Upcoming Book Releases (August 2016)

8/02/2016 02:06:00 odp.


Ahoj, vítejte u nového článku. Včera jsem vám představila filmové novinky (nebo spíš teda novinku), dneska se podíváme na ty knižní, který je teda mnohonásobně více. Stejně jako minulý měsíc je to i dneska rozděleno na 2 části a to na anglické knížky a knížky v češtině, takže ať už u čtení preferujete češtinu nebo angličtinu, určitě si tady něco najdete.

Název: It Ends with Us
Autor: Colleen Hoover
Série: -
Datum vydání: 2. srpna 2016
Nakladatelství: Atria Books

Další Hooverovka se blíží. Zatím jsem četla asi 4 nebo 5 knížek Colleen a všechny jsem je milovala, takže tohle je jasná volba. Anotace mi trošku připomíná Ugly Love, ale vsadím se, že to bude něco naprosto jiného. Navíc to má naprosto dokonalou obálku, no řekněte sami. Upřímně už jsem zvažovala, že si po výplatě knížku objednám, ale ještě to musím promyslet. Jednu anglickou knížku bych si za svou první výplatu koupit chtěla, tak uvidíme, na kterou to nakonec padne.





Název: Forever Doon
Autor: Carey Corp, Lorie Langdon
Série: Doon
Datum vydání: 2. srpna 2016
Nakladatelství: Blink
Goodreads

Možná už jste si zvykli na to, že velmi nadšeně očekávám vydání knížek v sériích, které jsem ještě nezačala číst. Ale aspoň si je pak můžu přečíst najednou. Sice nevím kdy, ale jednoho dne se k tomu určitě dostanu. Tohle by podle mých informací měl být poslední díl série Doon, takže to už budu mít kompletní. Anotace prvního dílu vypadá lákavě, tajemné království, čarodějnice, Skotsko… Netuším, o čem jsou další díly, protože samozřejmě nechci číst spoilery.




Název: Furthermore
Autor: Tahereh Mafi
Série: -
Datum vydání: 30. srpna 2016
Nakladatelství: Dutton Books for Young Readers
Goodreads

Asi budu jediný člověk, který od Tahereh ještě nic nečetl a tudíž ji nemůže řadit mezi své oblíbené autorky. To ale neznamená, že se netěším na vydání její nové knihy. Mělo by se jednat o knihu pro mladší čtenáře (middle grade), ale jsem si jistá, že upoutá i ty starší. A pochopitelně i ta obálka je velice lákavá.






Název: Queen Rising
Autor: Danielle Paige
Série: Stealing Snow
Datum vydání: 30. srpna 2016
Nakladatelství: Bloomsbury USA Children's
Goodreads

Queen Rising je druhá prequel novela k připravované knize Stealing Snow od Danielle Paige, která napsala sérii Dorothy Must Die, ze které jsem nedávno přečetla první díl. Jedná se o příběh na motivy Sněhurky a moc se na knížku těším. Nejprve si ale chci přečíst ty dvě novely, abych byla na příběh připravená. Pravděpodobně budou kratičké, takže to snad stihnu.






A teď už přejdeme na knihy, které vyjdou u nás. Z toho množství, co v srpnu vychází, jsem si vybrala jenom 3, ale plánuju koupit asi jenom dvě, takže aspoň moje peněženka a můj účet nebude tolik plakat.


1. Dvůr trnů a růží - Sarah J. Maas (CooBoo, 8. srpna 2016) - Dvůr trnů a růží je právě tou knihou, jejíž koupi neplánuju. Ne proto, že bych nebyla zvědavá, to rozhodně ne, ale mám doma oba dva díly této série v angličtině, takže nechci zbytečně utrácet peníze a mít tu knížku doma dvakrát, i když v jiných jazycích. Každopádně si ji v češtině chci přečíst, jsem hodně zvědavá na překlad, takže snad ji u nás v knihovně budou mít.


2. Šťastně až navěky - Kiera Cass (CooBoo, 29. srpna 2016) - Naopak na tuhle knížku se těším opravdu hodně, už od chvíle, co vyšla v angličtině. Sice jsem 3 ze čtyř novel v ní obsažených už četla, ale má taky obsahovat různé ilustrace, mapy a podobně a na to jsem hodně zvědavá a prostě ji mít musím, takže pevně doufám, že k nám do práce dorazí.


3. Nedej se - Rainbow Rowell (Yoli, 5. srpna) - Od Raingbow jsem zatím četla 2 knížky. Fangril jsem milovala, Eleanor a Park mě až tak neoslovili, ale pořád se mi to relativně líbilo. Nedej se je spojeno právě s Fangril, kde jsme se s příběhem Simona Snowa seznámili. Ohledně této knihy jsem trošku skeptická, nejsem si jistá, jestli se mi to bude líbit, recenze jsem četla dost protichůdné, takže nevím, jestli to mám koupit nebo ne. Ale asi koupím. Snad pak nebudu mlátit hlavou do zdi.

To už je ode mě pro dnešek všechno. Napište mi, na jaké knižní novinky se v srpnu těšíte vy, třeba mě to inspiruje k dalšímu nakupování.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Všetky tie knihy majú také krásne obálky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Kolektivní rozum Obchodníci, kteří využívají eToro's CopyTrader™, mají o 60 % větší pravděpodobnost ziskovosti

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Popular Posts