Grande už moc neposlouchám, až na tuto písničku, kterou vydala minulý rok. Ariana má sice moc hezký hlas, ale většinou se mi nelíbí její nejnovější písně a moc nemusím ani způsob, jak se prezentuje.


Myslím si, že tohle je klasika a každý tuto písničku slyšel. Ne každému se sice líbí, ale já ji mám moc ráda.


A na závěr nesmí chybět vtipná písnička z filmu Love Actually (Láska Nebeská), což je jeden z mých njeoblíbenějších vánočních filmů.

Pokud jste tady nenašli svou oblíbíenou vánoční písničku, tak mi ji klidně napište do komentářů, moc ráda si přečtu, co na Vánoce posloucháte vy. A příště se podíváme na filmy.

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Ja som počúvala tú od Ariany v auguste :D ja mám strašne rada Do they know it's Christmas
    BoraSparkle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o jsem ráda, že nejsem jediná, co poslouchá vánoční písně v létě :D

      Vymazat
  2. Ja som počúvala tú od Ariany v auguste :D ja mám strašne rada Do they know it's Christmas
    BoraSparkle

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem Do They Know It's Christmas ♥

    OdpovědětVymazat
  4. myslím si, že krásne piesne :) a české alebo slovenské sa ti nepáčia? :/
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jo, především klasické koledy, ale jak jsem psala, ty si šetřím na Štědrý den, aby si uchovaly to kouzlo :)

      Vymazat
  5. myslím si, že krásne piesne :) a české alebo slovenské sa ti nepáčia? :/
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat

Popular Posts