Pečující barva na rty Avon Luxe (Review)

11/28/2015 02:51:00 odp.


Zdravím , vítejte u dnešního nového článku. Ano, opět další kosmetická recenze, já vím, ale já toho mám v počítači tolik, že se tím potřebuju trochu probrat a většina produktů už je na trhu několik měsíců a to jsem o nich chtěla psát jako o novinkách. Ale zase na druhou stranu, aspoň jsem měla více času je vyzkoušet. Jedním z těchto produktů je pečující barva na rty Avon Luxe, která byla představena taky v létě? Omlouvám se, ale tohle si už opravdu nepamatuju. Každopádně už několik měsíců ji v katalozích můžete nalézt. Já bych po ní normálně nesáhla, ale jako Avon Lady jsem měla možnost ji díky objednávkám vyzkoušet pouze za 1 Kč, takže neberte to, že? Dneska se tedy podíváme, jak s ní jsem po měsících testování spokojená.


Začneme hezky od začátku, tedy obalem. Ten je opravdu luxusní, zlatý, leský s nápisem Luxe a zajímavým tvarem - zepředu je plochý, vzadu potom vypouklý. Bohužel pro vyfocení je naprosto nevhodný, můžete vidět, že je to celé upatlané a ještě tam můžete vidět odlesk foťáku a část mých vlasů. Víčko je plastové, ale není to žádné levný plast, je opravdu velice pevný a jen tak něco by jej rozbít nemělo. Spodek rtěnky mi příjde kovový, ale je možné, že to je jenom optický klam, jelikož se nedá odděla, jako vršek. Každopádně tělo rtěnky, ve kterém je ukrytá (snad se chápeme :D) už kovové je. Rtěnka se při nanášení na rty trošičku hýbe - ne moc, aby to bránilo nanášení nebo aby se mohla zlomit, ale trošku se pak obtiskne na hrany obalu, což je takový menší nedostatek.


Tady můžete vidět, že rtěnka byla na něco obtisklá. Je škoda, že v sobě nemá vyrytá nápis Luxe, ostatní rtěnky to mají, ale to je jen moje osobní preference. Jak už je pro Avon typické, po otevření ucítíte nádhernou ovocnou vůni, kterou naprosto miluju a asi to je důvod, proč si stále jejich rtěnky kupuju.


Co mě velice překvapilo, byla barva rtěnky. Celkově jsou k dispozici 4 odstíny - Berry Tint, Rose Tint, Natural Tint a Honey Tint. Já mám ten první, tedy Berry Tint. V katalogu to vypadalo jako světlounká růžová, což mi přišlo trošku zvláštní, když je to Berry Tint, takže jsem očekávala, že v reálu to bude tmavá růžová. Proto jsem skoro dostala infarkt, když jsem rtěnku otevřela a tam na mě vykoukla červená barva.Jo, trošku nádech do růžová má, ale pořád to je červená. O pigmentaci si povíme za chvíli. Rtěnka je krémová a vlastně to není úplně rtěnka, sám Avon ji označuje za pečující barvu na rty, čili takový více pigmentovaný balzám. Já s tím souhlasím. Na rtech je velice příjemná, neleze do vrásek, ale výdrž je orpavdu malinká, protože jak už jsem řekla, je to myšleno jako lepší balzám, nikoliv klasická rtěnka. Bohužel mám pocit, že na mých rtech trošku hrudkovatí. Ne moc, z dálky to není vidět, ale když se podívám z blízka, tak to vidím. Bohužel nedokážu říct, jestli to je samotnou rtěnku, nebo jestli to je mými rty, protože i to je možné.


A konečně se dostáváme k pigmentaci. Na ruce jsou 2 vrstvy. Při první vrstvě je na rtech jen nepatrný nádech barvy, ale je na rtech nerovnoměrně, takže se musí navrstvit. Každopádně plné barvy, jakou tyčinka má se asi nedočkáte, což pro někoho může být mínus, ale já jsem za to ráda, protože jsem nechtěla tak výraznou barvu.

Rtěnku seženete u Avonu, stálá cena by měla být 239 Kč, ale často bývají různé akce, třeba zrovna teď je v akci za 129 Kč.

Klady:
+ obal
+ vůně
+ pigmentace (beru to jako balzám, ne jako rtěnku, proto to je v kladech. Pokud od tohoto produktu očekávaáte vlastnosti rtěnky, nebudete spokojení)

Zápory:
- výdrž (po hodince se začne ztrácet, bohužel ne moc rovnoměrně, což zrovna u takového odstínu docela vadí)
- cena

S barvou jsem spokojená tak na půl. Na rtech je hodně příjemná, není tak výrazná, jak jsem se obávala a nádherně voní, ale dlouho nevydrží, trošku hrudkuje a když slézá ze rtů, začíná se slévat do vrásek. Občas ji použiju, ale asi to není nic, co bych si znovu koupila, takže jsem ráda, že sjem do toho nemusela tolik investovat. Nicméně si myslím, že ten růžový odstín by na tom mohl být lépe, asi nebude tak výrazný, takže ani nedostatky nebudou tak velké.

Vyzkoušeli jste tuto pečující barvu na rty? Jak s ní jste spokojení? Nebo ji teprve plánujete vyzkoušet?

Ještě bych vám chtěla říct, že se zítřejším adventem zahájím takovou menší sérii vánočních článků. Nebudu je zveřejňovat pravidelně, hodně to záleží, jak to budu stíhat, protože brzo mi začínají zápočty, ale pár nápadů na články mám, takže se určitě máte na co těšit :)

You Might Also Like

7 komentářů

  1. tak ten vyzerá naozaj luxusne :)
    pozývam ťa na môj blog :)

    OdpovědětVymazat
  2. je to taký zvláštny produkt, pretože väčšina farebných balzamov alebo teda produktov, ktoré by mali aj hydratovať aj farbiť, nemá takú výraznú farbu :) ale asi by som si to nekúpila! väčšinou keď si nedávam rúž si poriadne natriem pery balzamom a potom len nejaký rúž jemne vťupkám, aby boli pery pekne šťavnaté :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle je nejlepší, když chce člověk spojit oba kroky do jednoho. Ale taky většinou používám balzám a pak rtěnku :)

      Vymazat

Popular Posts